Υπουργείο Περιβάλλοντος: Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι της επένδυσης 300 εκατ. της ΤΕΡΝΑ στην Κομοτηνή

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι της επένδυσης 300 εκατ. της ΤΕΡΝΑ στην Κομοτηνή

-Τοψίδης, Κατσιμίγας σε αγαστή συνεργασία, είχαν… μπλοκάρει τις διαδικασίες 3 μήνες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Εγκρίθηκαν πριν λίγες ημέρες από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι Περιβαλλοντικοί Όροι για της επένδυσης 300 εκατ. ευρώ απ΄ την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής.

Για το πολύ σημαντικό αυτό έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο και συγκεκριμένα την  κατασκευή Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου (ΑΣΣΚ), με καύσιμο Φυσικό Αέριο, ονομαστικής μικτής ισχύος 665MW, ο Γενικός Διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κ.Δημόπουλος στις 4 Νοεμβρίου 2020 υπέγραψε την απόφαση που δημοσιεύθηκε και στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την:

Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, του έργου «Αεριοστροβιλικός Σταθμός Συνδυασμένου Κύκλου (ΑΣΣΚ), με καύσιμο Φυσικό Αέριο, ονομαστικής μικτής ισχύος 665MW της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» που θα εγκατασταθεί στα Ο.Τ. 32 και 37 εντός της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής στην Δ.Ε. Σαπών, στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών της Π.Ε. Ροδόπης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΓΚΡΙΣΗ Π.Ο. ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΕΡΝΑ ΑΕ

Πρόκειται ασφαλώς για μια πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή τόσο υγειονομικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού όσο και οικονομικά, αφού προχωράει μια εμφατική επένδυση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε μια καθημαγμένη ΒΙ.ΠΕ της Κομοτηνής, όπου χρόνια τώρα κλείνουν και δεν ξεκινούν νέες επενδύσεις. Να θυμίσουμε βέβαια, ότι η συγκεκριμένη επένδυση καθυστέρησε για 3 περίπου μήνες, λόγω της απαράδεκτης στάσης των περιφερειακών παρατάξεων του Τάκη Τοψίδη και του Κώστα Κατσιμίγα, οι οποίoς τηρώντας κοινή γραμμή και με αστείες δικαιολογίες, την… μπλόκαραν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέτιος: Τοψίδης και ο “εκλεκτός” του ΣΥΡΙΖΑ Κατσιμίγας ταυτίζονται πλήρως, μπλοκάροντας επένδυση 300 εκατ. ευρώ!!!

Η Περιφερειακή αρχή του Χρήστου Μέτιου από τον Απρίλιο τάχθηκε υπέρ της επένδυσης και ψήφισε υπέρ της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε)του έργου “Αεριοστροβιλικός Σταθμός Συνδιασμένου Κύκλου (ΑΣΣΚ) της TERNA A.E. με καύσιμο Φ.Α. Ονομαστικής Μικτής Ισχύος 665 MW, της επιχείρησης TEΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε, με 23 ψήφους μαζί με τις παρατάξεις Σημιτσή και Καραγιώργη. Όμως οι παρατάξεις Τοψίδη, Κατσιμίγα πότε με δικαιολογία ότι έγινε η συνεδρίαση (λόγω κορονοϊού) δια περιφοράς, πότε γιατί δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της ΤΕΡΝΑ να δώσουν διευκρινίσεις, καθυστέρησαν την πρόοδο των διαδικασιών και χρειάστηκε να φτάσουμε στα τέλη Ιουλίου για να ληφθεί τελικά απόφαση. Όμως και τότε η παράταξη Κατσιμίγα, που υποστηρίχθηκε ως γνωστόν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε αρνητικά, ενώ αυτή του κ.Τοψίδη άλλαξε τελικά στάση. Είχε όμως μπλοκάρει και καθυστερήσει την εξέλιξη επί μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έξαλλοι στην Κυβέρνηση με Τοψίδη για ΤΕΡΝΑ και την απόλυτη ταύτιση με Κατσιμίγα, ΣΥΡΙΖΑ