Ένας ακόμα Εβρίτης πέθανε και από κορονοϊό στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Υψηλός ο αριθμός νοσηλευόμενων

Ένας ακόμα Εβρίτης πέθανε και από κορονοϊό στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Υψηλός ο αριθμός νοσηλευόμενων

Ένας ακόμα Εβρίτης έχασε την ζωή του και από κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλευόταν από τις; 17 Νοεμβρίου. 

Πρόκειται σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας και το ρεπορτάζ της Όλγας Ορφανίδου, για 85χρονο από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος νοσηλευόταν σε κλινική Covid-19 του νοσοκομείου αναφοράς και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ήταν ο 63ος θάνατος ασθενούς με κορωνοϊό, που καταγράφεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
Τα πράγματα στο μεταξύ στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι οριακά, αφού στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου έγιναν 11 ακόμα εισαγωγές, ενώ δόθηκαν και 14 εξιτήρια. Παράλληλα, βαριά περιστατικά από τη Καβάλα και τη Δράμα μεταφέρονται καθημερινά για νοσηλεία μια ικαι αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ.  Σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 93 ασθενείς, εκ των οποίων οι 71 στις Μονάδες covid-19, 18 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 4 στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.
Πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και ενδεικτικό της… πίεσης που ασκείται, είναι το γεγονός ότι τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν από τη Δράμα στην Αθήνα και όχι στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης. Η μεταφορά τους έγινε με ειδική πτήση που πραγματοποίησε C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τους ασθενείς από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Πρόκειται για την πρώτη αεροδιακομιδή διασωληνωμένων ασθενών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν μέσα σε ειδικές κάψουλες και με τον ίδιο τρόπο έγινε στη συνέχεια η μεταφορά τους και στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ασθενείς είναι ηλικίας 75 ετών ο ένας και 76 ετών οι άλλοι δύο.
Στους 9 οι ασθενείς με κορονοϊό
στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου
Όσον αφορά το νομό Έβρου, προκειμένου να μην επιδεινωθεί και άλλο η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αναφοράς κορονοϊού, συνεχίζεται η νοσηλεία των περιστατικών κορονοϊού με ήπια συμπτώματα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αυτή την στιγμή είναι 9 οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην ειδική πτέρυγα για Covid-19 και μόνο όταν η κατάσταση κάποιου ασθενή επιδεινωθεί σε σοβαρό βαθμό μεταφέρεται στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης συνεχίζονται τα τεστ και εξετάζονται τα δείγματα στο ίδιο Νοσοκομείο, απ’ όπου βγαίνουν και τα αποτελέσματα.