Ορεστιάδα: Δύο κρούσματα σε εκπαιδευτικούς στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Έκλεισαν 4 τμήματα

Ορεστιάδα: Δύο κρούσματα σε εκπαιδευτικούς στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Έκλεισαν 4 τμήματα

Τέσσερα τμήματα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας ανέστειλαν την λειτουργία τους για 14 ημέρες, μετά από δύο επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς.

Το σχολείο αυτό βρίσκεται στο χωριό Θούριο και μπορεί όλη η υπόλοιπη εκπαίδευση να έχει κλείσει και να γίνεται με τηλεκπαίδευση, αλλά τα Ειδικά σχολεία σε όλη την χώρα συνεχίζουν την λειτουργία τους. Μετά όμως από τα δυο θετικά κρούσματα που βρέθηκαν σε ισάριθμους εκπαιδευτικούς, από χθες ανέστειλαν την λειτουργία τους 4 συνολικά τμήματα του σχολείου.

Δωρεά αντισηπτικών στα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας

Στο μεταξύ, ο Δήμος Ορεστιάδας διένειμε αντισηπτικά στα Ειδικά Σχολεία της πόλης για την προστασία της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών, τα οποία διέθεσε δωρεάν η εταιρεία Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο συνεργασίας με την ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Παπουτσάνης ΑΒΕΕ και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, που συνέδραμαν στην υγειονομική θωράκιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την πανδημία covid-19, των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και τονίζει ότι οι δωρεές αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές, ιδίως σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, καθώς αποδεικνύουν έμπρακτα την ύπαρξη αξιών όπως την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευαισθησία.