Δικαίωση της Περιφερειακής Αρχής Μέτιου για τον ορισμό των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ

Δικαίωση της Περιφερειακής Αρχής Μέτιου για τον ορισμό των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ

-Η Αποκεντρωμένη απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή της παράταξης Τοψίδη

-“Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”: Στόχος ήταν να χειραγωγηθεί το έργο της εταιρείας και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εφαρμογή του προγράμματος της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων”

Μια ακόμα απόφαση-“χαστούκι” από την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης και συγκεκριμένα την Επιτροπή του άρθρου 7 όπου Πρόεδρος είναι Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στον επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή που έκαναν ο ίδιος, οι επίσης Εβρίτες σύμβουλοι του Βουλγαρίδης, Εξακουστός και οι Μαρκόπουλος, Μωυσιάδης, μαζί και ο Χρήστος Χατζηπέμου της υποστηριζόμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ παράταξης του Κώστα Κατσιμίγα. Η προσφυγή κατατέθηκε εναντίον της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον ορισμό για τον ορισμό των μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της αναπτυξιακής εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, επειδή ο η παράταξη Τοψίδη έχασε την ψηφοφορία που είχε προκαλέσει. Έτσι άλλη μια προσπάθεια, μετά το “πραξικόπημα” με τους “κολλητούς” του Προέδρους των Επιμελητηρίων για να ελέγξουν πλήρως την διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ που διαχειρίζεται διάφορα προγράμματα, επίσης έπεσε στο κενό.

Όμως όλη αυτή η καθυστέρησε μπλόκαρε για αρκετό καιρό την πρόοδο του προγράμματος μη επιστρεπτέας επιχορήγησης των 90 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας και τους αυτοαπασχολούμενους, γιατί αν υπήρχε η διοίκηση που πλέον αναλαμβάνει στην ΔΕΣΜΟΣ ήδη αρκετές αιτήσεις θα είχαν προχωρήσει και θα εκταμιεύονταν τα χρήματα. Τα… καπρίτσια του κ.Τοψίδη όμως, που στα λόγια κόπτεται για τις επιχειρήσεις, προκάλεσαν την συγκεκριμένη καθυστέρηση.

Όλα αυτά επισημαίνονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η παράταξη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” της Περιφερειακής Αρχής του Χρήστου Μέτιου, που είναι καταπέλτης για τον Τάκη Τοψίδη, την παράταξη του αλλά και τα… δεκανίκια του. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, που συνεδρίασε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου για να εξετάσει τη νομιμότητα της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, με την οποία συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.

Κατά της απόφασης αυτής είχαν προσφύγει οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.Τοψίδης, Μαρκόπουλος, Βουλγαρίδης, Εξακουστός και Μωυσιάδης, καθώς και ο κ. Χατζηπέμου με ξεχωριστή προσφυγή-καταγγελία.

 Ήταν το τελευταίο επεισόδιο της απέλπιδας προσπάθειας που κατέβαλε ο κ. Τοψίδης με τους συνοιδοπόρους του εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου για να ελέγξει την ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.

Στόχος ήταν να χειραγωγηθεί το έργο της εταιρείας και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εφαρμογή του προγράμματος της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Στη σχετική ακροαματική διαδικασία παρέστησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Εξακουστός και Χρήστος Χατζηπέμου.

Όπως αναμενόταν, η Επιτροπή απέρριψε ομόφωνα τις προσφυγές και τους ισχυρισμούς τους. Άλλωστε, οι συγκεκριμένες προσφυγές ήταν εξόφθαλμα αβάσιμες.

Έτσι δικαιώθηκε για άλλη μια φορά η Περιφερειακή Αρχή και η απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Για τον κ. Τοψίδη λίγα μπορεί να πει κανείς. Η πολιτική πραγματικότητα τον έχει ξεπεράσει προ πολλού. Η αμετάκλητη περιθωριοποίησή του είναι το αποτέλεσμα των επιλογών του. Δεν απασχολεί πλέον κανέναν, ούτε ο ίδιος ούτε, πολύ περισσότερο, οι φανφαρικού τύπου ανακοινώσεις του. 

Εύφημος μνεία αξίζει όμως στον κ. Χατζηπέμου, τον πιο πιστό υποστηρικτή των λανθασμένων επιλογών του κ. Τοψίδη. Ο κ. Χατζηπέμου, μαζί με την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ακολουθούν τον πολιτικό τους φίλο στον κατήφορο με αξιοσημείωτη συνέπεια.

Με την συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, μπαίνει οριστικό τέλος στη διαδικασία των προσφυγών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σε αυτό το ανώφελο και απαράδεκτο «παιχνίδι» που για μία ακόμη φορά προσπάθησαν αποτυχημένα να στήσουν οι προαναφερθέντες και στα εμπόδια που αποπειράθηκαν να δημιουργήσουν.

Η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ επανέρχεται στην κανονικότητα και ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να είναι βέβαιος για τη στήριξή του από την Περιφέρεια.

Καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.

Συνεχίζουμε το έργο μας”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΕ ΤΟΨΙΔΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΟΨΙΔΗ