Ορεστιάδα: Νέος Δημοτικός Προμηθευτής, με 51.000 ευρώ σε 4 μήνες απ’ ευθείας αναθέσεις του Β.Μαυρίδη(ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Νέος Δημοτικός Προμηθευτής, με 51.000 ευρώ σε 4 μήνες απ’ ευθείας αναθέσεις του Β.Μαυρίδη(ΒΙΝΤΕΟ)

-Παγκάκια, έπιπλα, ξυλεία, σπιτάκια σκύλων, “ξήλωμα” οργάνων παιδικών χαρών, όλα στον Πετρέση

-Αληθεύει ότι είναι κουμπάρος του Αντιδημάρχου Γιώργου Καραγιάννη;

Ποιος Νίκος Ραδιόγλου που έπαιρνε απ’ ευθείας από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη σχεδόν μονοπωλιακά καθαριότητα, απεντομώσεις, φύλαξη χώρων. Τώρα προέκυψε νέος Δημοτικός Προμηθευτής, που μέσα σε 4 μήνες (Αύγουστο-Νοέμβριο) πήρε για παγκάκια, ξυλεία, έπιπλα 51.000 ευρώ!!!

Να ξεκαθαρίσουμε αρχικά, ότι οι απ’ ευθείας αναθέσεις μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ. Όμως, από μια απλή ματιά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Ορεστιάδας για παράδειγμα, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι από τις αρχές Ιουλίου έως και τώρα, μέσα σε 4 μήνες δηλαδή, δόθηκαν με αποφάσεις απ’ ευθείας αναθέσεων από τον δήμαρχο κ.Μαυρίδη στον ίδιο προμηθευτή για παγκάκια, έπιπλα και ξυλεία στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Ορεστιάδας, Νέας Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου, πυρίμαχες πόρτες μέχρι “ξήλωμα” παιχνιδιών από παιδική χαρά, το ποσό των 51.018,98 ευρώ ευρώ.

Πρόκειται για την εταιρεία “ΠΕΤΡΕΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΟΙΚΟΣ ΕΠΙΠΛΩΝ στον Σάκκο Ορεστιάδας, που στο διάστημα αυτό πήρε ΜΟΝΗ ΤΗΣ, το συγκεκριμένο ποσό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην βδομάδα που μας πέρασε, δηλαδή 23 με 24 Νοεμβρίου, της δόθηκαν από τον δήμαρχο Ορεστιάδας ΤΡΕΙΣ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ για παγκάκια σε Ορεστιάδα, Δ.Ε.Τριγώνου, αλλά και για… σπιτάκια σκύλων.

ΙΔΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ-ΝΟΕΜΒΡΙΟ

3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΥΡΙΜΑΧΕΣ ΠΟΡΤΕΣ Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΔΑΠΑΝΗ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΠΑΓΚΑΚΙΑ Δ.Ε.ΤΡΙΓΩΝΟΥ

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΠΑΓΚΑΚΙΑ Δ.Ε.ΒΥΣΣΑΣ

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΞΥΛΕΙΑ ΓΙΑ Δ.Ε.ΒΥΣΣΑΣ

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΠΑΓΚΑΚΙΑ Δ.Ε.ΚΥΠΡΙΝΟΥ

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΠΥΡΙΜΑΧΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΑΚΙΑ Δ.Ε.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΑΚΙΑ Δ.Ε ΤΡΙΓΩΝΟΥ

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΞΥΛΙΝΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΡΙΖΙΑ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΒΥΣΣΑ

23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΚΥΛΩΝ

Αν μάλιστα στο ποσό των 51.000 ευρώ προσθέσουμε και τις πληρωμές στην ίδια εταιρεία που έγιναν μέσα στον Ιούλιο και Αύγουστο για απ’ ευθείας αναθέσεις τον Ιούνιο και τον Μάιο, κυρίως για παγκάκια, ξυλεία και έπιπλα, τότε το ποσό μέσα σε 6 μήνες, ξεπερνάει κατά πολύ τις 60.000 ευρώ. Επαναλαμβάνουμε στον ίδιο προμηθευτή. Όλα αυτά μάλιστα ακολούθησαν, μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε στον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη στις 6 Ιουλίου 2020 από τον Σάκη Παπανδρέου, επικεφαλής της παράταξης Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο χέρι μας”, κατά τον Δημοτικό Απολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2019. Ο κ.Παπανδρέου κατηγόρησε ξεκάθαρα τον κ.Μαυρίδη για ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΚΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ συγκεκριμένων επαγγελματιών, που παίρνουν την… μερίδα του λέοντος στις απ’ ευθείας αναθέσεις. Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε και στην συγκεκριμένη περίπτωση που παρουσιάζουμε.

Είναι χαρακτηριστικό το σχετικό απόσπασμα:

Είναι κουμπάρος του Αντιδημάρχου Οικονομικών

Γιώργου Καραγιάννη αυτός ο προμηθευτής;

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας απαντώντας λίγες ημέρες αργότερα στο δημοτικό συμβούλιο, αφού επανέλαβε τα γνωστά περί λάσπης, προσπάθειας ηθικής του εξόντωσης και “δολοφονίας χαρακτήρων” (αυτό το “έκλεψε” φαίνεται από τους φίλους του… Συριζαίους που κάνει παρέα και το επικαλούνται συχνά) είχε τονίσει πως όλα αυτά άλλαξαν. Ότι έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη τις διαμαρτυρίες και παρατηρήσεις και μπορεί να είχε κάνει λάθη η δημοτική του αρχή αποκλείοντας κάποιους την προηγούμενη 5ετία, όμως τώρα παίρνουν πολλοί. Μόνο που τα στοιχεία άλλα δείχνουν και μάλλον ο ίδιος “δολοφονεί” την λογική μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαυρίδης: Απ’ ευθείας αναθέσεις 25.000 ευρώ Ιούλιο-Αύγουστο για παγκάκια, έπιπλα, ξυλεία στον ίδιο προμηθευτή

Ακούστε και το σχετικό απόσπασμα των όσων είπε ο Βασίλης Μαυρίδης λίγες ημέρες αργότερα στο δημοτικό συμβούλιο:

Αφού λοιπόν δήλωσε κατηγορηματικά ότι δίνονται πλέον σε περισσότερους επαγγελματίες απ’ ευθείας αναθέσεις, ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ως 20.000 χωρίς ΦΠΑ επαναλαμβάνουμε για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΜΟΝΟ στην εταιρεία του Ανδρέα Πετρέση αυτές τις προμήθειες και από τον Ιούλιο και ως αυτή την εβδομάδα. Συνολικά 51.000 ευρώ, αναδεικνύοντας τον σε Δημοτικό Προμηθευτή, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια με τον φίλο του Νίκο Ραδιόγλου σε άλλους τομείς, αλλά μετά από τα συνεχή μας δημοσιεύματα το… μάζεψε κάπως και δίνει που και που καμιά απ’ ευθείας ανάθεση και σε άλλους.

Παρατηρούμε επίσης, ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, βγαίνουν και τα ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ για τον συγκεκριμένο προμηθευτή. Αυτό φυσικά είναι καλό, γιατί δεν πρέπει να καθυστερούν οι δήμοι να πληρώνουν τους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν υπαλλήλους να πληρώσουν, φόρους, εισφορές και άλλα. Δεν ξέρω, αλλά επ’ ευκαιρία να ρωτήσουμε. Ο κύριος Ανδρέας Πετρέσης, τον οποίο στην φωτογραφία τον βλέπουμε παρέα με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη στον πολιτικό γάμο που έκανε στο Δημαρχείο Ορεστιάδας πριν 2 χρόνια, είναι Κουμπάρος του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργου Καραγιάννη, που ήταν και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου; Γιατί αυτό πληροφορούμαστε και από δημοτικούς συμβούλους του Βασίλη Μαυρίδη. Το επισημαίνουμε, επειδή ο κ.Καραγιάννης σε διάφορα δημοτικά συμβούλια… επιτίθεται στην αντιπολίτευση όταν κάνει κριτική και δηλώνει περήφανος για τον τρόπο που διοικεί η δημοτική του αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΤΡΕΣΗ

https://diavgeia.gov.gr/search?query=q:%22047521134%22&page=0&sort=recent

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*