Ιωακείμειο Γηροκομείο: Γερές κράσεις οι 36 ηλικιωμένοι με κορονοϊο Εβρίτες – Ασυμπτωματικοί όλοι τους!!!

Ιωακείμειο Γηροκομείο: Γερές κράσεις οι 36 ηλικιωμένοι με κορονοϊο Εβρίτες – Ασυμπτωματικοί όλοι τους!!!

Μπορεί στο νομό Έβρου να έχουμε καθημερινά αρκετά κρούσματα κορονοϊού, αλλά οι Εβρίτες, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι και κυρίως όσοι φιλοξενούνται στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, αποδεικνύονται πολύ… γερές κράσεις.

Αν και εδώ και 10 ημέρες 36 τρόφιμοι, όλοι προφανώς μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα σχεδόν όλοι τους βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, όπως επίσημα ανακοίνωσε η ίδια η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, μέχρι χθες 18 Νοεμβρίου που καθημερινά μας ενημερώνει με δελτία Τύπου, όλοι οι ηλικιωμένοι “ασθενούντες τρόφιμοι είναι τελείως ασυμπτωματικοί”. Αυτή η φράση μάλιστα επαναλαμβάνεται σε όλα τα δελτία Τύπου των τελευταίων ημερών και παράλληλα αναφέρεται ότι αυτό που ανακοινώνεται αποτελεί την διαπίστωση του υπεύθυνου γιατρού Καθηγητή κ. Ηλία Θώδη, ο οποίος τους επισκέπτεαι καθημερινά.

Αντίθετα, στο Ιωακείμειο Γηροκομείο, οι πολύ νεότεροι φυσικά εργαζόμενοι και με ελάχιστα έως καθόλου υποκείμενα νοσήματα, 7 στον αριθμό σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση αν και οι δικές μας πληροφορίες τις πρώτες ημέρες ανέφεραν ότι είναι πάνω από 15, “μερικοί εκ των ασθενούντων υπαλλήλων παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα”. Αυτό επαναλαμβάνονταν σχεδόν καθημερινά στις επίσημες ανακοινώσεις-ενημερώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, αλλά στις 17 Νοεμβρίου αναφέρθηκε πως ένας υπάλληλος που παρουσίασε το βράδυ πυρετό, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και αφού πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις επέστρεψε στο σπίτι του.

Οι φιλοξενούμενοι 36 ηλικιωμένοι τρόφιμοι όμως, είναι όλοι τους ασυμπτωματικοί. Γι’ αυτό και επισημάναμε ότι οι Εβρίτες ηλικιωμένοι είναι πολύ… γερές κράσεις. Ο κορονοϊός μπορεί να ταλαιπωρεί ακόμα και τους πολύ νεότερους εργαζόμενους που τους φροντίζουν στο Ιωακείμειο Γηροκομείο, αλλά οι ίδιοι τον περνούν(και αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο), χωρίς το παραμικρό σύμπτωμα. Μην κοιτάτε που σε άλλα Γηροκομεία της χώρας, σχεδόν σε όλα, πολλοί από τους ηλικιωμένους και συμπτώματα έχουν και για νοσηλεία μεταφέρονται στα κατά τόπους Νοσοκομεία και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται και-δυστυχώς-αρκετοί έχουν χάσει την ζωή τους. Στην Αλεξανδρούπολη και στο Ιωακείμειο Γηροκομείο κάτι τέτοιο-ΕΥΤΥΧΩΣ-δεν συμβαίνει και ευχόμαστε ολόψυχα η κατάσταση αυτή να συνεχιστεί.

Όλα ξεκίνησαν από το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ρεπορτάζ

του Evros-news.gr στις 11 Νοεμβρίου

Να θυμίσουμε απλά, ότι όλα ξεκίνησαν από το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Evros-news.gr στις 11 Νοεμβρίου, όταν γράψαμε: “Αλεξανδρούπολη: Πολλά θετικά κρούσματα κορονοϊού, στο Ιωακείμιο Γηροκομείο της Μητρόπολης”.

Λίγες ώρες αργότερα, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας ότι υπήρχαν κρούσματα και μάλιστα από τα τέλη Οκτωβρίου σε εργαζόμενη και τρόφιμο, τα οποία όμως δεν είχαν δημοσιοποιηθεί. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε:

“Στα τέλη Οκτωβρίου, με αφορμή την εύρεση κρούσματος σε εργαζόμενη του Ιωακειμείου, πραγματοποιήθηκε αμέσως μοριακός έλεγχος σε όλους τους τρόφιμους και εργαζομένους, με αποτέλεσμα την διαπίστωση θετικού τεστ σε ηλικιωμένη τρόφιμο. Η εργαζόμενη τέθηκε σε «κατ’ οίκον» καραντίνα και η τρόφιμος απομονώθηκε σε ειδικό δωμάτιο, όπου μετά έξι ημέρες νοσηλείας αρνητικοποιήθηκε τελείως.

Στις 2-6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν ξανά στα δυο Ιδρύματά μας τεστ ανίχνευσης στους τροφίμους και στο προσωπικό. Τα αποτελέσματα μας δόθηκαν στις 10 Νοεμβρίου, όπου σημειώθηκαν θετικά κρούσματα σε εργαζομένους στο Ιωακείμειο Γηροκομείο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Πολλά θετικά κρούσματα κορονοϊού, στο Ιωακείμιο Γηροκομείο της Μητρόπολης

Την προηγούμενη ημέρα από την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Evros-news.gr δηλαδή, γνώριζαν ότι υπάρχουν νέα θετικά κρούσματα. Άλλωστε αναφέρονται στην ενημέρωση που δίνει ο ΕΟΔΥ σε αρμόδιους αποδέκτες και ως κρούσματα στο Ιωακείμειο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης. Στις 12 Νοεμβρίου η επίσημη ενημέρωση ανέφερε:

“Το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ τέστ ανιχνεύσεως Covid-19 σε όλους τους τροφίμους και το προσωπικό. Με εντολή του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκαν επιπλέον και τεστ μοριακού ελέγχου από Ιδιωτικό Εργαστήριο της πόλεώς μας, ξανά σε όλο το προσωπικό και στους τρόφιμους του Γηροκομείου, καθώς και σε άτομα που κινήθηκαν το τελευταίο τετραήμερο στους χώρους του”.

Ανακοίνωση για 36 θετικά κρούσματα σε 

ηλικιωμένους τρόφιμους και 7 σε εργαζόμενους

Στις 13 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν 36 ηλικιωμένοι τρόφιμοι θετικοί στον κορονοϊό και 7 εργαζόμενοι επίσης, ενώ άλλοι 2 βρέθηκαν στον “Άγιο Κυπριανό”, το άλλο Ίδρυμα της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, αλλά ευτυχώς κανένας από τους τρόφιμους. Η ανακοίνωση ανέφερε:

“Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο, παραλάβαμε από τον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 36 τρόφιμοι και 7 υπάλληλοι. Οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν ήδη σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα εντός του κτιρίου και είναι τελείως ασυμπτωματικοί.

Οι ασθενούντες τρόφιμοι είναι σε καλή ψυχοσωματική κατάσταση, ενώ μερικοί εκ των ασθενούντων υπαλλήλων παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαιώνει το Evros-news.gr για κρούσματα κορονοϊού στο Ιωακείμειο Γηροκομείο με ανακοίνωση η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Από την ημέρα εκείνη και ως χθες, τα επίσημα δελτία Τύπου αναφέρουν τα ίδια. Οι 36 ηλικιωμένοι τρόφιμοι που είναι θετικοί στον κορονοϊό δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Διαβάστε:

15 Νοεμβρίου

“Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο οι ασθενούντες τρόφιμοι είναι τελείως ασυμπτωματικοί, ενώ μερικοί εκ των ασθενούντων υπαλλήλων που είναι σε «κατ’ οίκον» καραντίνα παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα”.

16 Νοεμβρίου

“Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο οι ασθενούντες τρόφιμοι είναι τελείως ασυμπτωματικοί, ενώ οι θετικοί εκ των υπαλλήλων που είναι σε «κατ’ οίκον» καραντίνα παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα”.

17 Νοεμβρίου

“Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο μετά την σημερινή πρωινή επίσκεψη του υπευθύνου ιατρού οι ασθενούντες τρόφιμοι είναι τελείως ασυμπτωματικοί, ενώ ένας υπάλληλος που παρουσίασε το βράδυ πυρετό επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και αφού πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις επέστρεψε στο σπίτι του”.

18 Νοεμβρίου

“Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο μετά την σημερινή πρωινή επίσκεψη του υπευθύνου ιατρού οι ασθενούντες τρόφιμοι είναι τελείως ασυμπτωματικοί”.

Μακάρι λοιπόν αυτό να συνεχιστεί, οι 36 ηλικιωμένοι που νοσούν από κορονοϊό στο Ιωακείμειο Γηροκομείο και παρά την προχωρημένη τους ηλικία ή τα πιθανά υποκείμενα νοσήματα είναι μέρες τώρα ασυμπτωματικοί, να βρεθούν αρνητικοί και να λήξει αισίως η… περιπέτεια τους. Όλοι το ευχόμαστε. Όπως φυσικά και για τους πολύ νεότερους τους 7 υπαλλήλους, που έχουν ελαφρά συμπτώματα αλλά και αυτοί δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν.