Αλεξανδρούπολη: Εκοιμήθη ο συνταξιούχος ιερέας Απόστολος Σιγρέκης

Αλεξανδρούπολη: Εκοιμήθη ο συνταξιούχος ιερέας Απόστολος Σιγρέκης

“Έφυγε” από την ζωή ο συνταξιούχος ιερέας πατήρ Απόστολος Σιγρέκης, με καταγωγή από τον Πεντάλοφο Ορεστιάδας, που ιερουργούσε επί χρόνια στα χωριά Βρυσούλα, Ιτέα και Πεύκα Αλεξανδρούπολης.

Την εκδημία του γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, αναφέροντας:

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως μετά συγκινήσεως αναγγέλει την προς Κύριον εκδημίαν του συνταξιούχου ιερέως π. Αποστόλου Σιγρέκη σε ηλικία 66 ετών.
Η κηδεία του μακαριστού π. Αποστόλου θα τελεσθεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 στις 11.00’ το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο μακαριστός π. Απόστολος Σιγρέκης γεννήθηκε από τους γονείς του, Αθανάσιο και Άννα, στις 29 Ιουλίου 1954 στον Πεντάλοφο Ορεστιάδος. Το 1972 έλαβε το Απολυτήριο Λυκείου από το Εξατάξιο Γυμνάσιο Ορεστιάδος και το 1973 παντρεύτηκε την Βασιλική Τζαπώνη με την οποία απέκτησαν δυο τέκνα, την Άννα και τον Αθανάσιο. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πυροβολικό μεταξύ των ετών 1975-1977.

Χειροτονήθηκε διάκονος στις 19 Δεκεμβρίου 2004 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής από τότε Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής (+) Δαμασκηνό, ενώ τα Χριστούγεννα του ιδίου έτους στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον ίδιο Αρχιερέα. Διορίσθηκε εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σώστη Ροδόπης.

Τον Μάρτιο του 2011 μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και υπηρέτησε κατά σειρά στις ενορίες της Ιτέας, της Βρυσούλας και των Πεύκων.

Συνταξιοδοτήθηκε για λόγους υγείας την 1η Φεβρουαρίου 2019 και μετά από ολιγόμηνη ασθένεια εκοιμήθη στις 14 Νοεμβρίου 2020.

Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και να έχουμε την ευχή του μακαριστού π. Αποστόλου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*