Αλεξανδρούπολη: Η γνωστή δικηγόρος Μένια Πολυχρόνη ξεπέρασε τον… κορονοϊό και δηλώνει: “Αντίπαλος επικίνδυνος και ανελέητος”

Αλεξανδρούπολη: Η γνωστή δικηγόρος Μένια Πολυχρόνη ξεπέρασε τον… κορονοϊό και δηλώνει: “Αντίπαλος επικίνδυνος και ανελέητος”

Η γνωστή δικηγόρος της Αλεξανδρούπολης Μένια Πολυχρόνη, δημοσιοποίησε χθες που πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετά από νοσηλεία αρκετών ημερών λόγω κορονοϊού, τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην ΜΕΛ (Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων), μέχρι να ξεπεράσει την αρρώστια της εποχής μας.

Συνεργάτης για πάρα πολλά χρόνια στο γραφείο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, βγήκε νικήτρια από αυτή την επώδυνη περιπέτεια της υγείας της και συνόδεψε το κείμενο της με φωτογραφίες κατά την έξοδο της από το νοσοκομείο. Θέλησε να στείλει το δικό της αισιόδοξο μήνυμα, με βάση την εμπειρία της νοσηλείας της επί μέρες στην ΜΕΛ του Νοσοκομείου Αναφοράς κορονοϊού της Αλεξανδρούπολης.  Ευχαριστώντας πρώτα απ’ όλα τους γιατρούς και όλο το προσωπικό. Όπως έγραψε:
“Οι φωτογραφίες είναι από τη ΜΕΛ (μονάδα ειδικών λοιμώξεων) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Είναι η ώρα που βγήκε ο ορός και παίρνω εξιτήριο.
Η ευγνωμοσύνη μου ατέλειωτη στον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Περικλή Παναγόπουλο και τον συνεργάτη του Βασίλη Πετράκη.
Μέσα στην αγκαλιά της άοκνης, υπέροχης ομάδας, γεμάτη επιστημοσύνη κι αγάπη, αναμετρήθηκα με τον covid-19.
Είναι ένας αντίπαλος επικίνδυνος, πολυσχιδής κι ανελέητος. Δεν πρέπει να τον υποτιμήσεις, χρειάζεται να πατήσεις τον εγωισμό σου και ταπεινά να καταπιείς τα δάκρυα σου και να τα κάνεις δύναμη!
Τις ατέλειωτες στιγμές που μόνος μετράς την κάθε ανάσα σαν θείο δώρο, τις στιγμές που οδηγείς την κάθε σταγόνα της ενδοφλέβιας στα κύτταρα σου με ευλάβεια στόχου… κι ο χρόνος να μην σε κουράζει, γιατί είναι καλός, γιατί κάθε λεπτό είναι ΖΩΗ!
Έχω πολλά σημάδια στις φλέβες από τους ορούς, στην κοιλιά απ’ τις ενέσεις, στα στήθια από την πνευμονία, όμως είμαι όρθια, χαρούμενη και σεμνά δυνατή.
Ευχαριστώ απέραντα φίλους και γνωστούς που νοιάστηκαν, ευχήθηκαν και συμπαραστάθηκαν.
Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη του ανθρώπου”.