Πέτροβιτς: “Δεν γίνονται τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε μετανάστες και Συνοριοφύλακες” – Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου τι κάνει;

Πέτροβιτς: “Δεν γίνονται τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε μετανάστες και Συνοριοφύλακες” – Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου τι κάνει;

Ο νομός Έβρου πήρε, δυστυχώς, την σκυτάλη από τους άλλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, κάτι που προβληματίζει έντονα.

Την ίδια στιγμή, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας σε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, συγκεκριμένα στην ΕΡΤ και τον MAXIMUM 93.6, προχώρησε κυρίως σε μια σειρά διαπιστώσεων και επισημάνσεων, ενθυμούμενος περισσότερο την δημοσιογραφική του ιδιότητα και… ξεχνώντας ότι αυτός είναι ο επικεφαλής του νομού. Μπορεί την πανδημία να την χειρίζεται η Κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο μέσω του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, αλλά ο ίδιος ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δεν μπορεί απλά να διαπιστώνει ότι δεν γίνονται τεστ ανίχνευσης Covid-19 σε λαθρομετανάστες και Συνοριοφύλακες που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Κάτι πρέπει να κάνει γι’ αυτό και κυρίως να απαιτήσει λύσεις τόσο από το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας όσο και ο ΕΟΔΥ.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Γιατί οι πολιτικοί δεν είναι για να κάνουν απλά διαπιστώσεις, όπως αυτές που έκανε ο κ.Πέτροβιτς δηλώνοντας Maximum 93,6 ότι “το μεταναστευτικό είναι βόμβα διασποράς & δούρειος ίππος του κορονοϊού”. Θα πρέπει να απαιτήσει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και ως επικεφαλής του συγκεκριμένου τομέα στο νομό Έβρου αλλά και από τον ΕΟΔΥ, να παρέμβουν πριν η κατάσταση… ξεφύγει ακόμα περισσότερο. Γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν εισακουστεί οι συνεχείς εκκλήσεις για διενέργεια τεστ σε3 Συνοριοφύλακες που καθημερινά είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο λόγω των λαθρομεταναστών που συνεχίζουν και μπαίνουν ανεξέλεγκτα στην χώρα μας από τον Έβρο και στους παράνομα εισερχόμενους. Άλλωστε ήδη έχουν βρεθεί κρούσματα και από τις δυο πλευρές, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΣΤΟΝ Δ.ΚΟΛΙΟ