Ζητείται σοβαρότητα στο Δήμο Διδυμοτείχου. Αντί να λύσουν κανένα πρόβλημα, δημιούργησαν Τμήμα… διασταύρωσης ειδήσεων!!!

Ζητείται σοβαρότητα στο Δήμο Διδυμοτείχου. Αντί να λύσουν κανένα πρόβλημα, δημιούργησαν Τμήμα… διασταύρωσης ειδήσεων!!!

Ζητείται σοβαρότητα στον δήμο Διδυμοτείχου, αφού κάποιοι φαίνεται πως έχουν… χάσει την μπάλα και αντί να ασχοληθούν πως θα λύσουν κανένα από τα πολλά, χρόνια και σοβαρά προβλήματα της πόλης και των χωριών του, σκέφθηκαν και δημιούργησαν… Τμήμα Έγκυρης Πληροφόρησης.

Ποιος ή ποιοι παρασύρουν τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου σε τέτοιες αστειότητες, βλακείες, ανοησίες; Μήπως μπέρδεψαν τον δήμο και την λειτουργία του, πιστεύοντας ότι είναι… εθελοντική ομάδα; Είναι δυνατόν σε έναν δήμο που δεν έχει καταφέρει να λύσει το κεφαλαιώδες ζήτημα και υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ύδρευσης, που δεν έχει αποφασίσει αν η κεντρική του οδός είναι πεζόδρομος, ήπιας κυκλοφορίας ή κανονικός δρόμος, που ο συγκεκριμένος δρόμος είναι γεμάτος λακκούβες, που ζητάει την… βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων για να κάνει μελέτες γιατί έχει μόνο έναν μηχανικό, να ασχολείται με δημιουργία υπηρεσίας διασταύρωσης ειδήσεων; Πως το λέει ο λαός μας; “Όλα τα ‘χε η Μαριορή…” ή το άλλο “τι του λείπει του ψωριάρη…”.

Το θέμα κανονικά προκαλεί τεράστιο γέλιο, αλλά παράλληλα εκθέτει τον κ.Χατζηγιάννογλου, τον οποίο φαίνεται ότι κάποιοι συνεργάτες του, έμμισθοι ή άμισθοι τον… παρασύρουν και εκτίθεται ανεπανόρθωτα στα μάτια κάθε λογικά και σοβαρά σκεπτόμενου. Ο δήμος Διδυμοτείχου, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν και βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του, δημιούργησε ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΥΡΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ. Τι είναι αυτό;

Όπως αναφέρει:

“Αν χρειάζεσαι βοήθεια επικοινώνησε με το Τμήμα Έγκυρης Πληροφόρησης

Ο Δήμος Διδυμοτείχου για να διασφαλίσει την πρόσβαση σου σε έγκυρες πληροφορίες που αφορούν το Δήμο, δημιούργησε το Τμήμα Έγκυρης Πληροφόρησης. Αν πιστεύεις ότι έχεις πέσει θύμα πλαστών ειδήσεων μπορείς να διασταυρώσεις την εγκυρότητα των πληροφοριών με τους παρακάτω τρόπους:

Το τμήμα έγκυρης πληροφόρησης αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Διδυμοτείχου και αποσκοπεί να βοηθήσει τους δημότες στην διασταύρωση εγκυρότητας πληροφοριών που δυνητικά αποτελούν ψευδείς ειδήσεις. 

Με την αποστολή αιτήματος στο τμήμα, η ομάδα συντονισμού, προχωρά σε αναζήτηση άρθρων και πληροφοριών που θα βοηθήσουν τον δημότη να διασταυρώσει την εγκυρότητα των πληροφοριών που ερευνά.  Εντός 48 ωρών ο δημότης λαμβάνει στο email επικοινωνίας του, απάντηση με τις πηγές που βοηθούν την πιστοποίηση εγκυρότητας ή τον χαρακτηρισμό της πληροφορίας ως μη έγκυρη. 

Η ομάδα συντονισμού δεν δύναται να παρέχει ιατρικές ή άλλες συμβουλές που παρέχονται από ειδικούς επιστήμονες. Ο ρόλος της ομάδας είναι η διαμεσολάβηση στην εύρεση κατάλληλων πηγών ως αποτέλεσμα δευτερογενούς έρευνας για την διασταύρωση της πληροφορίας.

Το τμήμα το διαχειρίζεται το Γραφείο Τύπου του Δήμου Διδυμοτείχου σε συνεργασία με τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου”.

Ποιοι και με ποια εμπειρία ή γνώσεις συνεργάτες του

δημάρχου θα κρίνουν αν κάτι που γράφεται είναι έγκυρο

Θα διαβάζει δηλαδή ένας δημότης ή πολίτης κάτι που αφορά τον δήμο Διδυμοτείχου, σε εφημερίδα, περιοδικό ή site ή θα το ακούει στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και θα στέλνει μήνυμα στο messenger της επίσημης σελίδας του δήμου ή e-mail και θα του απαντούν μέσα σε 48 ώρες αν αυτό είναι αλήθεια ή Fake news. Ποιοι θα το κρίνουν αυτό; Με ποια εμπειρία δημοσιογραφική ή άλλη κριτικής ή τρόπου διασταύρωσης της είδησης; Με ποιες γνώσεις δημοσιογραφίας ή επικοινωνίας;

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αυτό θα γίνεται από το Γραφείο Τύπου του δήμου Διδυμοτείχου και τους ειδικούς συνεργάτες του δημάρχου. Υποθέτουμε και τους έμμισθους και τους άμισθους, γιατί έχει και πολλούς ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου. Εδώ όμως προκύπτουν ένα σωρό ερωτήματα:

  • Αρχικά, ποιος είναι ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου; Γιατί εμάς στο Evros-news.gr δεν μας έχει σταλεί ούτε το όνομα του, ούτε το τηλέφωνο του, ούτε άλλα στοιχεία του, ώστε να επικοινωνούμε όταν θέλουμε κάτι.
  • Η ανακοίνωση αναφέρει: ” ομάδα συντονισμού, προχωρά σε αναζήτηση άρθρων και πληροφοριών που θα βοηθήσουν τον δημότη να διασταυρώσει την εγκυρότητα των πληροφοριών που ερευνά”. Τα άρθρα στα οποία θα προσφεύγει για να διασταυρώσει την εγκυρότητα αυτών που έχει γράψει ή μεταδώσει κάποιο ΜΜΕ, θα είναι από άλλο ΜΜΕ δηλαδή. Αυτό θα είναι… έγκυρο; Ποιος θα το κρίνει. Η κυρία Βάγια Ζυγογιάννη, ο κύριος Τουτουντζής, ο κύριος Σκερλετόπουλος που είναι παράλληλα και υπάλληλος στο Επιμελητήριο Έβρου, ο κύριος Πανάγος; Με ποιες γνώσεις και εμπειρία;
  • Αν στο Evros-news.gr γράψουμε για παράδειγμα: “Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου είναι ανίκανος, άχρηστος, αναποτελεσματικός και αντί να λύσει δημιουργεί προβλήματα με την αδράνεια του”, οι ειδικοί συνεργάτες του και το Γραφείο Τύπου στους οποίους θα απευθυνθεί ένας πολίτης που θα το διαβάσει, τι θα του απαντήσουν; Ότι είναι… Fake news;
  • Αν επίσης δημοσιεύσουμε ότι το Διδυμότειχο… αποκτάει τελεφερίκ, βασιζόμενοι στη γνωστή δήλωση του βουλευτή Έβρου Τάσου Δημοσχάκη, αυτό ποιιος θα το κρίνει αν είναι έγκυρη πληροφόρηση, αλήθεια ή ψέμα ή… δούλεμα στον κόσμο του συγκεκριμένου βουλευτή
  • Αν γράψει κάποιο άλλο ΜΜΕ ότι: “Ο Ειδικός Συνεργάτης του δημάρχου Διδυμοτείχου, ο κ.Λεωνίδας Σκερλετόπουλος είναι συγχρόνως και Ειδικός Συνεργάτης του Τάκη Τοψίδη στο Επιμελητήριο Έβρου μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου και παράλληλα μπορεί να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας παίρνοντας χρήματα ως διδάσκων στα προγράμματα του ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Έβρου γιατί φρόντισε ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου με αίτηση του στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης να ζητήσει την εξαίρεση του από άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος και αυτό εγκρίθηκε”, είναι έγκυρη πληροφόρηση ή Fake news; Αν το ρωτήσουμε εμείς στέλνοντας μήνυμα στον δήμο Διδυμοτείχου, ποιος θα το κρίνει για να μας απαντήσει; Ο κ.Σκερλετόπουλος ως Ειδικός συνεργάτης του δημάρχου; Ο γεωπόνος στο επάγγελμα κ.Τουτουντζής; Ποιος;

Καιρός είναι λοιπόν να σοβαρευτούν κάποιοι στον δήμο Διδυμοτείχου και να πάψουν να λειτουργούν ως… εθελοντική ομάδα, γιατί τα προβλήματα που χρειάζονται λύση είναι πολλά και αυτά πρέπει να λύσουν. Έτσι για να αποΔΙΔΟυμε τα τω Καίσαρος των Καίσαρι.

Κι επειδή κάποιοι ίσως νομίζεται πως είναι… Fake news όλο αυτό, ΙΔΟΥ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

http://www.didymoteicho.online/

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*