Σουφλί: Υπογράφηκε η σύμβαση, ξεκινάει και ο δρόμος Μικρό Δέρειο-Ρούσσα

Σουφλί: Υπογράφηκε η σύμβαση, ξεκινάει και ο δρόμος Μικρό Δέρειο-Ρούσσα

Άλλο ένα σημαντικό έργο που θα βγάλει από την απομόνωση τους κατοίκους των χωριών του ορεινού όγκου Σουφλίου και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις τους περιορίζοντας την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, ο δρόμος Μικρού Δερείου-Ρούσσας ξεκινάει.

Αφού προηγήθηκε καθυστέρηση μηνών λόγω των συνεχών προσφυγών του τέως δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού και της παράταξης του, όπως ενημερώνει με ανακοίνωση του ο δήμος Σουφλίου, υπογράφηκε η σύμβαση από τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Μιχάλη Κούγκουλο και το έργο ύψους 2.305.000ευρώ αρχίζει.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου:

Υπογράφηκε η Σύμβαση Κατασκευής Έργου <<Επείγουσες παρεμβάσεις για την Αποκατάσταση της βατότητας της Διαδημοτικής Οδού: Μικρό Δέρειο- Ρούσσας, ανάμεσα του Δήμου Σουφλίου και του αναδόχου  Μ.ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ &ΣΙΑ Ε.Ε. , προϋπολογισμού δημοπρατούμενων εργασιών  2.305.000ευρώ κατά τη μελέτη με το Φ.Π.Α. Πρόκειται για σωστικές ενέργειες, άμεσης προτεραιότητας, που ενισχύουν τις υποδομές, αναβαθμίζουν την περιοχή προσφέροντας ασφάλεια και ποιότητα ζωής στους κατοίκους.

Το έργο που περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την αποκατάσταση βλαβών στη διαδημοτική οδό Μικρού Δερείου- Ρούσσας και ειδικότερα εργασίες που αφορούν  κατεστραμμένα οδοστρώματα όπου:

α) απαιτείται ή η αποξήλωσή τους και ανακατασκευή της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων, το φρεζάρισμα και τη διάστρωση ισοπεδωτικής στρώσης ασφάλτου και κυκλοφορίας για την αποκατάστασή τους.

β) τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, πινακίδων.

γ) Αποκατάσταση της διαγράμμισης του συνόλου του οδικού δικτύου, καθαρισμοί ρεμάτων, ανάντι και κατάντι τεχνικών.

Το έργο  χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων  με χρόνο περαίωσης 6 μήνες. Μαζί με την αποκατάσταση της βατότητας της διαδημοτικής οδού Ρούσσας – Γονικού, συνολικού ποσού 4.345.000 ευρώ, αποτελεί  το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται στο Δήμο Σουφλίου και συμβάλλει σημαντικά στην προσβασιμότητα και στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και των επισκεπτών των οικισμών Ρούσσας- Γονικού- Άνω και Κάτω Μικρακίου, Ουρανίων, Μεσημερίου και Κισσού.

Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του για την άριστη συνεργασία με το Δήμο μας, την ουσιαστική στήριξη και συμβολή του στην υλοποίηση του έργου. Ταυτόχρονα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να ευχαριστήσουμε  την πολιτεία, για την άμεση ανταπόκριση του αιτήματός μας, και της έγκρισης χρηματοδότησης του έργου εντός δεκαπενθημέρου.

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή αναφορά προς στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που απαρτίζεται από Πολιτικούς Μηχανικούς με κατάρτιση, οι οποίοι διαθέτοντας πολλές εργατοώρες, μερόνυχτα, και παρευρισκόμενοι επιτόπια, από την πρώτη κιόλας ημέρα εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, εκπόνησαν και υπέβαλαν μελέτες οι οποίες αξιολογήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τα αρμόδια καθ’ ύλη Υπουργεία, και εγκρίθηκαν χωρίς καμία παρατήρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σουφλί: Υπογράφηκε η σύμβαση, ξεκίνησε το σημαντικό έργο αποκατάστασης του δρόμου Ρούσσας-Γονικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυστυχώς, όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης, παρακινούμενος από μικροπολιτικές σκοπιμότητες με συνθηματικές φήμες και ανακρίβειες, θεώρησε ό,τι βρήκε άλλη μια ευκαιρία να κατηγορήσει το Δήμο και να σταματήσει το έργο, μη ψηφίζοντας ακόμη και τις κυκλοφοριακές μελέτες των έργων.

Πήραν την απάντηση στις αβάσιμες και προδήλως ψευδείς αιτιάσεις, με πολλαπλές απορρίψεις των προσφυγών τους, εκ των οποίων δύο (2) φορές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μία (1) φορά από την επιτροπή του άρθρου 152 και με τις δύο αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστικού οργάνου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Προσπερνάμε τις μικρόψυχες αυτές και καταδικαστέες από το σύνολο των πολιτών προσεγγίσεις και αποδεικνύουμε ότι η εκτόξευση λάσπης, δε μας εμποδίζει να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στο Δήμο μας. Διορθώνουμε προβλήματα που για χρόνια έμεναν άλυτα καθ’ότι για μας, η ασφάλεια των πολιτών, δεν είναι ζήτημα μικροπολιτικής αλλά χρέος για αποτελεσματική και παραγωγική εργασία.

Τηρούμε πιστά τις δεσμεύσεις μας και με την ίδια μεθοδικότητα, τον ίδιο τρόπο δουλειάς συνεχίζουμε το έργο μας, και προχωράμε απτόητοι μπροστά ανοίγοντας νέους ορίζοντες για να κάνουμε καθημερινά τον τόπο μας καλύτερο, κυρίως για τις επόμενες γενιές.