Αλεξανδρούπολη: Νεκρός από κορονοϊό στο Π.Γ.Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, ηλικιωμένος τρόφιμος του Ιωακείμειου Γηροκομείου

Αλεξανδρούπολη: Νεκρός από κορονοϊό στο Π.Γ.Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, ηλικιωμένος τρόφιμος του Ιωακείμειου Γηροκομείου

Κατέληξε σήμερα από κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου μεταφέρθηκε, ένας ηλικιωμένος τρόφιμος του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο: “Σήμερα κατέληξε στο Νοσοκομείο 92χρονος τρόφιμος μας. Είχε εισαχθεί θετικός μετά την παρέλευση της 14ήμερης καραντίνας του στο Γηροκομείο. Περί της κλινικής καταστάσεως του συγκεκριμένου προσώπου (πλήρως ενημερωμένοι οι συγγενείς) δημοσιεύθηκε αρνητικό σχόλιο σε γνωστή ιστοσελίδα, το οποίο θα είχε αποφευχθεί εάν μας ζητούντο πληροφορίες.
Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, συνεχίζοντας σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, περί των Ιδρυμάτων μας, γνωστοποιεί ότι:
Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» σήμερα ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ COVID-19 σε όλους τους τροφίμους και σε όλους τους υπαλλήλους.
Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο τηρούνται απαρέγκλιτα όλες οι εντολές και κατευθύνσεις που δίνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ.
Οι τροφιμοί μας (που είχαν ανιχνευτεί θετικοί στον COVID-19 στις αρχές Νοεμβρίου) επέστρεψαν στην καθημερινότητα του Γηροκομείου, επειδή αυτή ήταν η εντολή του ΕΟΔΥ μετά την παρέλευση του 14ημέρου της υποχρεωτικής τους καραντίνας.
Οι 16 τρόφιμοι που ανιχνεύθηκαν θετικοί στο πρόσφατο δεύτερο τεστ, έχουν απομονωθεί στην ειδική πτέρυγα που έχει διασκευασθεί στο Γηροκομείο και επί του παρόντος είναι οι περισσότεροι καλά, ενώ ελάχιστοι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.
Μετά την σχετική ομαλοποίηση της καταστάσεως, τα Δ.Σ. των δύο Ιδρυμάτων μας αποφάσισαν, ότι από Δευτέρα 30-11-2020 η ενημέρωση θα συνεχίζεται εβδομαδιαία.
Η δυνατότητα επικοινωνίας των τροφίμων μας με τους συγγενείς τους (τηλεφωνικά και με βιντεοκλήσεις), συνεχίζεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας”.
Αφού οι θετικοί στον κορονοϊό ήταν
ασυμπτωματικοί, πως προέκυψε θάνατος;
Η συγκεκριμένη επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης δημιουργεί πάντως πολλά και σοβαρά ερωτηματικά, αντί να δίνει απαντήσεις. Συγκεκριμένα:
1) Όλες αυτές τις ημέρες διαβεβαίωναν με τις επίσημες ανακοινώσεις πως όλοι οι θετικοί στον κορονοϊό ηλικιωμένοι τρόφιμοι ήταν ασυμπτωματικοί και σε άριστη ψυχοσωματική κατάσταση. Πως ξαφνικά προέκυψε ο θάνατος του 92χρονου;
2) Γιατί αναφέρεται ότι έγινε εισαγωγή του στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και ήταν θετικός στον κορονοϊό μετά από 14ήμερη καραντίνα; Αν κάποιος νοσήσει από Covid-19, σημαίνει ότι σε 14 ημέρες ξεπερνάει το πρόβλημα, πόσο μάλλον όταν είναι 92 χρόνων; Άρα η συγκεκριμένη έκφραση ως… δικαιολογία φαίνεται.
3) Δεν γνωρίζουμε σε ποια ιστοσελίδα αναφέρεται η ανακοίνωση (πάντως το Evros-news.gr δεν είναι), αλλά εμείς είχαμε επισημάνει ότι: Δεν γίνεται σε ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ της Ελλάδας ηλικιωμένοι τρόφιμοι που βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, είτε να νοσηλεύονται στα κατά τόπους Νοσοκομεία και να γίνονται καλά, είτε-δυστυχώς-ορισμένοι να χάνουν την ζωή τους ΚΑΙ από τον ιό. Μάλιστα τονίζαμε ότι φαίνεται πως οι Εβρίτες ηλικιωμένοι είναι… γερές κράσεις, αφού οι καθημερινές ανακοινώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης τους εμφάνιζαν περίπου ως… καταδρομείς, που δεν τους “αγγίζει” ο κορονοϊός.
4) Στο τέλος της σημερινής ανακοίνωσης επισημαίνεται: “Μετά την σχετική ομαλοποίηση της καταστάσεως, τα Δ.Σ. των δύο Ιδρυμάτων μας αποφάσισαν, ότι από Δευτέρα 30-11-2020 η ενημέρωση θα συνεχίζεται εβδομαδιαία”. Ποια ομαλοποίηση της κατάστασης υπήρξε; Ανακοινώθηκε νεκρός και υπάρχουν 16 θετικά κρούσματα στο Ιωακείμειο Γηροκομείο και αυτό το “βαφτίζουν” ομαλοποίηση της κατάστασης;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*