Ο Κατσιμίγας, ο διορισθείς απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ Συντονιστής Αποκεντρωμένης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ και ο συγγενής του Χατζηπέμου!!!

Ο Κατσιμίγας, ο διορισθείς απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ Συντονιστής Αποκεντρωμένης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ και ο συγγενής του Χατζηπέμου!!!

-Ζητούν ουσιαστικά να είναι… ασύδοτος και υπεράνω νόμων και κανόνων ο Κώστας Κατσιμίγας που στήριξε το κόμμα τους αλλά.. πάτωσε στις περσινές εκλογές

-“Πέτρα του σκανδάλου” η αντικατάσταση του υπαλλήλου Ανδρέα Χρήστου, συγγενικού προσώπου του Χρήστου Χατζηπέμου, περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Κατσιμίγα

Ένα θέατρο του παραλόγου, με πρωταγωνιστές βουλευτές, στελέχη, οργανώσεις και τον Κώστα Κατσιμίγα, “εκλεκτό” στις περσινές περιφερειακές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες.

Αφορμή στάθηκε η πειθαρχική δίωξη του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα, εναντίον του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Κατσιμίγα, ο οποίος… ξέφυγε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του, με αφορμή την αντικατάσταση ενός υπαλλήλου της Αποκεντρωμένης στην Ροδόπη, η οποία δεν άρεσε στον κ.Κατσιμίγα και την παράταξη του “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”. Ίσως έπρεπε να της… ζητήσει την άδεια, πριν αποφασίσει για έναν υφιστάμενο του ο κ.Σάββας. Βγήκαν λοιπόν με κοινή γραπτή δήλωση τους οι 5 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ζητώντας να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Κώστα Κατσιμίγα, χαρακτηρίζοντας την αυθαίρετη. Τα ίδια περίπου ζητάει με ανακοίνωση της και η Περιφερειακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Το πρώτο που πρέπει να επισημάνουμε, είναι ότι ο Κώστας Κατσιμίγας μετά απ’ όλα αυτά συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν είναι… ΣΥΡΙΖΑ αλλά απλά τον στήριξε στις περσινές εκλογές, όπου το τότε κυβερνών κόμμα τον στήριξε, αλλά αυτός κατόρθωσε και… πάτωσε αφού παραλίγο να τον περάσει και η παράταξη Σιμιτσή.  Τί άλλο ισχυρίζονται μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ; «Η πειθαρχική δίωξη αιρετού επικεφαλής περιφερειακής παράταξης, που δεν ασκεί διοίκηση αποτελεί, χωρίς προηγούμενο, πράξη κρατικής αυθαιρεσίας. Τέτοιες πρακτικές, που κινούνται έξω από κάθε θεσμικό πλαίσιο, συνιστούν ξεκάθαρα πολιτική δίωξη, αποτελούν θεσμική εκτροπή και πλήττουν ευθέως τον ίδιο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, καθώς και το ρόλο των λειτουργών της.

Τέτοια φαινόμενα μπορούν να ευδοκιμήσουν μέσα στο γενικότερο κλίμα του εκφοβισμού και του αυταρχισμού που καλλιεργεί η σημερινή κυβέρνηση, προκειμένου να ανακόψει τις κοινωνικές αντιδράσεις. Καλούμε την κυβέρνηση, δια του υπουργού Εσωτερικών, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επανέλθει η νομιμότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση». Εδώ πραγματικά η επιστήμη… σηκώνει τα χέρια ψηλά. Γιατί;

  • Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των 5 νομών της Περιφέρειας ΑΜΘ, καταλογίζουν στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Ιωάννη Σάββα μεταξύ άλλων, ότι ασκεί… πολιτική δίωξη στον Κώστα Κατσιμίγα, υποπίπτει σε θεσμική εκτροπή και μάλιστα καλούν την σημερινή Κυβέρνηση να επέμβει. Ξέρετε ποιος διόρισε στην θέση αυτή τον κ.Σάββα, που τον κατηγορούν τόσο οι Συριζαίοι βουλευτές όσο και η Περιφερειακή Οργάνωση του κόμματος τους, αλλά και ο “εκλεκτός” τους κ.Κατσιμόγας; Μα η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, μαζί με όλους τους Συντονιστές Αποκεντρωμένης στην υπόλοιπη χώρα.
  • Απλά, η Κυβέρνηση της Ν.Δ δεν θέλησε μέχρι τώρα να αντικαταστήσει κανέναν από τους Συντονιστές στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και έτσι ο Ιωάννης Σάββας παραμένει στην θέση του. Η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διόρισε τον κ.Σάββα λοιπόν σε αυτή την θέση. Γιατί διαμαρτύρονται λοιπόν;

Γιατί όμως προέκυψε τόσος ντόρος, “θόρυβος” και αντιδράσεις για την αντικατάσταση ενός απλού υπαλλήλου της Αποκεντρωμένης. Ξέρετε γιατί;

  1. Όλα αυτά έχουν ως “πέτρα του σκανδάλου” τον αναπληρωτή προϊστάμενο του Τμήματος Διοικητικού-Οικονομικού Ροδόπης (έλεγχος νομιμότητας) κο Ανδρέα Χρήστου, τον οποίο αντικατέστησε με απόφαση του ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Ιωάννης Σάββας. Επρόκειτο για μια υπηρεσιακή απόφαση, από αυτές που έχει φυσικά το απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα να παίρνει ο επικεφαλής μιας υπηρεσίας.
  2. Γιατί αυτό δεν άρεσε στον επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” Κώστα Κατσιμίγα και με ανακοίνωση επιτέθηκε στον κ.Σάββα; Γιατί χρησιμοποίησε… βαριές εκφράσεις μιλώντας “για απόφαση αντικατάστασής του που έχει αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα και σχετίζεται άμεσα με την κομματική προσπάθεια να πάψει να έχει «ανεξάρτητο» χαρακτήρα ο έλεγχος νομιμότητας των αποφάσεων κυρίως της Περιφερειακής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης”;
  3. Γιατί ο συγκεκριμένος υπάλληλος Ανδρέας Χρήστου, είναι συγγενής του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Κατσιμίγα, του καταγόμενου από το Τυχερό Έβρου Χρήστου Χατζηπέμου. Γι’ αυτό βασικά ακολούθησε ο… κακός χαμός με την απόφαση να πάψει πλέον να αναπληρώνει στα καθήκοντα του (γιατί απλά αναπλήρωνε για κάποιους μήνες) τον κανονικό Προϊστάμενο του Διοικητικού-Οικονομικού στην Ροδόπη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
  4. Άρα, αφού ο κ.Σάββας διορίστηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Κατσιμίγας τον κατηγορεί πως η αντικατάσταση του κ.Χρήστου έχει πολιτικό χαρακτήρα, δείχνοντας ότι γνωρίζει τα πολιτικά και κομματικά πιστεύω του συγκεκριμένου υπαλλήλου (ίσως τον ενημέρωσε ο σύμβουλος του κ.Χατζηπέμου που είναι συγγενής του κ.Χρήστου), λέτε να είναι… δεξιός και τον “κυνηγάει” πολιτικά ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης;

Προσπαθούμε κάπου να χρησιμοποιήσουμε και λίγο… χιούμορ, γιατί το συγκεκριμένο θέμα είναι για γέλια και για κλάματα. Είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ο Κώστας Κατσιμίγας που διετέλεσε επί Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ, να αμφισβητεί στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης το δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις για τους υφισταμένους του. Όταν ο κ.Κατσιμίγας, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τα… έργα και τις ημέρες του επί Γιαννακίδη, έπαιρνε παρόμοιες αποφάσεις και τα είχε κάνει… μπάχαλο με τις επιλογές του.

Αφού λοιπόν με την πρώτη του ανακοίνωση κατηγόρησε τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης ότι ασκεί πολιτικές διώξεις σε υπαλλήλους, ο κ.Σάββας με επιστολή του τον… έβαλε στην θέση του υποστηρίζοντας:

Είναι αξιοπρόσεκτο πως μέσα σε τόσες λίγες γραμμές μιας ανακοίνωσης, η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία και ο επικεφαλής της, προέβη σε τόσες απρέπειες, ψεύδη και ανοησίες.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι ο κος Κατσιμίγας κρίνει ως επικεφαλής παράταξης της Περιφέρειας τη νομιμότητα μιας απόφασής μας,  που αφορά αναπλήρωση θέσης προϊσταμένου!
  2. είναι τουλάχιστον περίεργο ότι προσπαθεί να αναμιχθεί στην επιλογή των υπαλλήλων της ΑΔΜΘ, που θα κρίνουν αποφάσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς και στη θέση που αυτοί θα κατέχουν!
  3. είναι τουλάχιστον περίεργο ότι αναφέρεται σε πολιτικό χαρακτήρα της αντικατάστασης και σε κομματική προσπάθεια. Έχει εντάξει ο κος Κατσιμίγας κομματικά τους υπαλλήλους της ΑΔΜΘ; Εμείς….., όχι.

Φαίνεται πως ούτε αυτός ούτε ενδεχόμενοι συμβουλάτορές του, γνωρίζουν τα βασικά της Διοίκησης.

  1. Πληροφορούμε λοιπόν τον κο Κατσιμίγα, πως καμία αντικατάσταση δεν έχει λάβει χώρα. Είναι διαφορετικό να είσαι αναπληρωτής σε απουσία ή κώλυμα και άλλο να είσαι αναπληρωτής κατόπιν κένωσης θέσης.
  2. Μας μιλά για ορισμό λόγω εμπειρίας σε αντικείμενο!!! Εκτός από το ότι η συγκεκριμένη αναφορά είναι ψευδής, βάσει ποιων στοιχείων δύναται να προβαίνει σε αξιολόγηση των υπαλλήλων της ΑΔΜΘ; Δικαίωμα που σε εμάς (Γενικό Διευθυντή, Διευθυντή, Συντονιστή) αρνείται;;;

Ο έλεγχος νομιμότητας πραγματοποιείται από τον Επόπτη Νομιμότητας, δηλαδή τον Συντονιστή.  Ο Συντονιστής έχει δείξει έμπρακτα πως μένει μακριά από κομματικά παιχνίδια και συμφέροντα, γι αυτό ίσως δέχεται πυρά ένθεν κακείθεν (συμπολίτευση –αντιπολίτευση). Ίσως ο παλαιοκομματισμός να είναι καλά φωλιασμένος σε παλαιοκομματικά μυαλά!

Ο Συντονιστής Δρ. Ιωάννης Σάββας

Η απάντηση αυτή δεν… άρεσε στον Κώστα Κατσιμίγα, που θεωρεί ότι μόνο ο ίδιος έχει το… προνόμιο να κατηγορεί χωρίς στοιχεία, ασύστολα και… εμετικά πολλές φορές. Το έκανε και για το Evros-news.gr και τον υπεύθυνο μας Κώστα Πιτιακούδη, αλλά εμείς απλά τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά με… συμπάθεια, γιατί τον καταλαβαίνουμε ότι ψάχνει να έχει και αυτός κάποιον ρόλο. Στη νέα ανακοίνωση-απάντηση του στον κ.Σάββα πάντως, έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του και… ξέφυγε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων:

  • ” Η εμπειρία στην …αφισοκόλληση έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί προσόν προαγωγής – παρά τις προσπάθειες που καταβάλει ο κος Συντονιστής να μας πείσει περί του αντιθέτου)κολλούσε αφίσες ο κ.Σάββας του… ΣΥΡΙΖΑ που τον διόρισε στην θέση αυτή ως Κυβέρνηση);
  • Ο κάθε δημόσιος λειτουργός οφείλει να δείχνει (ή και να αποπνέει) τον σεβασμό στον δημόσιο λόγο. Όχι να παραληρεί ανούσια πολιτικολογώντας, ευτελίζοντας τη θέση, που κατέχει, στα πλαίσια των οβιδιακών του μεταμορφώσεων που ακολουθούν την εναλλαγή των κυβερνήσεων.
  • Μπορεί να βαυκαλίζεται ο κος Σάββας αναφωνώντας, ως νέος Λουδοβίκος, «L’ etat c’est moi», να αναλίσκεται σε …εξυπνάδες, ξεφτιλίζοντας με το ύφος του την ίδια τη θέση που υπηρετεί, πλην, όμως, για την …ταμπακιέρα, ούτε λέξη.

Αφού λοιπόν ο Κώστας Κατσιμίγας του… έσουρε όλα αυτά, με το ηπιότερο να είναι πως… ξεφτιλίζει την θέση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης, όταν τον άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον του, άρχισε να… μιξοκλαίει δεξιά ή μάλλον μόνο… αριστερά και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να τον στηρίξει με ανακοινώσεις συμμπαράστασης. Γι’ αυτό και έσπευσαν βουλευτές και Περιφερειακή Οργάνωση της ΑΜΘ να ζητήσουν να είναι… ΑΣΥΔΟΤΟΣ και ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ.

Μπορεί λοιπόν να βρίζει, να προσβάλλει και να ξεφτιλίζει οποιονδήποτε, αυτός ένας απλός περιφερειακός σύμβουλος, αλλά ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης που έχει το δικαίωμα να ελέγχει Περιφερρειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους, Αντιδημάρχους και να επιβάλλει ποινές, από αργία έως έκπτωση από το αξίωμα τους, με βάση πάντα νόμους και κανονισμούς, δεν μπορεί να ελέγχει έναν απλό περιφερειακό σύμβουλο, όπως είναι ο κ.Κατσιμίγας. 

Ο Χρήστου δικαίωσε προσωρινά την παράταξη Κατσιμίγα

στην καταγγελία κατά της Περιφέρειας ΑΜΘ 

Για τέτοια αντίληψη περί… Δημοκρατίας μιλάμε. Αλλά και κάτι τελευταίο, που όμως είναι πολύ σημαντικό και ίσως να εξηγεί αυτές τις έντονες αντιδράσεις του Κώστα Κατσιμίγα και της παράταξης του, για την αντικατάσταση του αναπληρωτή προϊσταμένου του Τμήματος Διοικητικού-Οικονομικού Ροδόπης (έλεγχος νομιμότητας) κο Ανδρέα Χρήστου, συγγενή όπως είπαμε του περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Χατζηπέμου.

Ο κ.Χρήστου ήταν αυτός που με απόφαση του δυο φορές, ΔΙΚΑΙΩΣΕ την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που έκανε η παράταξη Κατσιμίγα “Ανεξάρτητη (εδώ γελάμε) Ενωτική Πρωτοβουλία” κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ για το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης 2020 και με αποτέλεσμα επί 3 και πλέον μήνες να “μπλοκάρει” όλη η λειτουργία της Περιφέρειας. Το πρόγραμμα με το οποίο κατανέμονται οι δαπάνες ολόκληρης της Περιφέρειας, σχεδιάζονται και εκτελούνται έργα και πραγματοποιούνται κάθε είδους δράσεις και εκδηλώσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Χρειάστηκε μάλιστα να συνεδριάσει την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 η Επιτροπή του άρθρου 7 του Ν. 2839/2000 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την συμμετοχή και υπό την Προεδρία δικαστικού, η οποία ΟΜΟΦΩΝΑ και με ψήφους 3-0 ΑΠΕΡΡΙΨΕ την απόφαση του κ.Χρήστου και έκρινε ότι ήταν “καθόλα νόμιμο το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της ΠΑΜΘ”. Μάλιστα ο κ.Χατζηπέμου έφτασε στο σημείο να εμφανιστεί αι να καταθέσει σχετικό υπόμνημα ενώπιον της Επιτροπής, ζητώντας την ακύρωση του Προγράμματος κι ενώ δεν είχε κανένα σχετικό έννομο συμφέρον. Όλα αυτά λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι συνδέονται μεταξύ τους και έτσι εξηγείται η αντίδραση και η εμμονή του Κώστα Κατσιμίγα, να στηρίξει τον άνθρωπο που εκτός από συγγενής του περιφερειακού του συμβούλου Χρήστου Χατζηπέμου, ήταν και ο υπάλληλος που δικαίωσε την παράταξη του στην προσπάθεια της να μπλοκάρει επί μήνες την ομαλή λειτουργία της Περιφέρειας ΑΜΘ, με καταγγελία για αστείους, τυπικούς λόγους.