Κελέτσης: “Αθώωσε” δυο βουλευτές (κόντρα στην κομματική γραμμή) που διασκέδαζαν σε πανηγύρι εν μέσω κορονοϊού

Κελέτσης: “Αθώωσε” δυο βουλευτές (κόντρα στην κομματική γραμμή) που διασκέδαζαν σε πανηγύρι εν μέσω κορονοϊού

Αίσθηση προκάλεσε η διαφοροποίηση του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Σταύρου Κελέτση, ο οποίος παρά την κομματική «γραμμή» της Κυβέρνησης, καταψήφισε την άρση ασυλίας δύο βουλευτών (Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ) για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων  για διασπορά του κορονοϊού, λόγω της συμμετοχής τους σε πανηγύρι της Αλίαρτου.

Συγκεκριμένα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των δύο βουλευτών Ανδρέα Κουτσούμπα (ΝΔ) και Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά ο κ.Κελέτσηης τους “αθώωσε” με την ψήφο του αφού καταψήφισε την άρση ασυλίας τους.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής διεξήχθη σε κλίμα έντασης, με την Γ. Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) να υποστηρίζει πως σε αντίθεση με τον Αν. Κουτσούμπα που έσυρε το χορό, εκείνη απηύθυνε χαιρετισμό, κάθισε για λίγο και εν συνεχεία αποχώρησε, ζητώντας να μην αρθεί η ασυλία της.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κόμματος της δηλαδή, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25 θέλησαν “πατώντας” στις εξηγήσεις της να μην αρθεί η ασυλία της, με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά όμως την άρση της ασυλίας του Αν. Κουτσούμπα, αφού υποστήριξε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αψήφησε τα μέτρα προστασίας και συμμετείχε στο γλέντι.

Εν συνεχεία,  με το ΚΚΕ να δηλώνει «παρών» για τον Αν. Κουτσούμπα και κατά για την Γ. Πούλου και το ΜΕΡΑ25 που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια η οποία και θα πάρει την τελική απόφαση, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των δύο βουλευτών Ανδρέα Κουτσούμπα (ΝΔ) και Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ), αφού η αρνητική ψήφος του Σταύρου Κελέτση δεν στάθηκε αρκετή να τους “αθωώσει”.