Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα βρεθούν στην Σαμοθράκη από 6 έως 8 Νοεμβρίου

Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα βρεθούν στην Σαμοθράκη από 6 έως 8 Νοεμβρίου

Από τo ορεινό Βουργαρέλι Άρτας στη Σχοινούσα των μικρών Κυκλάδων και από τη Σχοινούσα στη Σαμοθράκη. Εκεί, στο Θρακικό Πέλαγος, στο νησί του Αιόλου κατά τη μυθολογία, θα βρεθούν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) για δεύτερη φορά.


Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες έχουν ως στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας – ανεξαρτήτως τόπου διαμονής – δωρεάν σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, σχεδιάζονται και υλοποιούνται προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας σύμφωνα πάντα με τα νεότερα και σύγχρονα πρότυπα από το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό των ΚΙΜ.

Η ομάδα αποτελούμενη από 9 ειδικότητες ιατρών, έχοντας στη διάθεση της υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, πάρα τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται σχετικά με την πανδημία, θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους κατοίκους της Σαμοθράκης, με βάση το Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο, από την Παρασκευή 06 έως την Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2020 09:00πμ – 17:00μμ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 2102447694 (13.00 – 16.00 καθημερινές).

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, ογδόντα δύο (82) δωρεάν αποστολές, σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η φωτογραφία είναι αρχείου