Ρούφος: Χρειάζεται υπεύθυνη στάση απ’ όλους. Όχι δηλώσεις που δημιουργούν κλίμα τρόμου και πανικού στους πολίτες

Ρούφος: Χρειάζεται υπεύθυνη στάση απ’ όλους. Όχι δηλώσεις που δημιουργούν κλίμα τρόμου και πανικού στους πολίτες

-“Κανένας τοίχος δεν γκρεμίστηκε για να γίνει ΜΕΘ. Μια πόρτα στο χώρισμα γυψοσανίδας άνοιξε για να ενοποιηθεί ο χώρος”

Την αντίδραση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Ρούφου, προκάλεσαν δημοσιεύματα, αναρτήσεις αλλά και δηλώσεις συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων, για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού στην περιοχή μας.

Ο κ.Ρούφος, σε κοινή δήλωση με τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Νικόλαο Αρικίδη δίνει απαντήσεις στις καταγγελίες του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου (ΣΥΚΝΕ), που είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: ”

Παρατηρείται λοιπόν το οξύμωρο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παραμονής παθολογικών περιστατικών μέσα στις κλινικές covid -19.
Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο
Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς…τότε τι νοείται διασπορά;

Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά απο ιχνηλάτηση.

Σαν να μη έφθαναν όλα αυτά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχαμε ευτυχώς μικρής διάρκειας διακοπές στην παροχή Οξυγόνου στην κλινική covid-3 και παρ’ ολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές”.

Ρούφος: Ούτε διακοπή οξυγόνου υπήρξε σε ασθενείς,

ούτε νοσηλεία μαζί κρουσμάτων και απλών ασθενών

Ο Διοικητής Βαγγέλης Ρούφος επισημαίνει χαρακτηριστικά:

Στις πρωτόγνωρες υγειονομικά συνθήκες που βιώνει όχι μόνο η χώρα μας, αλλά και όλος ο πλανήτης, είναι αδήριτη ανάγκη να τηρούμε όλοι μας υπεύθυνη στάση όχι μόνο ως προς την τήρηση των μέτρων, αλλά και όσον αφορά στην ορθή ενημέρωση των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό και στον απόηχο δηλώσεων που δημιουργούν λανθασμένα κλίμα τρόμου και πανικού στους πολίτες, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, οφείλει να επισημάνει τα εξής:
1) Ουδέποτε υπήρξε διακοπή παροχής οξυγόνου σε ασθενείς που το είχαν ανάγκη.
Η δυσλειτουργία μικρής έκτασης που παρουσιάστηκε στο δίκτυο σε μία από τις κλινικές COVID-19, διευθετήθηκε άμεσα από το Διευθυντή και το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, το οποίο παρακολουθεί επί 24ωρης βάσης την πληρότητα αλλά και τη ροή του οξυγόνου.
Εξάλλου, το Νοσοκομείο πέρα από τη σύμβαση για υγρό οξυγόνου που έχει υπογράψει με ιδιωτική εταιρία, διαθέτει και δική του μονάδα παραγωγής. Επομένως δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.
2) Οι 6 νέες εν δυνάμει κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν ως μέρος του συνολικού σχεδιασμού του Νοσοκομείου και εφόσον χρειαστεί, δεν θα λειτουργήσουν εάν δεν πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις και τα προαπαιτούμενα. Όσον αφορά δε τον εξοπλισμό τους, μόνο «πεπαλαιωμένος» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Τα monitors είναι καινούρια, όπως και οι αναπνευστήρες από προμήθεια του Υπουργείου Υγείας, ενώ από τα κρεβάτια, το ένα είναι καινούριο, προϊόν δωρεάς, και τα υπόλοιπα πέντε προέρχονται από την ΜΕΘ που
ανακαινίστηκε πριν λίγους μήνες.


3) Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, το Νοσοκομείο στελεχώθηκε με επιπλέον 65 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Από αυτούς, οι 24 στελεχώνουν αποκλειστικά τις ΜΕΘ.
Επομένως οι 21 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα μόνο κλίμα ασφάλειας δημιουργούν στους πολίτες και όχι πανικού, όπως κάποιοι επιχειρούν.
4) Στο Νοσοκομείο λειτουργούν 4 κλινικές COVID-19. Στις 2 από αυτές νοσηλεύονται μόνο ασθενείς COVID. Οι άλλες δύο λειτουργούν εντός των παθολογικών κλινικών, όπου ωστόσο δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των χώρων
όπου νοσηλεύονται τα παθολογικά περιστατικά, με αυτούς που νοσηλεύονται τα «ύποπτα» και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.
Nα διευκρινιστεί ότι η Διοίκηση λαμβάνει αποφάσεις κατόπιν των εισηγήσεων των Διευθυντών των Κλινικών και της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης, η οποία συστάθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριου. Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι οι επιστήμονες είναι αυτοί που καθοδηγούν τη διοίκηση στη λήψη αποφάσεων, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών.
Είναι τώρα η ώρα να επιδείξουμε όλοι σύνεση, υπευθυνότητα και ομοψυχία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι την υγειονομική κρίση και να βγούμε νικητές.
Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας                        Διοικητής Π.Γ.Ν.Α.
Νικόλαος Αρικίδης                                                 Ευάγγελος Ρούφος

“Κανένας τοίχος δεν γκρεμίστηκε. Μια πόρτα

σε γυψοσανίδα άνοιξε για να ενοποιηθεί η ΜΕΘ”

Είχε προηγηθεί άλλη απάντηση του Διοικητή του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Ρούφου, σε δημοσιεύματα που βασίστηκαν σε μια ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής Καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης, ο οποίος αναφέρονταν σε τοίχους που πέφτουν για να γίνουν νέες ΜΕΘ.

«Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με COVID-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι. Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!», έγραψε ως κραυγή αγωνίας ο κ.Μπρμπίλης.

Ο κ.Ρούφος στην απάντηση του αναφέρει:

Σχετικά με δημοσιεύματα περί γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας, επισημαίνουμε τα εξής:
Ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας. Πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι
πλήρως λειτουργικές.
Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος.
Όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών μας.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*