Χαρδαλιάς: Τι ισχύει για την είσοδο στην Ελλάδα από Κήπους και Ορμένιο

Χαρδαλιάς: Τι ισχύει για την είσοδο στην Ελλάδα από Κήπους και Ορμένιο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το μερικό κλείσιμο των χερσαίων συνόρων, καθώς όπως τόνισε, οι μετακινήσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό στη διασπορά της πανδημίας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία συνορεύει με χώρες των Βαλκανίων, όπου η πανδημία του Covid-19 βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση.

Όπως τόνισε, η είσοδος από τα χερσαία σύνορα θα επιτρέπεται μόνο σε Έλληνες πολίτες, ή σε όσους έχουν άδεια παραμονής στη χώρα, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, καθώς και στις μεταφορές (φορτηγά), καθόλη τη διάρκεια.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τα δυο σημεία εισόδου του Έβρου που βρίσκονται σε λειτουργία, γιατί ως γνωστόν οι Καστανιές παραμένουν κλειστές από τον περασμένο Μάρτιο, ισχύουν τα εξής:

Από Κήπους και Ευζώνους θα επιτρέπεται μόνο σε Έλληνες πολίτες ή με άδεια παραμονής στη χώρα, από τις 7 έως τις 11 το βράδυ. Οι μεταφορές θα επιτρέπονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Από Ορμένιο, Νυμφαία (Ροδόπη) και Εξοχή (Δράμα) θα επιτρέπεται μόνο για μεταφορές, όλο το 24ωρο και μόνο με τον οδηγό του οχήματος.

Από τον Προμαχώνα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε Έλληνες και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Για τις μεταφορές, η διέλευση επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Επιπλέον για όλες τις ελεύσεις χρειάζεται PLF και αρνητικό τεστ 72 ωρών.
Όλοι οι εισερχόμενοι θα υποβάλλονται σε rapid test από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, ενώ στους οδηγούς φορτηγών θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος.