Τοψίδης: Κατηγορεί τον Μέτιο για το LEADER, απ’ το οποίο εταιρεία του ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ με 266.691 ευρώ!!!

Τοψίδης: Κατηγορεί τον Μέτιο για το LEADER, απ’ το οποίο εταιρεία του ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ με 266.691 ευρώ!!!

Το… τερμάτισε ο επικεφαλής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τάκης Τοψίδης, για άλλη μια φορά και φαίνεται πως έχει κυριολεκτικά… χάσει την μπάλα.

Προχθές το βράδυ η παράταξη του “Περιφερειακή Σύνθεση” εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας που είχε εκδοθεί λίγες ώρες νωρίτερα. Σε αυτό ανέφερε ότι με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, η Περιφέρεια διαθέτει 15.548.622 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER για την ενίσχυση 122 ιδιωτικών επενδύσεων σε αγροτικές περιοχές του βορείου Έβρου, της Δράμας και της Καβάλας, με στόχο την τοπική ανάπτυξη.

Μάλιστα συνοδεύονταν από την τηλεδιάσκεψη που είχε για το συγκεκριμένο θέμα ο κ.Μέτιος με τους επικεφαλής των κατά τόπους Αναπτυξιακών Εταιρειών των τριών νομών, οι οποίες και “έτρεξαν” το πρόγραμμα. Σε αυτήν συμμετείχαν και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου ΑΕ Γιάννης Περιστεράκης, μαζί με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ και Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, κουμπάρο ως γνωστόν του κ.Τοψίδη.

Χθες 2 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος υπέγραψε σύμφωνα με το έγγραφο ποΥ αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ Ένταξη των Πράξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Σε αυτές περιλαμβάνονταν και η Ένταξη των Πράξεων με τα στοιχεία του Παραρτήματος ΙΙ της παρούσας, για την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ Α.Ε.- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπομέτρου 19.2 «Στήριξη υλοποίησης Δράσεων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)» έργων Ιδιωτικού Χαρακτήρα του Μέτρου 19 «Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ/CLLD)» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Οι επενδύσεις που θα ενισχυθούν στο Βόρειο Έβρο είναι 19 συνολικά και αφορούν σε επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε βιοτεχνίες, εργαστήρια, καταστήματα γενικού εμπορίου καθώς και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών. Το συνολικό ποσό της Κρατικής Επιχορήγησης, των χρημάτων που θα μοιραστούν δηλαδή ΔΩΡΕΑΝ χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα LEADER της Περιφέρειας ΑΜΘ που υπέγραψε ο Χρήστος Μέτιος είναι 2.714.895 ευρώ, με συνολικό προϋπολογισμό των 19 επενδύσεων τα 4.805.424 ευρώ.

Ξαφνικά λοιπόν, ο Τάκης Τοψίδης εξέδωσε ανακοίνωση ως “Περιφερειακή Σύνθεση” και έκανε άγρια επίθεση στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ότι:

  •  Ανακοινώθηκε σήμερα (1/12) με το ανάλογο ύφος, η υπογραφή από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ μίας σειράς αποφάσεων για την ένταξη σειράς ιδιωτικών επενδύσεων στο πρόγραμμα Leader στους νομούς Δράμας, Καβάλας, καθώς και στον βόρειο Έβρο, με την έκδοση σχετικού Δελτίου Τύπου. Με αυτό το Δελτίο Τύπου, ο Περιφερειάρχης επιχειρεί, για άλλη μία φορά, να καλύψει την ανυπαρξία της διοίκησής του και να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι δήθεν η διοίκηση της Περιφέρειας επιτελεί … κάποιο έργο!
  • Οι Περιφέρειες απλώς εκταμιεύουν τους πόρους και περιορίζονται σε μία απλή λογιστική διαχείριση καθώς και σε κάποιες υπογραφές. Χωρίς, όμως, να υπεισέρχονται σε καμία ουσιαστική παρέμβαση καθώς την αξιολόγηση των προτάσεων και την γενικότερη παρακολούθηση του προγράμματος την φέρουν εις πέρας οι αναπτυξιακές εταιρείες που ασχολούνται με το Leader και μάλιστα και με σημαντική επιτυχία.
  • Παρόλα αυτά ο παντελώς απών από την πραγματικότητα της οικονομίας και της αναπτυξιακής προσπάθειας της Περιφέρειας ΑΜΘ, κ. Μέτιος στην προσπάθειά του να διατηρηθεί στην επικαιρότητα και να παρουσιάσει κάτι εκδίδει ένα (ακόμη) Δελτίο Τύπου με το οποίο προσπαθεί να παρουσιάσει αυτό που του λείπει, δηλαδή το «έργο». Η παράταξή μας, καλεί στον κ. Μέτιο να προσεγγίσει και να δει την πραγματικότητα ξεπερνώντας τα κενά ουσίας Δελτία Τύπου με τα οποία προσπαθεί να καπηλευτεί έργο άλλων.
  • Η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης αποδοκιμάζει έντονα την αναποτελεσματικότητα και την διοικητική ανυπαρξία της διοίκησης της Περιφέρειας. Από την άλλη πλευρά συγχαίρουμε όλους τους ιδιώτες των οποίων οι προτάσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Leader και τους ευχόμαστε, ως παράταξη, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία, ειδικά υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχει επιβάλλει στην οικονομία η πανδημία και τα μέτρα που την συνοδεύουν. Ο ιδιωτικός τομέας δεν επιχειρεί την αυτοπροβολή αλλά εργάζεται πάντα με επιμονή και μεθοδικότητα ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες και γι’ αυτό αποτελεί την πραγματική αναπτυξιακή δύναμη της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Μια από τις 19 επενδύσεις είναι της εταιρείας Τοψίδη. Παίρνει

Κρατική Επιχορήγηση 266.691 ευρώ (2.267 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ)!!!

Ο κ.Τοψίδης κατηγορεί τον Περιφερειάρχη για αναποτελεσματικότητα και διοικητική ανυπαρξία, όταν αυτός με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ εν μέσω lockdown και πανδημίας προχώρησαν τις διαδικασίες και υπέγραψε την ένταξη των επενδύσεων του LEADER, ανάμεσα τους και των 19 του Βορείου Έβρου, οι οποίες θα εισπράξουν ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, δηλαδή χρήματα ΔΩΡΕΑΝ, 2.714.895 ευρώ. Μάλιστα επειδή το αρχικό ποσό δεν επαρκούσε για να καλύψει και τις 19 αιτήσεις, με απόφαση του κ.Μέτιου η Περιφέρεια διέθεσε από δικούς της πόρους άλλες 700.000 ευρώ για τις αιτήσεις που αφορούσαν τον Βόρειο Έβρο, ώστε καμιά από όσες πληρούσαν τα κριτήρια, να μην μείνει εκτός.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΙΟΥ

Ένταξη των Πράξεων LEADER Βορείου Έβρου

Μια από τις εταιρείες αυτές, ξέρετε σε ποιον ανήκει; Στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, τον Τάκη Τοψίδη, ο οποίος θα εισπράξει ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ που ανέρχεται στις 266.691 ευρώ. Δηλαδή 2.267 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ, όπως του αρέσει να αποκαλεί τα χρήματα. 

Μάλιστα το ποσό αυτό, είναι το τρίο μεγαλύτερο από τις 19 επενδύσεις και αφορά την γνωστή εταιρεία catering που διαθέτει, με την επωνυμία: Χ. ΤΟΨΙΔΗΣ – Α. ΣΙΑΝΤΙΔΟΥ Ο.Ε. και η οποία έχει χρόνια τώρα την σίτιση των λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, ενώ ανέλαβε τον περασμένο Μάιο και την σίτιση των αστυνομικών δυνάμεων αποτροπής που βρέθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Για αυτή την εταιρεία έκανε αίτηση η οποία εγκρίθηκε και αφορά ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, στην εφαρμογή “ενίσχυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού με σκοπό την εξυπηρέτηση των στόχων της τοπικής στρατηγικής”. Το συνολικό κόστος της επένδυσης είναι 484.894,45 ευρώ και από το LEADER θα πάρει ποσοστό ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ 55%, δηλαδή ΛΕΦΤΑ ΤΖΑΜΠΑ 266.691 ευρώ (2.267 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ).

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ 19 ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

Ενώ λοιπόν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος έσπευσε εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και lockdown, με το Δημόσιο να λειτουργεί σίγουρα πιο αργά μια και αρκετοί υπάλληλοι εργάζονται προληπτικά από το σπίτι και υπέγραψε την Ένταξη των Πράξεων με τα στοιχεία του Παραρτήματος ΙΙ της παρούσας, για την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ Α.Ε”, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, ο κ.Τοψίδης έβγαλε νυχτιάτικα ανακοίνωση και του έκανε άλλη μια επίθεση.

Συγχαίρει και τον ΕΑΥΤΟ του που θα του δώσει

το Κράτος ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 266.691 ευρώ

Όταν προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ catering και θα βάλει στην τσέπη ως ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 266.691 ευρώ, δηλαδή 2.267 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ, αυτός τον μόνο που συνεχάρη με την συγκεκριμένη ανακοίνωση, ήταν οι… ιδιώτες των οποίων οι προτάσεις εντάχθηκαν (με την απόφαση που υπέγραψε ο Χρήστος Μέτιος) στο πρόγραμμα LEADER. Δηλαδή ΕΔΩΣΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, αφού είναι ένας από τους 19 επιχειρηματίες του Βορείου Έβρου και όπως αναφέρει: “Συγχαίρουμε όλους τους ιδιώτες των οποίων οι προτάσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Leader και τους ευχόμαστε, ως παράταξη, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία, ειδικά υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχει επιβάλλει στην οικονομία η πανδημία και τα μέτρα που την συνοδεύουν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: LEADER: Η Περιφέρεια ΑΜΘ ενισχύει 122 επιχειρήσεις με 15,5 εκατ. € σε Βόρειο Έβρο, Δράμα και Καβάλα

Κι εντάξει, οι άλλες επιχειρήσεις… ζορίζονται πάρα πολύ με τον κορονοϊό. Η συγκεκριμένη δική του μια χαρά δουλειές κάνει με τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου και την σίτιση των λαθρομεταναστών, αλλά και τους αστυνομικούς σε βόρειο και νότιο τμήμα του Έβρου που είχε αναλάβει την σίτιση τον περασμένο Μάρτιο. Τώρα θα πάρει και ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 266.691 ευρώ, δηλαδή 2.267 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ από το πρόγραμμα LEADΕR και μάλιστα με υπογραφή του “αναποτελεσματικού και διοικητικά ανύπαρκτου”, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Άλλωστε ο… Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ,οέ,οέ) όπως τον αποκαλούμε εμείς οι φίλοι του, μια ζωή τέτοιος ήταν. Παλαιότερα έπαιρνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από Ευρωπαϊκά Προγράμματα για το “Ψυχασπίς”, την Δομή Ψυχικής Υγείας που είχε δημιουργήσει με τον “κουμπάρο” του σημερινό δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Κι αντί να μην παριστάνει και τον… τιμητή από πάνω, αφού το κρατικό χρήμα ρέει στις τσέπες του χρόνια τώρα με πολλούς και διάφορους τρόπους, προσπαθεί να βγει και από πάνω, νομίζοντας ότι δεν θα βρεθούν κάποιοι να τον… ξεσκεπάσουν. Το χθεσινό μας δημοσίευμα που τον αφορούσε, αποδεικνύει επίσης του λόγου το αληθές.

-Επιμελητήριο Έβρου: Στην εταιρεία του Προέδρου Χ.Τοψίδη, μετέφερε απ’ τη ΔΕΗ τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας

Υ.Γ: Θα έχει επίσης ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ να δούμε ΠΟΣΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ με εταιρείες του έκανε ο Τάκης Τοψίδης για να εισπράξει την ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ από τα 90 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Χρήστος Μέτιος ως ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ. Πρόγραμμα για το οποίο επίσης… ούρλιαζε κυριολεκτικά ότι είναι αποτυχημένο και τώρα μαθαίνουμε προτρέπει και αυτός και τα άλλα Επιμελητήρια που ήταν εναντίον καθαρά για προσωπικούς, αντιπολιτευτικούς λόγους των Προέδρων τους, επαγγελματίες να υποβάλλουν γρήγορα αιτήσεις γιατί τα 90 εκατ. (του αποτυχημένου όπως υποστήριζαν προγράμματος) θα εξαντληθούν από το τεράστιο ενδιαφέρον!!!