Ποια Επιτροπή Λοιμωξιολόγων; Η παράταξη Λαμπάκη καταψήφισε δαπάνες Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων γιατί… προβλέπουν Lockdown ως Πρωτοχρονιά

Ποια Επιτροπή Λοιμωξιολόγων; Η παράταξη Λαμπάκη καταψήφισε δαπάνες Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων γιατί… προβλέπουν Lockdown ως Πρωτοχρονιά

Ποια Επιτροπή Λοιμωξιολόγων; Ποιος Σωτήρης Τσιόδρας και ποια Κυβέρνηση που χαράσσει την στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και δεν ξέρουν ακόμα τι μέλλει γενέσθαι για τα Χριστούγεννα. Τύφλα να ‘χουν όλοι αυτοί μπροστά στον Βαγγέλη Λαμπάκη και την παράταξη του “Πόλη και Πολίτες”. Γιατί;

Όπως αποφάνθηκαν με ανακοίνωση τους την οποία υπογράφει ο Χρήστος Γερακόπουλος: “Δεν θα επιτρέπονται συναθροίσεις ή ελεύθερες μετακινήσεις πριν τις αρχές του έτους”. Δηλαδή κατά τον τέως δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και την παράταξη του, το Lockdown θα συνεχιστεί ως την Πρωτοχρονιά τουλάχιστον. Κι αυτό το υποστηρίζουν για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι δεν ψήφισαν στην Οικονομική Επιτροπή της περασμένης Τετάρτης, διάφορες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και οι οποίες προφανώς αν δεν μπορεί να τις παρακολουθήσει κόσμος θα αναβληθούν. Όπως έγινε το περασμένο καλοκαίρι δηλαδή για κάποιες άλλες. Όμως επειδή ο ίδιος ο κ.Λαμπάκης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι είναι και… λοιμωξιολόγοι ανώτεροι του Σωτήρη Τσιόδρα ή του Γκίκα Μαγιορκίνη, δηλώνουν σίγουροι ότι τα Χριστούγεννα δεν θα επιτρέπεται να βγει ο κόσμος έξω από το σπίτι.

Στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει ο τίτλος: “Χριστουγεννιάτικο Πάρτι… απευθείας αναθέσεων”. Λες και αν ερχόταν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να το ψηφίσουν, πέρα από την αρνητική θέση θα επαναλάμβαναν τα ίδια που γράφουν στην ανακοίνωση τους. Μάλιστα την ξεκινούν και με την επισήμανση: “Τη στιγμή που πολλοί συνδημότες μας αντιμετωπίζουν οικονομική στενότητα και αγωνιούν για το μέλλον λόγω των δύσκολων καταστάσεων που οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε ακόμη μια σπατάλη χρημάτων των δημοτών, για την διοργάνωση εκδηλώσεων με την ονομασία «Άγιες μέρες των Χριστουγέννων». Αυτό αν δεν είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΡΑΣΟΣ πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί;

  • Μιλάει για σπατάλη και για οικονομική στενότητα λόγω δύσκολων καταστάσεων, η πρώην δημοτική αρχή Λαμπάκη, όταν τον Αύγουστο του 2019, λίγες μέρες πριν αποχωρήσει δηλαδή από την εξουσία, δαπάνησε ένα σωρό χρήματα για… αόρατα καινούργια Αποκριάτικα άρματα; Τα οποία μάλιστα όπως ανακοίνωσε επίσημα η σημερινή δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη ακόμα δεν έχουν βρεθεί;
  • Μιλάει για σπατάλες και ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ η πρώην δημοτική αρχή Λαμπάκη, που χρέωσε τα ταμεία της ΤΙΕΔΑ με 45.000 ευρώ για συναυλία του Γιάννη Πάριου στη Γιορτή Κρασιού, με τα έσοδα να μην είναι ούτε στο 1/5 από την συγκεκριμένη εκδήλωση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συναυλία Γ.Πάριου με 14.350 ευρώ ο δήμος Χίου, με 45.000 ευρώ (ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ) ο δήμος Αλεξανδρούπολης!!!

  • Τότε πολλοί συνδημότες τους δεν αντιμετώπιζαν λόγω Μνημονίων  οικονομική στενότητα και δεν αγωνιούσαν για το μέλλον λόγω των δύσκολων καταστάσεων που οι περισσότεροι από εαυτούς βίωναν, όπως επικαλούνται τώρα; Κοίτα ποιοι μιλάνε.

Η ανακοίνωση-ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ… ΑΜΝΗΣΙΑΣ και ΘΡΑΣΟΥΣ, της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη… αναφέρει:

“Τη στιγμή που πολλοί συνδημότες μας αντιμετωπίζουν οικονομική στενότητα και αγωνιούν για το μέλλον λόγω των δύσκολων καταστάσεων που οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε ακόμη μια σπατάλη χρημάτων των δημοτών, για την διοργάνωση εκδηλώσεων με την ονομασία «Άγιες μέρες των Χριστουγέννων».

Περίπου 100.000 € θα ξοδευτούν για τις εκδηλώσεις αυτές, ποσό το οποίο ενέκρινε εκτάκτως χθες Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή.

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έφεραν ως έκτακτο τελικά, το σχετικό θέμα στην Οικονομική Επιτροπή με την αιτιολογία  του περιορισμένου χρόνου και τον μανδύα των πολύ ειδικών συνθηκών ελέω πανδημίας covid-19 και μάλιστα με τη γνωστή «βουβή» διαδικασία δια περιφοράς.

Με βάση αυτή την αιτιολόγηση «τεμάχισε» σε επιμέρους εργασίες, μέχρι το ύψος των απευθείας αναθέσεων,  τις δράσεις για τα Χριστούγεννα,  και μάλιστα τα υλικά τα οποία θα πληρώσουν οι δημότες και κοστίζουν 71.800 €, δε θα μείνουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ως  περιουσιακό υλικό στον Δήμο.

Το οξύμωρο είναι πως θα ξοδευτούν 23.500 € με απευθείας ανάθεση για το στήσιμο 4 φωτεινών εικαστικών δράσεων τη στιγμή που δεν θα επιτρέπονται συναθροίσεις ή ελεύθερες μετακινήσεις πριν τις αρχές του έτους.

Φυσικά η παράταξη μας δεν θα συμμετέχει σε αυτή την ευφάνταστη πανάκριβη παρωδία παραπλάνησης, για να ξοδευτούν τόσα πολλά χρήματα,  χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα προς τους δημότες και διαχρονικά οφέλη για τον Δήμο.

Οι εκπρόσωποι της παράταξής μας ψήφισαν αρνητικά στα δύο αυτά θέματα.

Αντιθέτως δώσαμε τη θετική μας ψήφο για:

  1. την προμήθεια επιπλέον ηλεκτρολογικού υλικού για τα Χριστούγεννα,
  2. την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το εμβόλιο του covid-19,
  3. τη διεκδίκηση βράβευσης του Δήμου.

Κατά τα άλλα «Η φράση “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ” δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξης μας»… μας έλεγαν.

Αλεξανδρούπολη, 03/12/2020

Για την Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Ο εκπρόσωπος τύπου

Χρήστος Γερακόπουλος

Επισήμανση Evros-news.gr: Τελικά αν υπήρχε λέξη ανώτερη του ΘΡΑΣΟΥΣ για να περιγράψει αυτό που υποστηρίζουν ο κ.Λαμπάκης και οι συνεργάτες του, θα την χρησιμοποιούσαμε. Είναι δυνατόν να γράφουν στην ανακοίνωση για τα υλικά που θα αγοραστούν: “Δεν θα μείνουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ως  περιουσιακό υλικό στον Δήμο”. Αυτοί όταν αγόραζαν κατακαλόκαιρο, Αύγουστο μήνα… ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ αυτά έμειναν στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Γιατί το μόνο που βρέθηκε ήταν κάτι παλιές, σκουριασμένες πλατφόρμες!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Προμήθεια ημικατεστραμμένων, αποκριάτικων αρμάτων… κατακαλόκαιρο, απ’ τον πρώην δήμαρχο Β.Λαμπάκη!!!