Διδυμότειχο: Τέσσερα θετικά κρούσματα κορονοϊού νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο – Άλλα τρία είναι υπό διερεύνηση

Διδυμότειχο: Τέσσερα θετικά κρούσματα κορονοϊού νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο – Άλλα τρία είναι υπό διερεύνηση

Συνολικά 7 άτομα, από τα οποία τα 4 αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και τα τρία είναι υπό διερεύνηση και αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Όπως έχει γράψει το Evros-news.gr εδώ και αρκετό καιρό, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μετά από έγγραφο του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, δημιουργήθηκε κλινική για νοσηλεία ατόμων με ήπια συμπτώματα κορονοϊού, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε ως Νοσοκομείο Αναφοράς του Covid-19 για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήδη αυτή την στιγμή νοσηλεύει πάνω από 80 ασθενείς και οι 13 από αυτούς είναι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα να αρχίσει να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Γι’ αυτό στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου κρατούν τα περιστατικά κορονοϊού με ήπια συμπτωματολογία και μόνο αν απαιτείται εισαγωγή σε ΜΕΘ διακομίζονται στην Αλεξανδρούπολη. Εξάλλου απ’ την προηγούμενη εβδομάδα που αρχικά υπήρχαν 2 ασθενείς με κοροινοϊό, έχουν δοθεί και εξιτήρια.

Έξι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στους

Μεταξάδες. Ζητούν τεστ απ’ τον ΕΟΔΥ

Την στιγμή που πλέον αυξάνονται και τα κρούσματα  στον βόρειο Έβρο (μόνο στον δήμο Ορεστιάδας υπάρχουν αρκετοί θετικοί εργαζόμενοι), αν και η συντριπτική πλειοψηφία όσων ανακοινώνονται καθημερινά βρίσκεται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, είναι σίγουρα σημαντική η συμβολή στη νοσηλεία και του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Όσον αφορά τώρα τα κρούσματα στον δήμο, σύμφωνα με πληροφορίες μας έφτασαν  στα 6 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο χωριό Μεταξάδες, με μόνο έναν πάντως να νοσηλεύεται στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τους υπόλοιπους με καθόλου ή ήπια συμπτώματα να βρίσκονται σε καραντίνα σπίτι τους.

Αλλά και αυτός ο αριθμός σε ένα μόνο χωριό προκαλεί ανησυχία και ήδη ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρήστος Κισσούδης ζήτησε από τον δήμο Διδυμοτείχου, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστα Βενετίδη, αλλά επικοινώνησε και με τον ΕΟΔΥ, ζητώντας να σταλεί κλιμάκιο για ιχνηλάτηση και τεστ στους κατοίκους, προκειμένου να μην… ξεφύγει η κατάσταση.

Κορονοϊός: Νέα άνοδος με 64 κρούσματα στον Έβρο όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*