Αλεξανδρούπολη: Θρήνος για 38χρονο διανομέα – Έχασε την ζωή του, πέφτοντας με μηχανάκι σε κολώνα

Αλεξανδρούπολη: Θρήνος για 38χρονο διανομέα – Έχασε την ζωή του, πέφτοντας με μηχανάκι σε κολώνα

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη, αφού ένας 38χρονος διανομέας έχασε την ζωή του όταν έπεσε με το μηχανάκι του σε κολώνα φωτισμού στην περιφερειακή οδό της πόλης και δυστυχώς κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο όπου και διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση.

Το τροχαίο δυστύχημα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας συνέβη χθες Τετάρτη 2-12-2020 το μεσημέρι, στην περιφερειακή οδό της Αλεξανδρούπολης. Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 38χρονος, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Από το  τροχαίο τραυματίσθηκε ο οδηγός του δικύκλου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέληξε. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος “έφυγε” την στιγμή της εργασίας του ως διανομέας, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου επαγγέλματος και τις συνθήκες που επικρατούν για όσους εργάζονται ως μεταφορείς. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου με ανακοίνωση του για το τροχαίο δυστύχημα αναφέρεται και σε όλα αυτά τονίζοντας:

ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΝΟΜΕΑ

Ένας ακόμα νέος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο.

Την Τετάρτη το μεσημέρι έχασε τη ζωή του ένας συνάδελφος μας διανομέας. Χάνοντας τον έλεγχο του δικύκλου έπεσε πάνω σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού στον περιφερειακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης.

Ο θάνατος του είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς.

Οι συνάδελφοι διανομείς (delivery) αγωνίζονται να ανταποκριθούν στον υπέρμετρο φόρτο εργασίας που έχει συσσωρευτεί, λόγω της πανδημίας, κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες παίζοντας καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα για το μεροκάματο-φιλοδώρημα που λαμβάνουν.

Η πίεση που δέχονται από τους εργοδότες τους για να μεταφέρονται γρήγορα οι παραγγελίες, ο εξοπλισμός μέσων ατομικής προστασίας που δεν δίνεται από τους εργοδότες (Μπουφάν, κράνος, γάντια κλπ.), αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί, ενώ παράλληλα εργάζονται πάνω από 12 ώρες καθημερινά  ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι.

Ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτια του Εργατικού δυστυχήματος.

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν.Έβρου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια  στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου”.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΙΟΥ