Β.Λαμπάκης: Αγωγή στην δημοτική αρχή… Λαμπάκη – Δεν του πλήρωσε ταξίδια 3.986 ευρώ απ’ το… 2013!!!

Β.Λαμπάκης: Αγωγή στην δημοτική αρχή… Λαμπάκη – Δεν του πλήρωσε ταξίδια 3.986 ευρώ απ’ το… 2013!!!

-Ο τέως δήμαρχος κατέθεσε ΑΓΩΓΗ το 2018 κατά του δήμου Αλεξανδρούπολης όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος και ζητάει να πληρωθεί αυτό το ποσό για διάφορα ταξίδια και μάλιστα… ΜΕ ΤΟΚΟ

-Δεν εγκρίθηκαν οι συγκεκριμένες δαπάνες από τον Επίτροπο, για 7 ταξίδια σε Ρωσία, Γερμανία και Αθήνα το 2013, 2014 και 2015

-Πάει στα δικαστήρια τον δήμο Αλεξανδρούπολης στις 22 Φεβρουαρίου 2021 ζητώντας να εισπράξει τα χρήματα 7 και 8 χρόνια μετά

Στις δικαστικές αίθουσες και σε αυτήν του Διοικητικού Πρωτοδικείου, θα κριθεί η υπόθεση της ΑΓΩΓΗΣ που κατέθεσε ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης στις 21 Ιουνίου 2018 κατά του δήμου Αλεξανδρούπολης, τον καιρό δηλαδή που δήμαρχος ήταν ο… Βαγγέλης Λαμπάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ.Λαμπάκης ζητάει να εισπράξει το ποσό των 3.986,24 ευρώ, για 7 συνολικά ταξίδια που πραγματοποίησε ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης το 2013, το 2014 και το 2015, σε Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) όπου ταξίδεψε δύο φορές, Γερμανία αλλά και Αθήνα για διάφορες υποθέσεις του δήμου. Η υπόθεση προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή 6 και 7 χρόνια από τον καιρό που έγιναν τα συγκεκριμένα ταξίδια και ήδη στάλθηκε ενημέρωση στην σημερινή δημοτική αρχή να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Κι αυτό γιατί αν και υπήρχαν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδόθηκαν τα χρηματικά εντάλματα, υπογράφηκαν από τον Προϊστάμενο Λογιστηρίου και τον τότε Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παντελίδη, η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο νομό Έβρου ΑΡΝΗΘΗΚΕ να τα εγκρίνει και να τα υπογράψει. Τα επέστρεψε στον δήμο Αλεξανδρούπολης αθεώρητα και άρα δεν μπορούσε να γίνει η πληρωμή, επικαλούμενη παράβαση της ειδικότητας των πιστώσεων, έλλειψη ειδικής αιτιολόγησης των αποφάσεων και ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που ενέκρινε τις μετακινήσεις του κ.Λαμπάκη, μεταγενέστερα των ταξιδιών.

Ο τέως δήμαρχος, μέχρι τον Μάιο του 2019 που βρισκόταν στην θέση του, δεν κατάφερε δηλαδή να βρει λύση σε ένα ζήτημα μόλις 3.986,24 ευρώ και ενώ είχαν περάσει πολλά χρόνια από την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ταξιδιών. Έτσι κατέθεσε ΑΓΩΓΗ τον Ιούνιο του 2018, ενώ δηλαδή ο ίδιος ήταν επικεφαλής, κατά του δήμου Αλεξανδρούπολης, με δικηγόρο μάλιστα την σύζυγο του Βασιλική Μιχαλακάκου, με την οποία διατηρούν κοινή δικηγορική εταιρεία. Μάλιστα στην αγωγή του, αφού αναλύσει διεξοδικά τα 7 ταξίδια, δύο από αυτά στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας εκείνες τις… αλήστου μνήμης εποχές που θα έφερνε χιλιάδες Ρώσους τουρίστες να κατακλύσ9υν την Αλεξανδρούπολη, ένα στην Γερμανία και τα άλλα 4 στην Αθήνα, ζητάει τα περίπου 4.000 ευρώ έστω και μετά από τόσα χρόνια. Κι αυτό γιατί όπως επισημαίνει, έβαλε χρήματα από την τσέπη του.

Είχε ψηφίσει το 2015 ΠΑΡΑΝΟΜΑ ως Πρόεδρος της

Οικονομικής Επιτροπής υπέρ του εαυτού του!!!

Ο κ.Λαμπάκης επικαλείται επίσης απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, την 374/2016, η οποία όπως υποστηρίζει έκανε δεκτή την αίτηση του στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016, να πληρωθεί τα χρήματα αυτά. Αναφέρει μάλιστα, ότι υποβλήθηκε για έλεγχο στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και αυτός με απόφαση του στις 7 Νοεμβρίου του 2016 έκρινε νόμιμη την  απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλεξανδρούπολης. Οπότε, το ερώτημα που προκύπτει είναι:

  • Γιατί ο δήμος Αλεξανδρούπολης επί δικής του θητείας, δεν του πλήρωσε τα 3.986,24 ευρώ και προχώρησε δυο χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 2018 στην κατάθεση αγωγής που θα εκδικαστεί τώρα;
  • Ο τέως δήμαρχος μάλιστα ζητάει να πληρωθεί το ποσό αυτό.. ΜΕ ΤΟΚΟ. “Νομιμότοκα από την επίδοση της παρούσας αγωγής”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Θα πάρει δηλαδή από τον δήμο Αλεξανδρούπολης που διοίκησε επί 9 χρόνια τα περίπου 4 χιλιάρικα αν κερδίσει την ΑΓΩΓΗ, συν τους τόκους. 

Υπάρχουν όμως και κάποια ερωτηματικά, με βάση το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Evros-news.gr στις αρχές Αυγούστου του 2019. Τότε, αναφέραμε ότι στις 18 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και στη 1 το μεσημέρι,  συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης για να εξετάσει το αίτημα του τότε δημάρχου Αλεξανδρούπολης αλλά και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής για να εξετάσει αυτό που ζητούσε και ήταν η είσπραξη του ποσού των 3.986,24 ευρώ (1.062,04 ευρώ + 884,73 ευρώ+ 245,41 ευρώ +286,11 ευρώ + 293,10 ευρώ +950,46 ευρώ + 264,39 ευρώ), όπως αυτά εγκρίθηκαν με ως άνω αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξ/πολης και συνολικά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μου οφείλει για τις ως άνω αποζημιώσεις και οδοιπορικά των ταξιδιών μου. Όπως ανέφερε:

  • ΑΙΤΟΥΜΑΙ: Να τεθεί η ανωτέρω περιγραφόμενη ιδιωτική διαφορά μου με το Δήμο Αλεξ/πολης σε δικαστική μεσολάβηση κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 214Β ΚΠολΔ, προκειμένου να εξερευνηθεί η πιθανότητα να λυθεί η διαφορά μας με Πρακτικό Δικαστικής Μεσολάβησης, που αφορά την καταβολή του συνολικού ποσού των τριών χιλιάδων εννιακοσίων ογδόντα έξη ευρώ και είκοσι τεσσάρων λεπτών 3.986,24ευρώ σε μένα από την προαναφερόμενη αιτία”.

Μάλιστα τότε με την υπ’ αριθμόν 483/2015 απόφαση, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενέκρινε την υπαγωγή της διαφοράς του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη, για καταβολή αποζημίωσης και οδοιπορικών σε Δικαστική Μεσολάβηση (κατ1 άρθρο 214β ΚΠολΔ), προκειμένου, με βάση κοινό ιδιωτικό συμφωνητικό των μερών, να συνταχθεί Πρακτικό Δικαστικής Μεσολάβησης μεταξύ των ανωτέρω, ενώπιον του κ. Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 214β ΚπολΔ.

Μόνο που στην λήψη της απόφασης αυτής, συμμετείχε ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ο ίδιος, αφού ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής έπρεπε να ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΘΕΙ. Δηλαδή ο τέως δήμαρχος ψήφισε υπέρ του ίδιου του εαυτού του, κατά παράβαση του άρθρου 75 παρ. 11 του Ν. 3852/2010 (όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018), στο οποίο ορίζεται ότι: 

Μέλος της επιτροπής δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος εφόσον ο ίδιος ή συγγενής
του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον για τη λήψη απόφασης με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Στο μέλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση, κατά παράβαση του προηγούμενου εδαφίου, επιβάλλεται η ποινή της αργίας.

  • Η συμμετοχή στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, από την οποία ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ δηλώνοντας κώλυμα ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ, αναφέρεται σε έγγραφο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και συγκεκριμένα: “Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα την 18η Νοεμβρίου , του έτους 2015,ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 13:00 και στο Δημοτικό Κατάστημα, η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση , ύστερα από την 64.322/ 13/11/2015 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτής, η οποία έγινε σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87). Ήταν δε παρόντες: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. Ευάγγελος Λαμπάκης ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Οικονομικής Επιτροπής και από τα μέλη της, οι κ.κ : 1) ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 2) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΗΤΑΚΗΣ 3) ΦΑΝΗ ΤΡΕΛΛΗ 4) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ”.

Ιδού και η απόδειξη ότι ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, αφού όπως βλέπετε η απόφαση ήταν ομόφωνη και την υπογράφει ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, δικαιώνοντας τον… εαυτό του.

Προφανώς εκείνη η απόφαση διαπίστωσε και ο ίδιος αργότερα ότι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, αφού ΠΑΡΑΝΟΜΑ συμμετείχε ως Πρόεδρος και ψήφισε για θέμα που αφορούσε τον ίδιο. Γι’ αυτό και παρ’ ότι  η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενέκρινε την υπαγωγή της διαφοράς του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη, για καταβολή αποζημίωσης και οδοιπορικών σε Δικαστική Μεσολάβηση, αυτό δεν προχώρησε. Έτσι αναγκάστηκε να υποβάλλει ΑΓΩΓΗ τον Ιούνιο του 2018 κατά του δήμου Αλεξανδρούπολης, ώστε μετά από 7 και 8 χρόνια ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ τις 3.986,24ευρώ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ από τον Ιούνιο του 2018, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.