Ο Εβρίτης άσσος Α.Ανδρεάδης που νόσησε από κορονοϊό: “Μην ακούτε ιστορίες συνωμοσίας. Βρίσκεται παντού”

Ο Εβρίτης άσσος Α.Ανδρεάδης που νόσησε από κορονοϊό: “Μην ακούτε ιστορίες συνωμοσίας. Βρίσκεται παντού”

Tον συντοπίτη μας άσσο Ανδρέα Ανδρεάδη τον γνωρίζουν όλοι οι φίλοι του βόλεϊ και του αθλητισμού, αφού έπαιξε εκτός από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ηρακλή, ΠΑΟΚ, Άρη, αλλά και στον Μίλωνα όπου βρίσκεται τώρα.

Είναι μόλις 39 χρόνων και έχει ύψος 2,03 μ. Κι όμως, ο κορονοϊός ύψη και ηλικίες δεν κοιτά και ο Εβρίτης γίγαντας από τον Προβατώνα Σουφλίου… λύγισε από τον αόρατο εχθρό. “Μην ακούτε ιστορίες συνωμοσίας, ο κορονοϊός είναι παντού και δεν κάνει διακρίσεις”, λέει χαρακτηριστικά για όσα πέρασε ο ίδιος, εν ενεργεία αθλητής και απόλυτα υγιής. Ήταν φίλος του Καναδού Χαντ, του πρώτου βολεϊμπολίστα που προσβλήθηκε από τον ιό και όπως δήλωσε: “Την άλλη μέρα ένιωσα μεγάλη εξάντληση. Πέρασε και η δεύτερη μέρα με 37,8 πυρετό, αλλά από την τρίτη μέρα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Στη συνέχεια ανέβασα 38,5 πυρετό και δεν μπορούσα να λειτουργήσω. Είχα ζαλάδες, δεν καταλάβαινα πολλά πράγματα και δεν ήμουν σε επαφή με τον κόσμο.

Πήγα στο νοσοκομείο “Σωτηρία” και μου είπαν ότι μπορούσα να νοσηλευτώ, αλλά προτίμησα να περάσω την αρρώστια στο σπίτι. Δεν είχα οξυγόνο και δυνάμεις και κατάλαβα γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι ηλικιωμένοι. Είναι ένα μαρτύριο και υπέφερα πολύ. Έπαιρνα αντιπυρετικά, καθόμουν στον ήλιο και έβαζα πρόπολη στον λαιμό και στη μύτη».

Και η συνέχεια όπως λέει ο πρώην άσσος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης: «Έκανα δύο εβδομάδες για να το ξεπεράσω. Κι όταν τα κατάφερα, δεν είχα δυνάμεις. Την πρώτη φορά που βγήκα έξω, περπάτησα πεντακόσια μέτρα και νόμιζα ότι έκανα χιλιόμετρα».

Δίπλα του η πρώην βολεϊμπολίστρια του Ολυμπιακού και αρχηγός της Εθνικής Κροατίας, Μπίμπι Γκλιγκόροβιτς: «Και η Μπίμπι προσβλήθηκε, αλλά ευτυχώς ήταν ασυμπτωματική. Μείναμε μαζί σε καραντίνα, κρατώντας τις αποστάσεις και μου συμπαραστάθηκε όλο το άσχημο διάστημα. Μην ακούτε ιστορίες συνωμοσίας, ο κορονοϊός είναι παντού και δεν κάνει διακρίσεις».

Να θυμίσουμε ότι όπως γράψαμε και χθες, ένας άλλος συμπατριώτης μας πρώην βολεϊμπολίστας που επίσης κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και φόρεσε την φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο Κώστας Ναλμπάντης, δίνει “μάχη ζωής” στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Ρόδου, αφού προσβλήθηκε από κορονοϊό και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή.

Πηγή: fosonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκίνηση για τη “μάχη ζωής” που δίνει ο Εβρίτης Κώστας Ναλπάντης, σε ΜΕΘ της Ρόδου