Σύλλογος Πολυτέκνων Έβρου: Δεν θέλαμε να θίξουμε Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο. Το πρόβλημα έλλειψης tablet επισημάναμε

Σύλλογος Πολυτέκνων Έβρου: Δεν θέλαμε να θίξουμε Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο. Το πρόβλημα έλλειψης tablet επισημάναμε

Ανακοίνωση που απευθύνονταν μόνο στα μέλη του, προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόβλημα έλλειψης tablets στα παιδιά-μαθητές και όχι να θίξει τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Κυζιρίδη, ήταν αυτή που αναρτήθηκε στην σελίδα του στο facebook, αναφέρει ο “ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ “ΧΡΙΣΤΟΣ  ΣΩΤΗΡ”.

Την συγκεκριμένη ανακοίνωση πάντως εντόπισαν και ανέδειξαν τοπικό κανάλι και σάιτ, με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αλεξανδρούπολης Γιώργος Κυζιρίδης να εκδώσει ανακοίνωση-απάντηση, με την οποία ξεκαθαρίζει τα πράγματα και δίνει την πραγματική διάσταση των γεγονότων. Απ’ αυτήν αποδεικνύεται ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης ήταν ο μοναδικός φορέας στον οποίο απευθύνθηκε ο Σύλλογος Πολυτέκνων, που προσπάθησε να δώσει λύση, ενώ οι άλλοι όλοι αδιαφόρησαν, όπως παραδέχεται με την ανακοίνωση της η διοίκηση του συγκεκριμένου Συλλόγου. Σε αυτήν αναφέρεται ότι:

“Η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 24/11/2020, από το ΔΣ του συλλόγου πολυτέκνων, σε κλειστή ομάδα του συλλόγου, απευθυνόταν αποκλειστικά στα μέλη του συλλόγου, αφορούσε την εξέλιξη της διανομής συσκευών τηλε-εκπαίδευσης και ήταν η συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων μας.

Δεχόμασταν καθημερινά ασφυκτικές και δικαιολογημένες πιέσεις γονέων μελών μας, καθώς η τηλε-εκπαίδευση διανύει ήδη την 3η εβδομάδα της και έπρεπε το ΔΣ να ενημερώσει  αναλυτικά τα μέλη του συλλόγου μας για τις επαφές του με τη Δημοτική Αρχή όσων αφορά στην καθυστέρηση της αναμενόμενης διανομής συσκευών τηλε-εκπαίδευσης.

Οφείλαμε να γνωστοποιήσουμε την κατάσταση στους γονείς, ώστε να πράξουν τα δέοντα σε ατομική βάση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην τηλε-εκπαίδευση.

Ως σύλλογο δεν μας στήριξε τελικά κανένας φορέας.

Επομένως δεν είχε πρόθεση, η ανακοίνωση, να θίξει το πρόσωπο του κου Δημάρχου ούτε του κου Αντιδημάρχου, διότι αρχή του ΔΣ είναι να  σέβεται οποιαδήποτε αρχή του τόπου και οποιοδήποτε πρόσωπο την εκπροσωπεί. Παράλληλα δε, αποτελεί υποχρέωση του συλλόγου να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των πολυτέκνων οικογενειών και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας

Πετροπούλου  Αγάπη                    Τελίδης Σπύρος