Οι Σκοπιανοί θέλουν να συμμετέχουν με 25% στην μονάδα φυσικού αερίου LNG της Αλεξανδρούπολης

Οι Σκοπιανοί θέλουν να συμμετέχουν με 25% στην μονάδα φυσικού αερίου LNG της Αλεξανδρούπολης

Την συμμετοχή των Σκοπίων κατά 25% στον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG της Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Σκοπίων (το Evros-news.gr ποτέ δεν θα αναφέρει το συγκεκριμένο κρατίδιο με την ονομασία που του χάρισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν Τσίπρας, Κοτζιάς με την ανοχή του Πάνου Καμμένου)  Zoran Zaev, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “πιθανότατα θα συμμετέχουμε με 25% σε ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα έχει ικανότητα παραγωγής δύο φορές μεγαλύτερη από το δικό μας έλλειμμα, το οποίο ανέρχεται στα 2 GWh”. Αυτό έγινε στην εκπομπή «Οικονομικό Μαγκαζίνο» του τηλεοπτικού σταθμού ALSAT.

Επίσης, ο κ. Zaev δήλωσε ότι ολοκληρώνονται οι “γραφειοκρατικές διαδικασίες” για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ελλάδα στα Σκόπια, ενώ παράλληλα προχωράνε οι συζητήσεις με την ΟΚΤΑ (θυγατρική των ΕΛΠΕ) για την επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης – Σκοπίων.

Ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Zaev επεσήμανε ότι πρόκειται για σοβαρή ενεργειακή προοπτική.

Τέλος, ο κ. Zaev αναφέρθηκε στην εκπεφρασμένη και σε επίσημο επίπεδο επιθυμία της χώρας του να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που θα αναπτύξει το FSRU της Αλεξανδρούπολης, εξηγώντας ότι η χώρα του προσβλέπει στη δέσμευση φυσικού αερίου για όλες τις κρατικές εγκαταστάσεις, “επειδή το υγροποιημένο αμερικανικό αέριο είναι πολύ φθηνότερο”.

Πηγή: energypress.gr