Αντέδρασαν οι αστυνομικοί του Έβρου στην μαζική επιφυλακή για το Πολυτεχνείο, λόγω του κορονοϊού

Την αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων αστυνομικών Έβρου προκάλεσε η απόφαση για γενική επιφυλακή στην σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου, επικαλούμενοι τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού από την συνωστισμό των συναδέρφων τους.

Πρώτη η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου με χθεσινή της ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δερβεντλής, χρησιμοποιώντας μάλιστα… σκληρή γλώσσα προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημαίνουν:

Πρωτοφανές!!! Διέταξαν μαζική επιφυλακή στις Υπηρεσίες εν μέσω γενικευμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας
Η Ένωση μας, δεν βρίσκει λόγια να εκφράσει την αγανάκτηση των μελών της, από την πρώτη στιγμή που διατάχθηκε γενική επιφυλακή λόγω της Επετείου της 17ης Νοεμβρίου!
Είναι απορίας άξιον πως θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν θα συνωστιστούν εκατοντάδες αστυνομικοί εντός των Υπηρεσιών με ότι κινδύνους υπάρχουν για την διασπορά του conid-19. Θεωρούμε περιττό να επιχειρηματολογήσουμε περαιτέρω για τους κινδύνους, που εμπεριέχει μία τέτοια διαταγή.
Η Ένωση μας προτείνει το μέτρο της τηλεφωνικής επιφυλακής στην οικία των συναδέλφων, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κανονιστικές Διατάξεις, που θα μπορούσε να τύχει εφαρμογής στην προκειμένη περίπτωση, ώστε να τηρηθεί το πρωτόκολλο, περιορίζοντας τον κίνδυνο διασποράς, προστατεύοντας την υγεία των συναδέλφων και
των οικείων τους και εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.
Σας αιτούμαστε την άμεση επανεξέταση του μέτρου της επιφυλακής με γνώμονα την αποφυγή της διασποράς του ιού και την διασφάλιση της υγείας των Αστυνομικών.
Καλούμε την Ομοσπονδία μας να προβεί σε απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της υγείας και του εργασιακών συνθηκών των συναδέλφων”.

Από την πλευρά της η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, με ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρήστος Τουφάκης και ο Γενικός Γραμματέας  Γιώργος Βογιατζής επισημαίνουν:

Ήδη έχουν χυθεί αρκετοί τόνοι μελάνης, σχεδόν από όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων, που καταδικάζουν τον υπερβολικό χαρακτήρα των μέτρων που λαμβάνονται για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το Σωματείο μας συντάσσει τη φωνή του στην καταγγελία αυτή, μαζί με όλες τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων, θέλοντας να προστατέψουμε τους Συναδέλφους μας και ειδικότερα σε σχέση με τις επιπτώσεις της πανδημίας στους ίδιους, στις οικογένειές τους καθώς και στο κοινωνικό σύνολο το οποίο υπηρετούμε και είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του.

Καλούμε την Φυσική Ηγεσία μας έστω και την ύστατη στιγμή να επιφέρει άμεσες βελτιώσεις στην διαταγή που εξέδωσε.

Επίσης καλούμε την Ομοσπονδία μας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία των Συναδέλφων μας.