Η ΔΕΗ ενώ μοιράζει εκατ. ευρώ σε διαφημιστικές καμπάνιες, κόβει το ρεύμα σε ανήμπορους

Η ΔΕΗ ενώ μοιράζει εκατ. ευρώ σε διαφημιστικές καμπάνιες, κόβει το ρεύμα σε ανήμπορους

– Η συγκλονιστική παράκληση γονιού: “Σε παρακαλώ, κόψε το ρεύμα σε μια ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου”

Ένα κοινωνικό θέμα που συγκλονίζει αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες από την γειτονική Κομοτηνή, προκαλώντας δικαιολογημένες αντιδράσεις. Αφορά την τακτική της ΔΕΗ να δίνει εντολές εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και καραντίνας, για διακοπή της ρευματοδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

Την ίδια ώρα που η συγκεκριμένη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σκορπάει εκατομμύρια ευρώ σε διαφημιστικές καμπάνιες στα μεγάλα αθηναϊκά κανάλια, για να προβάλλει το νέο της σήμα ή την καινούργια εταιρική της ταυτότητα, τα ακριβοπληρωμένα golden boy της φαίνεται ότι δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας που βιώνουν πολλοί Έλληνες.  Το θέμα που…  άγγιξε τους πάντες, ανέδειξε με μια παραστατική ανάρτησή του, ο ιδιωτικός υπάλληλος Ευθύμης Παιδαράκης, που έχει ως αντικείμενο αποκοπές και επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος και συνέβη σε ένα χωριό της γειτονικής μας Ροδόπης, όπως αναφέρει το inkomonini.news σε ρεπορτάζ του.
Η συγκλονιστική ανάρτηση του κ. Παιδαράκη:
“Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!”.
Το θετικό είναι ότι τελικά έγινε κατορθωτό με τη συνδρομή συνανθρώπων να συγκεντρωθεί το αναγκαίο ποσό και να αποφευχθεί – για την ώρα – η αποκοπή του ρεύματος.
Στη Βουλή το θέμα από τον βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου

Το θέμα έφερε στην Βουλή και μπράβο του, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Η οφειλή σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφόρηση ήταν 280 ευρώ και ο πατέρας παρακαλούσε τον ιδιωτικό υπάλληλο που είχε εντολή από την ΔΕΗ, να του κόψει το ρεύμα μία ώρα αργότερα γιατί εκείνη την ώρα το παιδί του έκανε τηλεκπαίδευση.

Το κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του κ. Χαρίτου:

“Σε ερώτηση που σας είχα πρόσφατα καταθέσει για την προστασία εν μέσω πανδημίας των αγροτών και των ευάλωτων νοικοκυριών από τις διακοπές   ρεύματος στην Π.Ε. Ροδόπης, αντί να παρέμβετε ως οφείλατε στη ΔΕΗ και στους άλλους παρόχους, περιοριστήκατε στη διαβίβαση της  υπηρεσιακής   απάντησης της  ΔΕΗ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος να συνεχίζονται ενώ διανύουμε μια δύσκολη περίοδο εγκλεισμού, με τους μαθητές σε τηλεκπαίδευση και με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας σε συνθήκες ανέχειας, γεγονός που δείχνει την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό διακοπής ρεύματος σε βάρος πολίτη μικρού αγροτικού οικισμού του Νομού Ροδόπης, επιβεβαιώνει την επιθετική πολιτική της ΔΕΗ, κυρίως όμως τα αποτελέσματα της δικής σας απραξίας  και ανευθυνότητας στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Η παράκληση του γονέα να μην διακοπεί το ρεύμα από το συνεργείο όσο διαρκεί το διαδικτυακό μάθημα του παιδιού του, σόκαρε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Μια έκκληση αξιοπρέπειας που αποτελεί ράπισμα απέναντι στη δική σας πολιτική αναλγησία, που δεν θέλει να ελέγξει τις επιθετικές ενέργειες της διοίκησης της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων εν μέσω μάλιστα των περιορισμών της πανδημίας.

Επειδή στις συνθήκες που βιώνει σήμερα η κοινωνία  η ηλεκτρική ενέργεια δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά βασικό αγαθό που σχετίζεται άμεσα με την υγεία, την εκπαίδευση των μαθητών και την επικοινωνία των πολιτών.

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο προς τους οικονομικά αδύναμους, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πληττόμενους επαγγελματίες, πάντοτε και πολύ περισσότερο εν μέσω των περιορισμών της πανδημίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε άμεσα να σταματήσουν οι διακοπές του ρεύματος που επιβάλουν στα νοικοκυριά οι εταιρείες παροχής ρεύματος για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία;”.

Πηγή: inkomotini.news