Αλεξανδρούπολη: Διεξαγωγή ετήσιων αγώνων στίβου στη μνήμη Βαγγέλη Φουντουκίδη αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Αλεξανδρούπολη: Διεξαγωγή ετήσιων αγώνων στίβου στη μνήμη Βαγγέλη Φουντουκίδη αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Την καθιέρωση διεξαγωγής ετήσιων αγώνων στίβου στη μνήμη του κορυφαίου αθλητή της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Φουντουκίδη που έφυγε φέτος από την ζωή, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

Στην συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση και παράλληλα η υποβολή αιτήματος στον ΣΕΓΑΣ για την ένταξη στο αγωνιστικό Καλεντάρι κάθε έτους, της διεξαγωγής των αγώνων στην μνήμη του Ευάγγελου Φουντουκίδη, με τον διακριτό τίτλο «Αγώνες Στίβου Βαγγέλης Φουντουκίδης».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας και Νεολαίας, Θόδωρος Βουρδόλης ως εισηγητής του θέματος, είπε τα εξής:
“Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, υφίσταται η Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας, η οποία, συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σκοπός της Επιτροπής, μεταξύ άλλων, είναι να προτείνει τη
διοργάνωση Αθλητικών Εκδηλώσεων και Αθλητικών Αγώνων. Με την από 19 Οκτωβρίου 2020 συνεδρίαση της Επιτροπής, αποφασίστηκε, ομόφωνα, να υποβληθεί πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για την Ετήσια Διεξαγωγή Τέλεσης Αγώνων Στίβου στη μνήμη του Φουντουκίδη Ευάγγελου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω ένα τεράστιο έργο προσφοράς στο κλασικό αθλητισμό.
Ο Φουντουκίδης Ευάγγελος γεννήθηκε το 1930 και διακρίθηκε στο στίβο, ως αθλητής, ως προπονητής και ως μέλος του Δ.Σ. του «Α.Ο.Α.». Οι επιτυχίες του στο αγώνισμα του άλματος σε μήκος ήταν σημαντικές. Επί σειρά ετών, ήταν
πρώτος νικητής στους αγώνες που έλαβε μέρος, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου Ανδρών και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου Ενόπλων Δυνάμεων. Διετέλεσε πρόεδρος
του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Θράκης.
Με βάση όλα τα παραπάνω, εισηγούμαστε προς το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση της τέλεσης ετήσιων αγώνων και την υποβολή αιτήματος στον ΣΕΓΑΣ για την ένταξη στο αγωνιστικό Καλεντάρι, κάθε έτους, της διεξαγωγής των αγώνων στην μνήμη του Ευάγγελου Φουντουκίδη με τον διακριτό τίτλο «Αγώνες Στίβου Βαγγέλης Φουντουκίδης»”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Β. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ