Φοβεροί Συριζαίοι: Η Webex “έπεσε” και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αυτοί ζητούν παραιτήσεις υπουργών

Φοβεροί Συριζαίοι: Η Webex “έπεσε” και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αυτοί ζητούν παραιτήσεις υπουργών

Με προβλήματα ξεκίνησε το σύστημα τηλεκπαίδευσης  για όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης, η οποία ισχύει από σήμερα Δευτέρα, αφού “έπεσε” το σύστημα της Webex.

Οι μαθητές προσπαθούσαν το πρωί να μπουν στη πλατφόρμα webex, ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση είναι αδύνατη.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ενημερώνει ότι ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαίωσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Όπως σημειώνεται δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η πλατφόρμα της Webex αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και σε άλλες περιοχές της Ευρωπης, όπως φαίνεται και στο χάρτη όπου εμφανίζει τις περιοχές που το σύστημα έχει διακοπεί.

Με την πλατφόρμα να έχει προβλήματα – όχι μόνο στην Ελλάδα – και χωρίς να περιμένουν τις διευκρινίσεις του υπουργείου Παιδείας, στελέχη και βουλευτές της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν μία συντονισμένη επίθεση, κατηγορώντας, τόσο την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όσο και την κυβέρνηση, ενώ αξιοσημείωτο είναι και η ανάρτηση του Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως έπεσε το ίντερνετ πανελλαδικά:

O Ανδρέας Λοβέρδος μετά από λίγο απέσυρε την αρχική του ανάρτηση, παραδεχόμενος πως το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό:

Πλατφόρμα Webex: Η Cisco αναλαμβάνει την ευθύνη για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση

Σύμφωνα με το protothema, εκπρόσωπος της Cisco ανέφερε πως οι σημερινές δυσκολίες στην πρεμιές της τηλεκπαίδευσης στη χώρα μας οφείλονται σε τεχνικό σφάλμα της εταιρείας.

O eκπρόσωπος της εταιρείας έλεγε ότι το τεχνικό σφάλμα προκάλεσε πρόβλημα όχι σε όλους, αλλά σε ορισμένους δέκτες των υπηρεσιών της πλατφόρμας webex στην ευρύτερη περιοχή EMEAR, δηλαδή Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία. Ένας από αυτούς ήταν και το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της εταιρείας, η πρώτη περίοδος που υπήρξαν προβλήματα είτε αστοχίας εισόδου στην πλατφόρμα είτε μεγάλων καθυστερήσεων ξεκίνησε στις 9.43 ώρα Ελλάδος και διήρκεσε ως τις 10.27, όταν και οι τεχνικοί της εταιρείας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Το ίδιο ωστόσο επαναλήφθηκε στις 12.12 ως τις 12.28 ώρα Ελλάδος.

“Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία). Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος” τονίζει σε επίσημη δήλωσή της η πολυεθνική εταιρεία.

Κύκλοι της μάλιστα έλεγαν στο protothema.gr ότι είναι σε εξέλιξη οι απαραίτητες διαγνωστικές διαδικασίες στα συστήματα, προκειμένου να μην υπάρξει επανάληψη του προβλήματος. Διαβεβαίωναν, δε, ότι οι δυνατότητες της πλατφόρμας είναι τέτοιες που μπορούν εκατομμύρια άνθρωποι να κάνουν παράλληλη χρήση των υπηρεσιών της.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στις υπηρεσίες της πλατφόρμας Webex αποτελεί δωρεά της Cisco προς το υπουργείο Παιδείας.

Από το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, διευκρινίζονταν νωρίτερα τα ακόλουθα: «Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

 

2 Σχόλια

  1. Επειδή επεσε και σε άλλες Ευρωπαικες χώρες αυτό τι σημαίνει; Οτι ειμεθα καλυμμενοι καί δικαιολογημενοι καί απαλλασσωμεθα της Ευθυνης, και άρα όλα καλά και να είμαστε ήσυχοι; Μας ενδιαφέρει τι γίνεται στη χώρα μας… Εμείς κ. Πιτιακουδη φορολογουμαστε καί πληρωνουμε να έχουμε αξιοπιστες καί εγγυημενες παροχες υπηρεσιων… Γνωριζουμε τα αιτία της πτωσεως σέ κάθε μία χώρα ξεχωριστά δια να συγκριθωμεν; Είναι τα ίδια; Έχουμε κάνει την ίδια συμβαση με τα ίδια συστατικά στοιχεία, κριτηρια, ή εγγυησεις; Προηγηθηκαν προβες και δοκιμες; Να κατατεθει η συμβαση στη Βουλη καί να γίνει αξιολογηση από ειδικούς εμπειρογνωμονες…

    • Ο server της Webex “έπεσε” και επηρέασε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία και περιοχές Αγγλίας, Γαλλίας. Τι είναι όλα τα υπόλοιπα δεν καταλαβαίνω. Είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*