Με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ απ’ το ΕΣΠΑ, συμμετέχει η Περιφέρεια ΑΜΘ στο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

Με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ απ’ το ΕΣΠΑ, συμμετέχει η Περιφέρεια ΑΜΘ στο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου,η συμβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας κατοικιών «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» θα ανέλθει σε 30 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ.

Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Μέτιος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε με τους Προέδρους των ΤΕΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας κκ. Δημήτρη Λουρίκα και Απόστολο Παυλίδη, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχουν ξεκινήσει για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στην τηλεδιάσκεψη αναφέρθηκε ότι, μαζί με τα 44 εκατομμύρια ευρώ που εκτιμάται ότι θα διαθέσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι συνολικοί πόροι που θα διατεθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» θα είναι 74 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι με τους πόρους αυτούς τα νοικοκυριά της Περιφέρειας θα μπορέσουν να πετύχουν σημαντικές οικονομίες στον οικιακό τους προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη συνολική προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας στη χώρα.

Υπενθύμισε δε, ότι για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων, η Περιφέρεια έχει ήδη εντάξει για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ έργα προϋπολογισμού 47 εκατομμυρίων ευρώ.