Ορεστιάδα: Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος πανηγυρίζουν για μια… ράμπα και μερικά μέτρα πεζοδρομίου

Ορεστιάδα: Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος πανηγυρίζουν για μια… ράμπα και μερικά μέτρα πεζοδρομίου

Στην δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Έβρου, την Ορεστιάδα, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αρχοντής Αρχοντίδης, πανηγυρίζουν για την κατασκευή μιας…, ράμπας και την αποκατάσταση με κάποια πλακάκια μερικών μέτρων πεζοδρομίου.

Δείχνοντας με παρόμοιες αντιδράσεις δημοτική αρχή… χαμηλών προσδοκιών, δήμαρχος και Αντιδήμαρχος διαφημίζουν την κατασκευή μιας ράμπας εξυπηρέτησης αναπήρων και μερικά πλακάκια που τοποθέτησαν τα συνεργεία του δήμου. Μάλιστα ο κ.Αρχοντίδης έγραψε στην συγκεκριμένη ανάρτηση συνοδεύοντας την με φωτογραφίες:

“Αποκαταστάσεων συνέχεια βάσει προγραμματισμού…
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ορεστιάδας οι αποκαταστάσεις – συντηρήσεις των υποδομών στη πόλη της Ορεστιάδας, αλλά και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Παρεμβάσεις πραγματοποιούνται ακόμη και σε κεντρικά σημεία του αστικού ιστού, χωρίς να δημιουργείται κόλλημα της κυκλοφορίας καθώς τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του covid-19 έχουν μειώσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις των πολιτών”.
Ο κ.,Μαυρίδης έσπευσε να κοινοποιήσει την συγκεκριμένη δημοσίευση, λες και μερικές πλάκες πεζοδρομίου και μια διπλή ράμπα… άλλαξε την μορφή της Ορεστιάδας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε πολλά σημεία της με ανύπαρκτα πεζοδρόμια ή διαλυμένα που αποτελούν κίνδυνο τραυματισμού για τους πολίτες. Όλα αυτά μάλιστα ανέλαβε να τα προβάλλει και να τα… διαφημίσει ο γνωστός… παπαγάλος της πόλης, που αμείβεται από την Δημοτική Τηλεόραση όπου τον τοποθέτηση ο σημερινός δήμαρχος.
Θα μπορούσε να πει κανείς: Μα χθες ανακοινώθηκε επίσης με… διθυραμβικό τρόπο η  «Ενεργειακή αναβάθμιση συγκροτήματος κτιρίων ΕΠΑΛ Ορεστιάδας» προϋπολογισμού 2.488.970 €, ως το μεγαλύτερο έργο ενεργειακής αναβάθμισης που αφορά σχολική μονάδα του Δήμου. Πολύ θετική εξέλιξη φυσικά, άσχετα αν δεν αναφέρεται πουθενά ότι αυτό θα γίνει με χρήματα του ΕΣΠΑ. Όταν όμως την ίδια στιγμή ο δήμος Σουφλίου πέτυχε πολύ περισσότερα, αφού ενέταξε στο ίδιο πρόγραμμα 4 έργα συνολικού ποσού 3.047.526€, με πολύ ελάχιστα μέσα για μελέτες και υλοποίηση τους, με αποτέλεσμα ακόμα και κεντρικά ΜΜΕ της Αθήνας να προβάλλουν την επιτυχία του αυτή, η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.
Δυστυχώς  με τον τρόπο που λειτουργεί η  δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη, επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό ότι είναι… χαμηλών προσδοκιών.