Τεστ για κορονοϊό στους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Τυχερό απ’ τον ΕΟΔΥ. Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Τεστ για κορονοϊό στους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Τυχερό απ’ τον ΕΟΔΥ. Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Σήμερα Πέμπτη 19/11/2020, και από 10:30 έως 12:30 πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις ανίχνευσης του ιού SARS-COV-2 στους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Τυχερό.

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, πήρε δείγματα μετά τις Φέρες και από τους υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού και Γραφείο Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων του Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς:
Έγινε έλεγχος είκοσι τεσσάρων (24) δειγμάτων και τα αποτελέσματα αυτών ήταν όλα ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Ευχαριστούμε θερμά:
• Τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. ΒΕΝΕΤΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ την κ. ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ , ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ υπεύθυνη του ΕΟΔΥ στην Αλεξανδρούπολη για την ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση στο αίτημα της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου για την διενέργεια αυτών των διαγνωστικών εξετάσεων.
• Τις εργαζόμενες της κινητής μονάδας που πραγματοποίησαν τις σημερινές εξετάσεις.
• Τους Συναδέλφους μας για τον άψογο τρόπο προσέλευσής τους και κυρίως για την υπομονή που υπέδειξαν κατά την διαδικασία της δειγματοληψίας.
Υ. Γ Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν σε όλες τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του Νόμου μας μετά από το σχετικό μας αίτημα. Συνεχίζουμε στο δρόμο της Προσφοράς και της Ενότητας..
«ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ- ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ».

Οι Συνοριοφύλακες Έβρου καιρό τώρα ζητούσαν διενέργεια τεστ

Με αφορμή τα πολλά θετικά κρούσματα σε αστυνομικούς, αφού όπως έγραψε το Evros-news.gr πάνω από 40 υπήρξαν μόνο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, αλλά και της απάντησης από στελέχη του ΕΟΔΥ για το ΚΥΤ Φυλακίου ότι τεστ γίνονται μόνο στους λαθρομετανάστες, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου που καιρό τώρα ζητούσε τεστ για όλους τους αστυνομικούς, έστειλε νέα επιστολή που υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δερβεντλής και ανέφερε:

Προς Ε.Ο.Δ.Υ.
ΚΟΙΝ.:
– Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη
– Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά
– Διοικητή του Κ.Υ.Τ. Ορεστιάδας κ. Κων/νο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
– Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων
– Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «Διαχείριση υπόπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19 στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης και στο Κ.Υ.Τ. Φυλακίου»Σχετ.: Η υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/133/οικ.20764 από 7-11-2020 Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών.
Κατανοώντας τις δύσκολες στιγμές και πιέσεις που δέχεται η χώρα μας από την κρίση της πανδημίας, αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την υπηρεσία σας, όμως οφείλουμε να φέρουμε στην προσοχή σας ορισμένα δεδομένα προκειμένου να ενεργήσετε με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης και οι Υπηρεσίες Διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών του Ν. Έβρου δέχονται μεγάλες πιέσεις από την εξάπλωση της πανδημίας καθώς ήδη έχουν καταγραφεί 40-45 επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ του προσωπικού με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός συναδέλφων να τεθεί εκτός υπηρεσίας είτε νοσώντας ως επιβεβαιωμένα περιστατικά είτε να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα ως πρώτες επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα, σύμφωνα με όσα ορίζει η ανωτέρω σχετική. Επανερχόμαστε, λοιπόν, στο πάγιο αίτημα μας για εκτενέστερη διενέργεια τεστ τόσο στο Αστυνομικό προσωπικό όσο και στους συλλαμβανόμενους αλλοδαπούς.
Η συνδρομή σας στο κομμάτι αυτό θα είναι καθοριστική για την διασφάλιση της φύλαξης των συνόρων της χώρας μας, έτσι ώστε αυτή να μην τεθεί σε « καραντίνα».

Όσο αφορά το Κ.Υ.Τ. Φυλακίου συμβαίνει το εξής παράδοξο. Η Υπηρεσία του Ε.Ο.Δ.Υ. συνδράμει στο Κέντρο με κλιμάκιο αποτελούμενο από ιατρό, νοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι εκπαιδευμένο προκειμένου να διενεργεί τα rapid test στους νεοεισερχόμενους αλλοδαπούς αλλά και σε όποιον άλλο από τους διαμένοντες αλλοδαπούς παρουσιαστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα προσφέροντας μεγάλη υπηρεσία στον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας.
Στα πλαίσια αυτά την 9-11-2020 διενεργήθηκε τεστ σε όλο το κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. του Κέντρου και το αποτέλεσμα ήταν να καταγραφούν τρία θετικά κρούσματα, καθώς υπάλληλος του κλιμακίου παρουσίασε συμπτώματα . Ωστόσο δεν ακολούθησε ιχνηλάτηση των επαφών που υπήρξαν εντός της δομής, όπως ρητά προβλέπεται την ανωτέρω εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολούθησε συγκέντρωση για την ενημέρωση του πολιτικού προσωπικού και των συναδέλφων μας , τέθηκε το ερώτημα γιατί δεν διενεργούνται και άλλα τεστ μεταξύ του υπόλοιπου πολιτικού αλλά και αστυνομικού προσωπικού του Κέντρου προκειμένου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την εξάπλωση του ιού και η απάντηση που λάβανε ήταν ότι τα διαθέσιμα τεστ είναι μόνο για τους αλλοδαπούς και όχι για τους εργαζόμενους στο Κέντρο.

Η κοινή μας λογική αδυνατεί να κατανοήσει, πως είναι δυνατόν σε μια κλειστή δομή της χώρας, που διαθέτει το εξειδικευμένο προσωπικό και τα μέσα, ενώ έχει παρουσιαστεί ικανός αριθμός κρουσμάτων τόσο μεταξύ των αλλοδαπών (καθώς υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα και εντός του χώρου που φιλοξενούνται οι αλλοδαποί) όσο και μεταξύ του προσωπικού, δεν δρομολογήθηκε άμεσα η διενέργεια ιχνηλατήσης καθώς και τεστ, που μάλιστα μπορούν να δείξουν αποτελέσματα εντός 15 λεπτών. Όταν μάλιστα βρισκόμαστε σε περίοδο γενικευμένου κλεισίματος της χώρας μας και επιβολή μεγάλων προστίμων στους πολίτες, αδυνατούμε να κατανοήσουμε σε τι εξυπηρετεί η μη ενδεδειγμένη διαχείριση του covid-19 εντός της συγκεκριμένης οργανικής μονάδας.

Δηλαδή σε τι διαφέρει η συγκεκριμένη δομή από έναν οίκο ευγηρίας που παρουσίασε συρροή κρουσμάτων και που τόσο ντόρος έγινε
τελευταία και δικαίως πραγματοποιήθηκε εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο των
εργαζομένων;
Ως συνδικαλιστικός φορέας που υπηρετεί την εργασιακή και επιχειρησιακή νομιμότητα, αιτούμαστε την από πλευρά σας διασφάλιση της υγείας του Αστυνομικού προσωπικού με επιπλέον ενέργειες τόσο στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης όσο και στις Υπηρεσίες Διαχείρισης των μεταναστών όπως το Κ.Υ.Τ Φυλακίου. Οφείλουμε ηθικά και υπηρεσιακά στην κοινωνία και στους πολίτες της χώρας μας, να
περιφρουρήσουμε την δημόσια υγεία και τον περιορισμό της διασποράς του ιού, ώστε να μην εξελιχθεί το μεταναστευτικό σε βόμβα διασποράς και Δούρειος Ίππος του κορονοϊού.
Είμαστε πάντα στην διάθεση σας, να συνεργαστούμε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση και τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας προς το συμφέρον της Πατρίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*