Διδυμότειχο: Λίρες και χρυσαφικά απέσπασε ζευγάρι απατεώνων από ηλικιωμένο – “Χτυπούν” τηλεφωνικά σε Παλιούρι, Μεταξάδες

Διδυμότειχο: Λίρες και χρυσαφικά απέσπασε ζευγάρι απατεώνων από ηλικιωμένο – “Χτυπούν” τηλεφωνικά σε Παλιούρι, Μεταξάδες

-Αρχικά του ζήτησαν 30.000 ευρώ αλλά δεν τα είχε. Λίρες και χρυσαφικά είναι αξίας περίπου 3.000 ευρώ

Ζευγάρι απατεώνων κατάφερε να αποσπάσει τηλεφωνικά από ηλικιωμένο στο Διδυμότειχο λίρες και χρυσαφικά, ενώ αρχικά ο άνδρας προσποιούμενος τον γιατρό του ζήτησε 30.000 ευρώ  γιατί η κόρη του έχει τραυματισθεί και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα ακόμα και αυτή την στιγμή οι απατεώνες τηλεφωνούν στο χωριό Παλιούρι επαναλαμβάνοντας τα ίδια σε ηλικιωμένους, ενώ νωρίτερα παρόμοια τηλεφωνήματα έκαναν στους Μεταξάδες. Η Ασφάλεια Διδυμοτείχου και γενικότερα η αστυνομία, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό μετά τις πρώτες καταγγελίες και βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες  για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών (ενός άντρα και μιας γυναίκας).

Πάντως χθες το πρωί το ζευγάρι απατεώνων κατάφερε και εξαπάτησε τον ηλικιωμένο στο Διδυμότειχο, αποσπώντας του λίρες και χρυσαφικά αξίας περίπου 3.000 ευρώ.  Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Ελληνική Αστυνομία:

“Άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον ιατρό επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και προφασιζόμενος ότι η κόρη του έχει τραυματισθεί και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, του ζήτησε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της.

Τελικά, ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει τον ημεδαπό, πείθοντάς τον να συγκεντρώσει σε μια πλαστική τσάντα λίρες και κοσμήματα, καθόσον δεν διέθετε τα χρήματα και στη συνέχεια να την παραδώσει σε μια άγνωστη δράστιδα που μετέβη στην οικία του.

Την προανάκριση και την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό σας πρόσωπο.

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
  • Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

  • Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά και να τους συμβουλεύετε προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έλθουν σε επαφή μαζί σας καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.