Ορεστιάδα: Απεσταλμένος του Μηταράκη σήμερα στο Φυλάκιο, διαπραγματεύθηκε αγορά οικοπέδων για επέκταση του ΚΥΤ!!!

Ορεστιάδα: Απεσταλμένος του Μηταράκη σήμερα στο Φυλάκιο, διαπραγματεύθηκε αγορά οικοπέδων για επέκταση του ΚΥΤ!!!

Μέσα στο lockdown και ενώ  οι πολίτες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωράει την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και με την ανοχή του δημάρχου Ορεστιάδας και Προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη.

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ του Evros-news.gr, σήμερα το πρωί βρέθηκε στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδας απεσταλμένος του κ.Μηταράκη, ο Θεόφιλος Αμανατίδης που είναι μηχανικός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα. Συγκέντρωσε περίπου 10 ιδιοκτήτες χωραφιών τα οποία βρίσκονται δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου και τους πρότεινε να τα πουλήσουν ως οικόπεδα, προκειμένου να γίνει επέκταση των εγκαταστάσεων και να τοποθετηθούν αρχικά εκεί τα κοντέινερ που ήδη έφτασαν στους χώρους των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ ως δωρεά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Με πρόσχημα την χρησιμοποίηση τους για διαμονή όσων βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό. Αυτό είχε άλλωστε επικαλεστεί και ο εκπρόσωπος της στον Έβρο Μαργαρίτης Πετρετζίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Ύπατη Αρμοστεία “τρέχει” ήδη διαγωνισμό για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου με προκάτ κατασκευές (Έγγραφα)!!!

Όπως είχε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ μόνο το Evros-news.gr, η Ύπατη Αρμοστεία διενήργησε ήδη διαγωνισμό για εργολάβο που θα αναλάβει την διαμόρφωση του χώρου όπου θα επεκταθεί το ΚΥΤ Φυλακίου, με κατασκευή υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και περίφραξη. Αν τα κοντέινερ τοποθετούνταν στους υπάρχοντες χώρους, ποιος ο λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο; Άρα, προχωράει αυτό που προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε συμπατριώτες του στην Χίο και ΑΝΕΔΕΙΞΑΜΕ μόνο εμείς, δηλαδή ΕΠΑΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ. Γιατί στον συγκεκριμένο χώρο θα μπορούν πλέον να φιλοξενούνται πολύ περισσότερο λαθρομετανάστες. Οπότε οι δηλώσεις του δημάρχου κ.Μαυρίδη πως δεν θα δεχθεί ούτε έναν λαθρομετανάστη επιπλέον, πάνε περίπατο.

Στη συνάντηση του εκπροσώπου του κ.Μηταράκη με τους ιδιοκτήτες των χωραφιών που είναι ακριβώς στο ΚΥΤ και θα… βόλευε την επέκταση μια και απλά θα έπεφτε ο φράχτης και θα γινόταν νέα περίφραξη, αυτοί που είναι από το χωριό Φυλάκιο  ξεκαθάρισαν στον κ.Αμανατίδη ότι δεν τα πουλάνε όσα χρήματα και αν τους προτείνει το στρέμμα. Όμως οι ιδιοκτήτες των χωραφιών που βρίσκονται απέναντι από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ αφού μεσολαβεί ο δρόμος και οι οποίοι προέρχονται από το χωριό Κέραμος, μαθαίνουμε ότι είναι θετικοί σε κάτι τέτοιο και μάλιστα στην τιμή των 350 ευρώ το στρέμμα. Αυτό τους πρότεινε ο εκπρόσωπος του υπουργείου και έδειξαν σε πρώτη φάση να συμφωνούν.

Να θυμίσουμε εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θεόφιλος Αμανατίδης βρέθηκε στο Φυλάκιο Ορεστιάδας για να διαπραγματευτεί την επέκταση του ΚΥΤ. Ο ίδιος άλλωστε χειρίζεται τα ζητήματα με τις δομές και την επέκταση ή την κατασκευή νέων και στα νησιά. Όταν μάλιστα είχαν αρνηθεί οι ιδιοκτήτες των χωραφιών και προκειμένου να τους πιέσει, είχε επικαλεστεί την ύπαρξη εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ή του παρατημένου οικισμού των Ρομά στην περιοχή “Σαρί Μπαίρ” του Διδυμοτείχου, δίπλα στον δρόμο προς την Ορεστιάδα. Αλήθεια, τι.. κωδικό έστειλαν οι ιδιοκτήτες των χωραφιών για να βρεθούν στην συγκεκριμένη συνάντηση που έγινε στο Φυλάκιο; Πως επιτρέπεται να γίνονται συναντήσεις τόσων ατόμων ενώ ισχύουν οι απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διδυμότειχο: Σκέφτονται για Κέντρο λαθρομεταναστών και το παρατημένο χωριό των ρομά, στο υπουργείο Μηταράκη

Θα απαντήσει κάποιος, ότι φορούσαν προστατευτικές μάσκες. Το θέμα είναι όμως κάποιοι να βγάλουν επιτέλους τις μάσκες της υποκρισίας στο συγκεκριμένο θέμα. Με πρώτο τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, που στα λόγια δηλώνει κάθετα αντίθετος σε επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και παραδέχθηκε ότι γνώριζε τις προσπάθειες αγοράς οικοπέδων για κάτι τέτοιο, περιορίζεται απλά στο να στείλει μια επιστολή στο Νότη Μηταράκη και να του ζητάει να έρθει στην περιοχή. Αυτός φυσικά δυο μήνες τώρα τον… έγραψε κανονικά και μέσα στο lockdown έστειλε εκπρόσωπο του να διαπραγματευθεί την αγορά οικοπέδων. 

Το Evros-news.gr είναι το μοναδικό σάιτ του Έβρου που έχει αναδείξει και θα συνεχίσει να το κάνει το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα και να καταγγέλει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, καθώς και την υποκρισία του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.