Εκκωφαντική σιωπή απ’ τον δήμαρχο Ορεστιάδας Β.Μαυρίδη για τις διαπραγματεύσεις επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου

Εκκωφαντική σιωπή απ’ τον δήμαρχο Ορεστιάδας Β.Μαυρίδη για τις διαπραγματεύσεις επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου

Εκκωφαντική σιωπή επικρατεί για μια ακόμη φορά από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, στο θέμα επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου και των διαπραγματεύσεων που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες για την αγορά ή ενοικίαση οικοπέδων δίπλα στις δυο υπάρχουσες δομές φιλοξενίας προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Ο λαλίστατος σε άλλες περιπτώσεις, τόσο με δηλώσεις όσο και στο… facebook κ.Μαυρίδης, απέφυγε να πάρει θέση για την παρουσία απεσταλμένου του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, στην περιοχή ευθύνης του δήμου του. Το σημαντικό στέλεχος του συγκεκριμένου υπουργείου, ο πολιτικός μηχανικός Θεόφιλος Αμανατίδης, που χειρίζεται και στα νησιά θέματα κατασκευής νέων δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών, όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr, σε εποχή απαγόρευσης συγκεντρώσεων και δια ζώσης επαφών, πήγε στο Φυλάκιο και συναντήθηκε με περίπου 10 ιδιοκτήτες εκτάσεων που είναι δίπλα ή απέναντι από τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου. Τους πρότεινε μάλιστα και ποσό 350 ευρώ το στρέμμα για να τα παραχωρήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Απεσταλμένος του Μηταράκη σήμερα στο Φυλάκιο, διαπραγματεύθηκε αγορά οικοπέδων για επέκταση του ΚΥΤ!!!

Οι ιδιοκτήτες που προέρχονται από το Φυλάκιο αρνήθηκαν τις προτάσεις, ξεκαθαρίζοντας στον απεσταλμένο του κ.Μηταράκη ότι είναι αντίθετοι και στην παραμικρή επέκταση, όπως και όλοι οι συγχωριανοί του. Όμως όσοι έχουν χωράφια απέναντι από το ΚΥΤ (μεσολαβεί ο δρόμος) και είναι από τοπ διπλανό χωριό Κέραμος, έδειξαν διατεθειμένοι να συζητήσουν και να αποδεχθούν τις προτάσεις. Να θυμίσουμε εδώ, ότι το Τοπικό Συμβούλιο Φυλακίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρήστο Τυρμπάκη, ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε επέκταση των υπαρχουσών δομών και η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμβούλιο Κοινότητας Φυλακίου: Ομόφωνα εναντίον της επέκτασης των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ λαθρομεταναστών

Δεν αντιλήφθηκε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την παρουσία του σημαντικού στελέχους του αρμόδιου υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ότι συναντήθηκε με ιδιοκτήτες εκτάσεων και τους πρότεινε να τα παραχωρήσουν  για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου. Αν δεν το διάβασε στο Evros-news.gr, ακόμα και ο…. δημοτικός παπαγάλος, που χρόνια τώρα τον έχει βολέψει και… μπουκωμένος από τα χρήματα του δήμου Ορεστιάδας δεν έχει γράψει ούτε ένα μονόστηλο για ευθύνες, παραλείψεις ή λάθη της δημοτικής αρχής Μαυρίδη,  ούτε ένα, αναγκάστηκε να κάνει μια γενικόλογη αναφορά υπό μορφή ρεπορτάζ στο θέμα και τις συζητήσεις για ενοικίαση χωραφιών.

Γιατί παραμένει… σφίγγα ο κ.Μαυρίδης; Πότε περιμένει να επισκεφθεί την περιοχή ο Νότης Μηταράκης για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα; Πέρασαν πάνω από 2 μήνες που έκανε στην Χίο την περιβόητη δήλωση την οποία ανέδειξε το Evros-news.gr, πως η Κυβέρνηση μεθοδεύει την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Το επανέλαβε λίγες ημέρες αργότερα στην Βουλή. Ο… ασυμβίβαστος και… αγωνιστής για τα συμφέροντα των πολιτών του δήμαρχος, δεν γνωρίζει ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε επέκταση; Δεν βλέπει ότι οι σχεδιασμοί αυτοί άρχισαν να υλοποιούνται, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες;

Με επέκταση και δημιουργία νέου χώρου εκτός των υπαρχουσών δομών, για την τοποθέτηση των κοντέινερ που ήδη ήρθαν ώστε να μένουν εκεί τα κρούσματα κορονοϊού και όταν περάσει το πρόβλημα, να μην μείνει προφανώς άδειος ο χώρος. Να… αξιοποιηθεί με αύξηση του αριθμού των φιλοξενουμένων. Κι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα αυξηθούν τα έξοδα σίτισης τους και από 70 με 80.000 ευρώ το μήνα που είναι τώρα, να πολλαπλασιαστούν ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των λαθρομεταναστών. Αν όπως είπε ο κ.Μηταράκης, δημιουργηθεί δομή όπως το ΚΥΤ της Σάμου και από τους 500 τώρα φτάσουμε στις πέντε χιλιάδες, μπορεί για παράδειγμα τα χρήματα για την σίτιση να εκτοξευθούν στις… 900.000 ευρώ το μήνα. Πολλά λεφτά δηλαδή, αλλά είπαμε. Ας είναι καλά τα κονδύλια από Ευρώπη και ΜΚΟ, αρκεί να μένουν και στον Έβρο όσοι περνούν παράνομα τα σύνορα.

Ο κ.Μαυρίδης, που αρκετές φορές βγαίνει σε ΒΙΝΤΕΟ στην προσωπική του σελίδα ακόμα και… μαύρα μεσάνυχτα (μπρρρρ..) και παίρνει θέση για πολλά, περιορίστηκε ως τώρα να στείλει επιστολή στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, εκφράζοντας την αντίθεση του σε οποιαδήποτε επέκταση έστω κατά έναν στο ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Ο υπουργός δυο μήνες τώρα είναι… άφαντος, τον “έγραψε” κανονικά δηλαδή ενώ έχει φτάσει ως την Καβάλα πριν λίγο καιρό και συχνά πάει στα νησιά που πλέον δεν έχουν  ροές, αλλά στην Ορεστιάδα δεν έχει έρθει. Στέλνει πάντως συνεργάτη του που διαπραγματεύεται αγορά χωραφιών για επέκταση του ΚΤΥ Φυλακίου, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες έφερε ήδη τα κοντέινερ για να τοποθετηθούν μόλις βρεθεί ο χώρος επέκτασης. Κι όλα αυτά ο δήμαρχος Ορεστιάδας απλά τα παρακολουθεί ως θεατής.

Πως το έλεγε ο Αλέκος Αλεξανδράκης στον Γιώργο Κωνσταντίνου σε εκείνη την ελληνική ταινία;

Ξύπνα Βασίλη, όταν το κάνεις θα είναι αργά για την περιοχή του δήμου σου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*