Ορεστιάδα: Άλλοι δυο εργαζόμενοι του δήμου θετικοί στον κορονοϊό, απ’ τους χθεσινούς ελέγχους

Ορεστιάδα: Άλλοι δυο εργαζόμενοι του δήμου θετικοί στον κορονοϊό, απ’ τους χθεσινούς ελέγχους

Άλλοι δυο εργαζόμενοι του δήμου Ορεστιάδας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, από τα χθεσινά τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-COV-2 στα οποία υποβλήθηκαν 162 συνολικά εργαζόμενοι από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ  που βρέθηκε στην πόλη γι’ αυτό τον σκοπό.

Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα σε αρκετές υπηρεσίες του δήμου, όπου τον τελευταίο καιρό βρίσκονται  συνεχόμενα θετικά κρούσματα εργαζομένων, με αποτέλεσμα να κλείσουν για 14 ημέρες η Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Πρωτοκόλλου από συνεχόμενα και πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα, ήταν υπαρκτό εδώ και πολλές ημέρες. Άλλωστε κρούσματα είχαν αναφερθεί και στο Πολύκεντρο και στην ΔΕΥΑΟ, αλλά η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη τότε απέφυγε να πράξει όσα έκανε τώρα, μετά από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε εργαζομένους. Ελέγχους δηλαδή στους οποίους πλέον υποχρεώθηκε… άρον-άρον να υποβάλλει όλους τους υπαλλήλους του δήμου Ορεστιάδας, ώστε να μην εμφανιστούν περισσότερα κρούσματα. Όταν το πρόβλημα… φούντωσε και δεν μπορούσε πλέον να κρυφτεί, βγήκε σε ΒΙΝΤΕΟ και παραδέχθηκε ότι υπήρξαν πολλά κρούσματα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν κάποιες υπηρεσίες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Ορεστιάδας για το ζήτημα των Rapid test από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αναφέρει:

“Την Τετάρτη 18.11.2020, και από 09:00 έως 16:00 πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις ανίχνευσης του ιού SARS-COV-2 εργαζόμενους του Δήμου Ορεστιάδας από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Έγινε έλεγχος εκατόν εξήντα δύο (162) δειγμάτων και τα αποτελέσματα αυτών ήταν εκατόν εξήντα (160) αρνητικά και δύο (2) θετικά.

Στους δύο (2) εργαζόμενους, που βρέθηκαν τα δείγματα τους θετικά, εφαρμόζονται όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και θα υποβληθούν την Πέμπτη 19.11.2020 σε ποιοτική ανίχνευση RNA (Μοριακή Εξέταση).

Ευχαριστούμε θερμά:

  • Τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και τους συνεργάτες του, για την ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση στο αίτημα μας για την διενέργεια αυτών των διαγνωστικών εξετάσεων
  • Τις εργαζόμενες της κινητής μονάδας που πραγματοποίησαν τις σημερινές εξετάσεις κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες
  • Τους εργαζόμενους του Δήμου μας για τον άψογο τρόπο προσέλευσής τους και κυρίως για την υπομονή που υπέδειξαν κατά την διαδικασία της δειγματοληψίας
  • Τους συνδημότες μας για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

«ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ- ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ»