Ορεστιάδα: Ορίστηκε ειδικός χώρος ταφής θυμάτων του κορονοϊού, στα νέα Δημοτικά Νεκροταφεία

Ορεστιάδα: Ορίστηκε ειδικός χώρος ταφής θυμάτων του κορονοϊού, στα νέα Δημοτικά Νεκροταφεία

Ειδικός χώρος ταφής θυμάτων του κορονοϊού ορίστηκε στα νέα Δημοτικά Νεκροταφεία της Ορεστιάδας, όπως συμβαίνει άλλωστε και σε όλους τους δήμους της χώρας.

Τα μέλη της Επιτροπής ποιότητας Ζωής του δήμου κατά την συνεδρίαση τους στις; 30 Οκτωβρίου, αποφάσισαν ομόφωνα να εισηγηθούν στο δημοτικό συμβούλιο την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων Ορεστιάδας σχετικά με την οριοθέτηση του χώρου στη Βόρεια πλευρά των Νέων Δημοτικών Κοιμητηρίων Ορεστιάδας, για τον ενταφιασμό νεκρών από λοιμώδη νόσο.

Κατά την εισήγηση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πάλλας, ενημέρωσε τα μέλη ότι:

Σύμφωνα με το Π.Δ. 210/1975 (ΦΕΚ 62/Α/08.04.1975), οι αποθανόντες από λοιμώδη νοσήματα πρέπει να ενταφιαστούν σε ειδικό τμήμα του νεκροταφείου και επειδή στον ανωτέρω κανονισμό λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηριών Ορεστιάδας δεν οριοθετείται τέτοιου είδους χώρος, αλλά προέκυψε η ανάγκη ενταφιασμού νεκρού από λοιμώδη νόσο και πρέπει άμεσα να επιτραπεί να γίνει η ταφή, πρέπει να αποφασίσετε σχετικά με την οριοθέτηση χώρου στη βόρεια πλευρά των Νέων Δημοτικών Κοιμητηρίων Ορεστιάδας για τον ενταφιασμό νεκρών από λοιμώδη νόσο».

Να τονίσουμε εδώ, ότι στον δήμο Ορεστιάδας υπάρχουν ήδη τρεις νεκροί από το δεύτεροι κύμα πανδημίας και συγκεκριμένα δύο γυναίκες (μάνα και κόρη) και ένας ακόμα ηλικιωμένος άνδρας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΧΩΡΟΣ ΤΑΦΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ