Νέα λυόμενα φιλοξενίας λαθρομεταναστών έφτασαν στο ΚΥΤ Φυλακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα λυόμενα φιλοξενίας λαθρομεταναστών έφτασαν στο ΚΥΤ Φυλακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέοι λυόμενοι θάλαμοι για την φιλοξενία των λαθρομεταναστών, έφτασαν στο ΚΥΤ Φυλακίου αυτές τις ημέρες και θα τοποθετηθούν στην  συνέχεια, αφού γίνει πρώτα η κατάλληλη διαμόρφωση νέου χώρου. 

Πρόκειται για θαλάμους που αποτελούν προσφορά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και έφτασαν στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας αφού προηγουμένως παραχωρήθηκαν ως προσφορά άλλα τρία παρόμοια λυόμενα στα Νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης (2) και του Διδυμοτείχου (1).

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΛΥΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΣΤΟ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

Όπως είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr πριν από ένα και πλέον μήνα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε προκηρύξει διαγωνισμό στις αρχές Οκτωβρίου για την ανάδειξη αναδόχου, ο οποίος θα διαμορφώσει ένα νέο χώροι που θα έχει όλες τις υποδομές για την τοποθέτηση λυόμενων θαλάμων και ειδική περίφραξη. Όλα αυτά είναι φυσικό να δημιουργήσουν έντονη ανησυχία, αφού υπάρχουν οι γνωστές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τις οποίες μάλιστα ποτέ δεν ανακάλεσε, ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει την ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΚΥΤ Φυλακίου.

Παράλληλα, στην διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Καζαλτζής κατήγγειλε ότι κάποιοι αναζητούσαν προς ενοικίαση εκτάσεις δίπλα στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ του Φυλακίου, ενώ και ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης το επιβεβαίωσε, μιλώντας μάλιστα για ενδιαφέρον προκειμένου να αγοραστούν εκτάσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην περιοχή μας, ο Μαργαρίτης Πετριτζίκης, με δηλώσεις του μετά τις αποκαλύψεις του Evros-news.gr προσπάθησε να… χαμηλώσει τους τόνους και δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει επέκταση των δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο, αλλά οι συγκεκριμένοι θάλαμοι θα τοποθετηθούν λόγω κορονοϊού, ώστε να απομονώνονται εκεί τα θετικά κρούσματα. Ο χρόνος θα δείξει τι πρόκειται να συμβεί τελικά, αλλά σίγουρα οι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο βλέπουν με πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα τις εξελίξεις αυτές και τις δηλώσεις που γίνονται.