Κλείνουν και τα Δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, από την Δευτέρα

Κλείνουν και τα Δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, από την Δευτέρα

 Κλείνουν και τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα από την Δευτέρα, μετά από τα Γυμνάσια και Λύκεια, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα και η κυκλοφορία και των γονέων.

Τα δημοτικά σχολεία δεν αποτελούν εστία διασποράς του κορωνοϊού, ωστόσο η απόφαση αυτή ελήφθη, για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων. Από τη στιγμή που και τα παιδιά του δημοτικού θα κάνουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά, αφενός θα διακοπούν οι μετακινήσεις προς και από τα σχολεία και αφετέρου περισσότεροι γονείς θα βγουν σε τηλεργασία και έτσι θα μειωθεί κατά πολύ η όποια κινητικότητα.
Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το τι θα γίνει με τους βρεφονηπιακούς, τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.

Την ανάγκη να κλείσουν όλα τα σχολεία είχε τονίσει από το πρωί ο καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ έκκληση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Χθες, ο Άρης Σκέρτσος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία.

Πώς θα λειτουργούν πλέον τα δημοτικά σχολεία
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε από την Πέμπτη ότι το υπουργείο από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού κινείται με οδηγό τις κατευθύνσεις της επιτροπής των επιστημόνων και πως είναι έτοιμο και για το ενδεχόμενο ενός γενικού «lockdown» στα σχολεία.

Στο σχέδιο που έχει ήδη εκπονηθεί -αλλά δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί ακόμη και τις προσεχείς ώρες- προβλέπονται δύο εργαλεία προκειμένου να μη διακοπεί η εκπαιδευτική διαδικασία στα υπό «λουκέτο» σχολεία:

H εκπαιδευτική τηλεόραση, καθώς έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός και χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.
Η τηλεκπαίδευση.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι εξασφάλισε «65.965 φορητές συσκευές, αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, και 25.648 φορητές συσκευές αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ μέσω δωρεών» για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να διευκολυνθεί η τηλεκπαίδευση.
Πηγή: iefimerida.gr