Σαμοθράκη: Ανησυχία για το θετικό κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο του Κέντρου Υγείας

Σαμοθράκη: Ανησυχία για το θετικό κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο του Κέντρου Υγείας

-Δύο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί, προβληματισμός μήπως υπάρχει διασπορά και σε άλλους κατοίκους

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Σαμοθράκη από το δεύτερο θετικό κρούσμα κορονοϊού που εκδηλώθηκε στο νησί και μάλιστα σε υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης. 

 
Μάλιστα την επίσημη ανακοίνωση έκανε το ίδιο το Κ.Υ.Σαμοθράκης αναφέροντας:
“Οφείλουμε να ανακοινώσουμε ότι ένας υπάλληλος του Κ.Υ. βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Θα επιβληθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Ο σκοπός αυτών των μέτρων είναι ο περιορισμός της μετάδοσης που θα επιτρέψει την ταχεία ανίχνευση εστιών μετάδοσης και η άμεση αντιμετώπιση μέσω προσεγγίσεων (διάγνωση, ιχνηλάτηση, απομόνωση).
Με αυτήν την προσέγγιση, με ψυχραιμία χωρίς πανικό και φόβο θα έχουμε καλά αποτελέσματα.
Να επισημανθεί η ευθύνη του καθενός για την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και η χρησιμοποίηση των μέσων ατομικής προστασίας.
Το Κ.Υ.Σ. θα λειτουργήσει κανονικά”.
Τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας
ενώ ιχνηλατούνται όλες  οι επαφές
Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού όλοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας του νησιού και τα αποτελέσματα στέλνονται με το πλοίο της γραμμής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ζητήθηκε μάλιστα να σταλούν αμέσως τα αποτελέσματα, προκειμένου να συνεχιστεί η ιχνηλάτηση των επαφών της υπαλλήλου που βρέθηκε θετική. Κι αυτό γιατί η ίδια εργάστηκε τις προηγούμενες ημέρες εκτός του Κ.Υ και ήρθε σε επαφή με πολλά άτομα, γι’ αυτό και υπάρχει ανησυχία μήπως έγινε διασπορά του Covid-19 σε πολλά ακόμα άτομα και δεν είναι μόνο τα δύο κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.