Σαμοθράκη: Απορρίφθηκε η συμμετοχή του “Αδαμάντιος Κοραής” στις γραμμές με Αλεξανδρούπολη, Λήμνο – Δεν είχε Πιστοποιητικό Ασφαλείας!!!

Σαμοθράκη: Απορρίφθηκε η συμμετοχή του “Αδαμάντιος Κοραής” στις γραμμές με Αλεξανδρούπολη, Λήμνο – Δεν είχε Πιστοποιητικό Ασφαλείας!!!

-Νέος διαγωνισμός για Σαμοθράκη ως τέλη του χρόνου, όπου μπορούν να πάρουν μέρος και άλλες εταιρείες

-Κόπηκε και το “Διονύσιος Σολωμός” της ίδιας εταιρείας για γραμμή των Κυκλάδων, αφού ούτε αυτό είχε εν ισχύ Πιστοποιητικό Ασφαλείας

Απορρίφθηκε η συμμετοχή της εταιρείας Zante Ferries-ANMEZ A.E με το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” στον διαγωνισμό για τις επιδοτούμενες από το Κράτος ακτοπλοϊκές γραμμές της Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης-Λήμνου, γιατί το συγκεκριμένο πλοίο δεν είχε Πιστοποιητικό Ασφαλείας που να βρίσκεται σε ισχύ όταν διενεργήθηκε ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με το Πρακτικό της Επιτροπής Διεξαγωγής των διαγωνισμών για την ανάθεση των επιδοτούμενων γραμμών σε όλη την Ελλάδα ή Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας όπως ονομάζονται, η οποία συνεδρίασε στις 11 Νοεμβρίου, “κόπηκαν” και τα δύο πλοία της εταιρείας Zantie Ferries-ANMEZ A.E. Δηλαδή εκτός του “Αδαμάντιος Κοραής” που εξυπηρετεί την Σαμοθράκη, απορρίφθηκε η συμμετοχή και του “Διονύσιος Σολωμός” για τις γραμμές στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα Πειραιάς ή Λαύριο-Σίφνος-Φολέγανδρος-Σίκινος-Ίος-Θήρα και επιστροφή. Ούτε και αυτό είχε Πιστοποιητικό Ασφαλείας, το πρώτο απαραίτητο κα βασικό έγγραφο, σε ισχύ όταν πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο διαγωνισμός ανάθεσης των δύο επιδοτούμενων γραμμών ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και επιστροφή και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΛΗΜΝΟΣ και επιστροφή για το χρονικό διάστημα 1-11-2020 έως 31-10-2021 ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ως τα τέλη του χρόνου. Σε αυτόν έχουν μάλιστα το δικαίωμα να πάρουν μέρος και άλλες εταιρείες, εκτός της Zante Ferries-ANMEZ A.E που πήρε την πρώτη φορά και ακυρώθηκε. Άρα, κάποιοι που πανηγύριζαν αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, με πρώτο τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο ότι ο διαγωνισμός στις 6 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε και το “Αδαμάντιος Κοραής” παραμένει άλλο μένα χρόνο, θα πρέπει να περιμένουν τον καινούργιο διαγωνισμό και αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία του φυσικά καταθέσει Πιστοποιητικό Ασφαλείας εν ισχύ. Μέχρι πάντως να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός ως τα Χριστούγεννα, συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγια το πλοίο της Zante Ferries, αφού ανανεώνεται συνέχεια η περσινή σύμβαση της για την Σαμοθράκη.

ΔΕΙΤΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ

ΤΩΝ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” και “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ”

ΠΡΑΚΤΙΚΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*