Διδυμότειχο: Τεστ κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ στους Μεταξάδες – Πόσοι θετικοί βρέθηκαν, πόσοι εξετάστηκαν

Διδυμότειχο: Τεστ κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ στους Μεταξάδες – Πόσοι θετικοί βρέθηκαν, πόσοι εξετάστηκαν

Σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού (Rapid test) υποβλήθηκαν σήμερα από κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Μεταξάδων Διδυμοτείχου.

Συνολικά εξετάστηκαν και έδωσαν δείγματα 62 άτομα και βρέθηκε μόνο ένας θετικός. Πρόκειται για άνδρα 45 ετών, ο οποίος λόγω επαγγέλματος κινείται καθημερινά εκτός του χωριού. Οι υπόλοιποι, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι κάτοικοι, βρέθηκαν αρνητικοί και αυτό σίγουρα είναι πολύ σημαντικό. Άλλωστε το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν υπάρξει 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στους Μεταξάδες και γι’ αυτό με συνεχείς προσπάθειες, επικοινωνίες και πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρήστος Κισσούδης πέτυχε να βρεθεί σήμερα το συνεργείο του ΕΟΔΥ στο χωριό και να γίνουν τα τεστ στους κατοίκους.

Βέβαια σίγουρα ο αριθμός των εξεταζομένων θα μπορούσε και έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερος και να έδιναν δείγματα και από τα γύρω χωριά, αφού όλη η διαδικασία είναι δωρεάν και συχνά κάποιοι διαμαρτύρονται γιατί δεν γίνονται έλεγχοι. Προφανώς όμως αρκετοί ίσως και να φοβούνται την συγκεκριμένη διαδικασία και προτίμησαν να μείνουν σπίτια τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*