Τις γνωστές ανοησίες περί “Τουρκικής” Μειονότητας στη Θράκη, έθεσε ξανά ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Τις γνωστές ανοησίες περί “Τουρκικής” Μειονότητας στη Θράκη, έθεσε ξανά ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Τις γνωστές ανοησίες για θέμα «τουρκικής” μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ανέφερε και πάλι, αυτή την φορά σε ομιλία του στην υπουργική Συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης που συνεδρίασε στο Νιαμέι στον Νίγηρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος πολιτικός μάλιστα συμπεριέλαβε τους Έλληνες πολίτες στην ίδια κατηγορία με τους καταπιεζόμενους μουσουλμάνους του Κασμίρ.

Η Τουρκία βέβαια επανειλημμένα χρησιμοποιεί το βήμα αυτού του μεγάλου διεθνούς φόρουμ, όπου συμμετέχουν 57 μουσουλμανικές χώρες, για να προβάλει τις αξιώσεις της επί της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, αλλά και στο Κυπριακό .

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον της Ευρώπης κατηγορώντας την για ισλαμοφοβία, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη Γαλλία και τη στάση της έναντι των μουσουλμάνων και υποστήριξε την πρόταση του Πακιστάν για καθιέρωση της 15ης Μαρτίου ως παγκόσμιας ημέρας για την αντιμετώπιση της ισλαμοφοβίας.

Σε κάθε ετήσια υπουργική Διάσκεψη του ΟΙΔ τα τελευταία χρόνια στα τελικά κείμενα περιλαμβάνεται και το «Ψήφισμα No. 3/46-MM * για την Κατάσταση της τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Δυτική Θράκη και του Μουσουλμανικού πληθυσμού στα Δωδεκάνησα».

Το ψήφισμα αυτό περιλαμβάνει όλη την ακραία ατζέντα των σκληροπυρηνικών της μειονότητας και εμφανίζει μια συκοφαντική εικόνα ωσάν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής πίστης στην Θράκη να ζουν σε καθεστώς απαρτχάιντ.

Πηγή: veteranos.gr