Αλεξανδρούπολη: Κρούσματα κορονοϊού και σε γνωστή επιχείρηση – Νοσηλεύονται στελέχη, έκλεισαν τα γραφεία

Αλεξανδρούπολη: Κρούσματα κορονοϊού και σε γνωστή επιχείρηση – Νοσηλεύονται στελέχη, έκλεισαν τα γραφεία

Ο νομός Έβρου παρουσιάζει συνέχεια τον τελευταίο καιρό πολλά κρούσματα κορονοϊού, με την συντριπτική πλειοψηφία τους να βρίσκεται στον δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά δεν υπάρχει δυστυχώς περιοχή του νομού που να μην έχουν παρουσιαστεί επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Χθες και σε μια ημέρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ρεκόρ θανάτων και συγκεκριμένα για πρώτη φορά καταγράφηκε στην χώρα μας τριψήφιος αριθμός θυμάτων σε ένα 24ωρο με 108 άτομα που κατέληξαν νοσηλευόμενοι και με κορονοϊό, ο νομός Έβρου παρουσίασε μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα 27 επιβεβαιωμένα κρούσματα επί συνόλου 2311 σε όλη την χώρα. Έτσι… κατρακύλησε στην προτελευταία θέση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας κα Θράκης, αφού πρώτος σε κρούσματα ήταν ο νομός Ξάνθης με 93 (ίσως επειδή κινητά συνεργεία έκαναν τεστ στον δρόμο, δεύτερη η Δράμα με 55, ακολούθησε η Καβάλα με 29 και τελευταία η Ροδόπη με 15 κρούσματα.

Να επισημάνουμε εδώ ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν σε πολύ γνωστή εταιρεία της Αλεξανδρούπολης, όχι μόνο μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και σε στελέχη της και ιδιοκτήτες. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών είτε νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσκομείο Αλεξανδρούπολης και πήραν ευτυχώς εξιτήριο, είτε εξακολουθούν να παραμένουν για νοσηλεία επειδή δεν έχουν ξεπεράσει την ασθένεια. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη διάδοση, τα γραφεία της εταιρείας έχουν κλείσει και μόνο ο εργοστασιακός χώρος λειτουργεί, αλλά και αυτός με όλα τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Καμιά περαιτέρω ενημέρωση για το μοναστήρι της Μάκρης,

μόνο μια ηλικιωμένη νοσηλεύεται απ’ το Ιωακείμειο Γηροκομείο

Όσον αφορά τα δυο ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, το Ιωακείμειο Γηροκομείο και τον “Άγιο Κυπριανό”, μόνο μια ηλικιωμένη τρόφιμος από το πρώτο νοσηλεύεται στην Μονάδα Covid-19 του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης, ενώ οι άλλοι 35 που είχαν εντοπιστεί θετικοί, παραμένουν ασυμπτωματικοί. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση, όπου τονίζονται τα εξής:

“Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, συνεχίζοντας την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, περί των Ιδρυμάτων μας, γνωστοποιεί ότι:
Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» οι τρόφιμοι και οι υπάλληλοί μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς να υπάρχει εντός του Ιδρύματος λοιμωξιογόνος εστία.
Το Ιωακείμειο Γηροκομείο ήδη βρισκόμαστε στην 12η μέρα από την εμφάνιση θετικών κρουσμάτων. Η κατάσταση εντός του Γηροκομείου είναι καλή και οι ασθενούντες τρόφιμοι είναι ασυμπτωματικοί.
Αναμένουμε τα αποτελέσματα από το χθεσινό τεστ του ΕΟΔΥ που έγινε σε όλους τους τροφίμους και προσωπικό. Στο Νοσοκομείο μας νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στην μονάδα Covid-19 μία τρόφιμος και η κατάστασή της είναι σταθερή.
Βρισκόμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με τις αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες και τηρούμε απαρέγκλιτα το ιατρικό πρωτόκολλο”.
Δεν υπάρχει όμως η παραμικρή αναφορά στην Ιερά Μονή Παναγίας του Έβρου στην Μάκρη, όπου ξαφνικά ανακοινώθηκε μόνο για μια ημέρα ο θάνατος μιας μοναχής από κορονοϊό και ότι υπάρχουν και άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όπως έγραψε το Evros-news.gr, πάνω από 20 μοναχές είχε επιβεβαιωθεί ότι είναι θετικές στον κορονοίό και προφανώς επειδή στο μοναστήρι υπάρχουν και κάποιες που έχουν κάνει σπουδές Ιατρικής (πάνω από 5 μοναχές), καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκ των έσω. Ελπίζουμε φυσικά όλα να εξελιχθούν ομαλά και να μην έχουμε άλλον θάνατο, όπως ο πρόσφατος στην συγκεκριμένη Μονή.
Κρούσματα και νεκροί που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 2311 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 90121, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.
Αναλυτικότερα:
18 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
382 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής
606 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
58 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
19 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
55 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
27 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας


6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
61 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
19 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
29 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
45 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
9 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
36 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
39 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
117 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
70 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
40 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
14 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
93 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
140 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
60 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
15 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
3 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου


78 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου
36 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
17 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
44 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
53 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
15 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
26 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
4787 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 22901 (25.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

522 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 149 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 460 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.Χαρτησ21_11

Τέλος, έχουμε 108 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1527 θανάτους συνολικά στη χώρα. 608 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.ηλικια21_11