Σε τεστ κορονοϊού υποβλήθηκαν 1.200 νεοσύλλεκτοι στον Έβρο – Πόσοι βρέθηκαν θετικοί

Σε τεστ κορονοϊού υποβλήθηκαν 1.200 νεοσύλλεκτοι στον Έβρο – Πόσοι βρέθηκαν θετικοί

-Μόνο 10 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ που πραγματοποίησε τα τεστ

Σε rapid test για ανίχνευση κορονοϊού υποβλήθηκαν όλη την βδομάδα που μας πέρασε από ειδικά συνεργεία του ΕΟΔΥ οι 1.200 νεοσύλλεκτοι που παρουσιάστηκαν να κάνουν την βασική εκπαίδευση και στη συνέχεια να υπηρετήσουν σε στρατιωτικές μονάδες του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news απ’ τον ΕΟΔΥ, αν και υπήρχε προβληματισμός λόγω της έξαρσης της πανδημίας και τα πολλά κρούσματα καθημερινά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και στην Αττική απ’ όπου προέρχονται πολλοί από τους νέους στρατεύσιμους, μόνο 10 βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Όλοι μάλιστα, όπως είχε ανακοινωθεί πριν να παρουσιαστούν, οι θετικοί θα υποβληθούν σε νέα τεστ και θα διαμένουν προσωρινά σε ειδικούς θαλάμους, είτε κάποιοι θα πηγαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν να θυμίσουμε ότι για όλους ανεξαιρέτως τους νεοσύλλεκτους , όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κατάταξη, που άρχισε την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και διαρκεί έως σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου καταρχήν στον Στρατό Ξηράς, θα γίνουν rapid test, λόγω της έξαρσης της πανδημίας και την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*