“Το νέο Ελληνικό ερευνητικό να είναι μόνιμης και αποκλειστικής  απασχόλησης σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο”

“Το νέο Ελληνικό ερευνητικό να είναι μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο”

 

Του Πασχάλη Χριστοδούλου {*}

Ένα δεύτερο δημοσίευμα της εφημερίδας KONTRANEWS της 18 Νοεμβρίου 2020, {1} με στοιχεία από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, αναφέρει ότι το ερευνητικό σκάφος που αγοράζει η Ελλάδα, θα έχει πολλά αντικείμενα κατά τις έρευνές του. Επίσης σε πολλές θάλασσες.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι επί του προκειμένου, η ταμπακιέρα είναι το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος. Και όχι οι οποιοιδήποτε ερευνητικοί πλόες σε άλλες θάλασσες.

Ο Ελληνισμός, ναι μεν χρειάζεται ένα ερευνητικό σκάφος για υδρογονάνθρακες, αλλά να μην διαφεύγει της προσοχής κανενός, ο ρόλος του αντίπαλου δέους απέναντι στα δύο Τουρκικά ερευνητικά σεισμογραφικά σκάφη που επί μήνες αλωνίζουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πέραν των δημοσιευμάτων της καλής εφημερίδας, και πέραν της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας πολιτικά ανάλυσης του κειμένου του φίλου μου Χρήστου Κηπουρού, με τίτλο: Ερευνητικό σκάφος αγοράζει η Ελλάδα και το όνομα αυτό “Καστελόριζο”, μια και αποτελούσε την αρχή, από πολλά κοινά μας γραπτά, που ακολούθησαν για το ίδιο θέμα, θέλω να υπογραμμίσω τα παρακάτω:

Η Κυβέρνηση που πέραν της τιμής που θα της ανήκει η προετοιμασία της συγκεκριμένης αγοράς,

κινούμενη στη σφαίρα του αντικείμενου ενδιαφέροντος ολόκληρου του Ελληνισμού, έχει πολλή δουλειά το ερευνητικό σκάφος, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως θα τιμά ιδιαίτερα και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου το ίδιο βαφτιστικό όνομα να έχει και το ερευνητικό σκάφος, που πολλάκις προτείναμε, όλη αυτή την περίοδο.

Όπως θα τιμά και την ίδια την αντιπολίτευση το να φέρει στο κοινοβούλιο σχέδιο νόμου για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα δώδεκα μίλια, στα νησιά: Καστελόριζο, Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη, μετά των πελάγων τους.

Αμφότερα, ζητήματα ιδεών, που γεννήθηκαν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Θράκη. Αυτή την ιστορική περιοχή που  θα μας χαροποιεί ιδιαίτερα το να εξελιχθεί σε ένα νταμάρι ιδεών, για τον Ελληνισμό, τη Δημοκρατία και την ανάπτυξη της ίδιας της Θράκης. Και η οποία δεν έχει να περιμένει κάτι από διακομματικές, που όσες φορές έγιναν, μόνο απογοήτευση προκάλεσαν, αν όχι και ζημιά.

___________

{*} Υπήρξε Δήμαρχος Σουφλίου Έβρου {1994-1998},

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*