Δίκαια-Τράπεζα Πειραιώς: Συνεχίζει να λειτουργεί ως “κινητό συνεργείο” μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα

Δίκαια-Τράπεζα Πειραιώς: Συνεχίζει να λειτουργεί ως “κινητό συνεργείο” μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα

-Έτσι έγινε και με το υποκατάστημα στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου και έκλεισε οριστικά μετά από λίγους μήνες

Ως “κινητό συνεργείο” και μόνο για δυο ημέρες την εβδομάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια Τριγώνου του δήμου Ορεστιάδας.

Δεν κλείνει δηλαδή εντελώς όπως αρχικά είχε αποφασιστεί από την διοίκηση της Τράπεζας, μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, των ανθρώπων του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου που έκαναν συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα και ο Πρόεδρος του το “πλήρωσε” μάλιστα (στην κυριολεξία) με πρόστιμο 3.000 ευρώ από την αστυνομία, των βουλευτών του νομού και του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη. Αυτός γνωστοποίησε το μεσημέρι την συγκεκριμένη εξέλιξη, δίνοντας έκτακτη συνέντευξη Τύπου και καλώντας άρον-άρον στο γραφείο του σε εποχές πανδημίας κορονοϊού τους τοπικούς δημοσιογράφους, λες και κατάφερε να διατηρήσει την έως τώρα κανονική λειτουργία του ή πέτυχε να επαναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς και το ΑΤΜ που “ξήλωσε” πριν λίγο καιρό στον Πεντάλοφο.
Μάλιστα την προανήγγειλε μέσα από την προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ) “για μια αρκετά θετική εξέλιξη”. Εξάλλου και ο ίδιος είχες προτείνει στην επιστολή που είχε στείλει την λύση του “κινητού συνεργείου”, από το να μην κλείσει οριστικά, αντί να απαιτήσει την παραμονή του.
Περίπου λοιπόν… θριαμβολόγησε, για το γεγονός ότι πλέον μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, η μία σίγουρα θα είναι Παρασκευή που υπάρχει και η λαϊκή αγορά και η άλλη πιθανώς Τετάρτη ή Τρίτη, τρεις υπάλληλοι θα πηγαίνουν στα Δίκαια από το κατάστημα της Ορεστιάδας, για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση που όπως γνωστοποίησε είχε σήμερα από τα αρμόδια διοικητικά στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, το υποκατάστημα θα λειτουργεί ως “κινητό”, δύο ημέρες την εβδομάδα με πλήρες ωράριο, στον ίδιο χώρο. Άλλωστε το κτίριο είναι ιδιόκτητο και δεν καταβάλλεται ενοίκιο, μια και ανήκε στην πρώην Αγροτική Τράπεζα.
“Δεν πανηγυρίζουμε, είναι μία μικρή, ελάχιστη νίκη της τοπικής κοινωνίας”, επεσήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Μαυρίδης. Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος ότι θα προστεθεί σύντομα τουλάχιστον άλλη μία ημέρα λειτουργίας του υποκαταστήματος και έτσι θα γίνουν τρεις, ενώ επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι εν όψει αναδιάρθρωσης της μετοχικής σύνθεσης της Τράπεζας Πειραιώς και της μεγαλύτερης συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου σε αυτήν, θα ασκηθούν πιέσεις προς την Κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει πλήρως το υποκατάστημα που βρίσκεται στα Δίκαια.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΥΡΙΔΗ

Έτσι έγινε και στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου
και μετά από λίγους μήνες έκλεισε οριστικά
Ξεχνάει φυσικά ο δήμαρχος Ορεστιάδας, που επί των ημερών του και το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Δίκαια έγινε “κινητό” και λειτουργεί πλέον μόνο κάθε Παρασκευή για δύο ώρες, ότι παρόμοια περίπτωση είχαμε και στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, όπου αρχικά το εκεί υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς αρχικά μετατράπηκε σε “κινητό συνεργείο” και τελικά έκλεισε και παρέμεινε μόνο το ΑΤΜ. Τουλάχιστον και τα 8 ΑΤΜ που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές του δήμου Ορεστιάδας θα συνεχίσουν να λειτουργούν και δεν θα τα “ξηλώσουν” και αυτά όπως έγινε πριν λίγο καιρό στον Πεντάλοφο του ίδιου δήμου (αυτό ξέχασε να το θυμηθεί στη… θριαμβολογία του ο δήμαρχος).
Να επισημάνουμε ότι από τους 4 υπαλλήλους που εργάζονται τώρα στο υποκατάστημα των Δικαίων, οι 3 έκαναν χρήση της εθελουσίας εξόδου και φεύγουν, οπότε μένει μόνο ένας που θα μετακομίσει στο κατάστημα της Ορεστιάδας. Αυτός, μαζί με άλλους 2 συναδέρφους του, δηλαδή 3 συνολικά και για δυο ημέρες της εβδομάδας, θα πηγαίνουν στα Δίκαια για να εξυπηρετούν τον κόσμο από όλη την περιοχή του Τριγώνου και όχι μόνο και φυσικά αντιλαμβάνεται κάποιος τι έχει να συμβεί από πλευράς προσέλευσης κόσμου. Ιδιαίτερα τώρα, που λόγω πανδημίας του κορονοϊού ο συνωστισμός είναι επικίνδυνος.
Υ.Γ: Ο δήμαρχος Ορεστιάδας τόνισε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου δεν είναι στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Έτσι δεν θα μπορούσε να “πιέσει” και γιατί όχι να… εκβιάσει την συγκεκριμένη συστημική Τράπεζα ότι θα πάρει τα χρήματα του δήμου Ορεστιάδας και θα φύγει, όπως πρότειναν αρκετοί. Παραδέχθηκε ότι στην συγκεκριμένη τράπεζα υπάρχουν μόνο ένα δάνειο που είχε ληφθεί επί δημαρχίας Δημήτρη Μουζά για να… συμμαζευτούν τα οικονομικά του δήμου τότε και η μισθοδοσία των υπαλλήλων που σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει καν το 1 εκατ. ευρώ. Οπότε τέτοιο διαπραγματευτικό ατού δεν υπάρχει.