Τηλεδιάσκεψη για τον αθλητισμό του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με τους Προέδρους ΔΕΕΠ της Ν.Δ

Τηλεδιάσκεψη για τον αθλητισμό του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με τους Προέδρους ΔΕΕΠ της Ν.Δ

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων ΔΕΕΠ της ΝΔ, με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο πλαίσιο της Διάδρασης που διοργανώνει η Γραμματεία Οργανωτικού και συντόνισε ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης.

Ο Υφυπουργός παρουσίασε τις Μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον Αθλητισμό όπως τη δημιουργία μητρώου των αθλητικών σωματείων και την θέσπιση αλγορίθμου για την όσο το δυνατό αντικειμενική χρηματοδότηση αυτών.

Για πρώτη φορά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού γνωρίζει την ακίνητη περιουσία της αλλά και τον ακριβή αριθμό των αθλητικών της σωματείων πράγμα που μέχρι σήμερα ήταν αόριστο και βόλευε το κατεστημένο που είχε δημιουργηθεί στον αθλητικό χώρο τα τελευταία 40 χρόνια.

Στάθηκε δε ιδιαίτερα στις μετά από πολλά χρόνια ανοιχτές δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας της πανδημίας για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας όπου με τον νέο αθλητικό νόμο μπαίνει ένα τέλος στις «ισόβιες» διοικήσεις τις οποίες θα διαδεχθούν γνωστοί Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Σε μια συζήτηση που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες ο Υφυπουργός απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τόνισε ότι θα είναι αρωγός σε όποια προσπάθεια γίνει για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών σε κάθε σημείο της χώρας και υποσχέθηκε να συνεχίσει όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια να επισκέπτεται ο ίδιος την κάθε γωνιά της χώρας δίνοντας λύσεις.