Χ.Κηπουρός: “Η Ε. Ε. να ζητήσει έρευνα στην Τουρκία,  ως προς την δια του Covid19 ευθανασία”

Χ.Κηπουρός: “Η Ε. Ε. να ζητήσει έρευνα στην Τουρκία, ως προς την δια του Covid19 ευθανασία”

– “Μόνο τέταρτη στον κόσμο είναι η γείτων, στον αριθμό της αύξησης των κρουσμάτων ή μήπως είναι η πρώτη;”

 

 

Γράφει ο Χρήστος Κηπουρός*

 

“Αφιερώνεται στη μνήμη της προ ολίγων ημερών θανούσης διπλωματικής υπαλλήλου, από τον Covid19 Γεωργίας Ράλλη, που υπηρετούσε στην Πρεσβεία μας, στην Τουρκική πρωτεύουσα. Το Τουρκικό κράτος οφείλει να εξηγήσει γιατί εγκατέλειψε στην τύχη της, αυτή την ασθενή, με υποκείμενο μάλιστα νόσημα, γυναίκα.”

Όλες οι περί την πανδημία σημερινές διεθνείς ειδήσεις κάνουν λόγο για το ότι η Τουρκία είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο ως προς τον αριθμό αύξησης κρουσμάτων. Όμως εγώ, επειδή έχω άλλη γνώμη, ας με επιτραπεί να την αναπτύξω στο σημερινό αυτό σημείωμα.

Στον πρώτο καιρό λοιπόν της πανδημίας, οι Τουρκικές υπηρεσίες δεν ανακοίνωναν κρούσματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Κουρδικών περιοχών, όπου με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ,  τα Κουρδικά Μέσα που εδρεύουν στην Ευρώπη, απεκάλυπταν σημεία και τέρατα.

Στις 18 Μαρτίου 2020 {Εμείς και ο Ερντογάν – Γ΄ Έκδοση}, ζητούσαμε να σταλούν γιατροί από τον ΟΗΕ αφού τα ψεύδη της Τουρκίας ήταν εξόφθαλμα. Το κάναμε γιατί επιπλέον τα κρούσματα στις δύο Κουρδικές περιφέρειες του AGRI και του VAN, ανέρχονταν σε εκατοντάδες, όπως δημοσίευε το εδρεύον στο Άμστερνταμ, Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων: “FIRATNEWS”.

Αργότερα πάλι διεθνείς πηγές ενημέρωναν και κατήγγειλαν ότι η Τουρκία έκοβε το νερό ώστε να είναι ευχερέστερη η μόλυνση εκατοντάδων χιλιάδων Κούρδων, που δεν μπορούν να πλένουν καν τα χέρια τους, στο εν πολλοίς κατεχόμενο από την Τουρκία, Νότιο Κουρδιστάν. Χαρακτηριστική είναι η ημέρα της 29ης Μαρτίου 2020.

Μορφές προώθησης και πρόκλησης της ευθανασίας που ναι μεν δεν έχουν σχέση με κάποιες καταδικαστέες μεν πρακτικές γιατρών να γλυτώσουν τους ασθενείς τους, όμως από την άλλη, ως μαζικές αφαιρέσεις ζωών, δεν έχουν και διαφορές, από την ίδια τη γενοκτονία. Η οποία άλλωστε ασκείται παλαιόθεν εις βάρος τους όπως και εις βάρος ουκ ολίγων ιστορικών λαών, από τον ίδιο θύτη.

Να γιατί απέκρυπταν τόσο τις εντός όσο και τις εκτός της Τουρκίας πράξεις μετά κρουσμάτων και μολύνσεων μετά θανάτων, σε συγκεκριμένες, κατά προτίμηση, Κουρδικές περιοχές.

Στην Ελλάδα μιλούν για διπλά βιβλία. Και παραμένει αδιευκρίνιστο το τι και πως. Εκεί σε τι είδους βιβλία καταγραφής μπορεί να εμπιστευθεί κανείς, το απερίγραπτης κοροϊδίας όποιο ανάγνωσμα; Γέλια μόνο προκαλεί που σε προηγούμενες εβδομάδες οι επίσημες ανακοινώσεις σε Ελλάδα και Τουρκία μιλούσαν για διπλάσιο, αν ήταν και τόσος, αριθμό νεκρών στη γείτονα. Όταν λογικά θα αναμένονταν να είναι μέχρι τέσσερις με πέντε φορές παραπάνω!

Κλασσικό παράδειγμα είναι η Κωνσταντινούπολη με έξι και εκατομμύρια Κουρδικού λαού, όπου έχουν καταγγελθεί και από Τούρκους γιατρούς, πολλά περισσότερα κρούσματα και θάνατοι, σε σχέση με τις πρόσφατες επίσημες ανακοινώσεις. Εξ ων και η ερώτηση του υπότιτλου. Κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να πάρει όρκο, ότι δεν συμβαίνει. Ή να προσκομίσει αποδείξεις περί του αντιθέτου. {Βλέπε την εύγλωττη εικόνα Α΄, της 27ης Μαρτίου 2020}.

Για αυτό η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου {ΕΔΔΑ}, σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα, είναι υποχρέωση όχι μόνο των συγγενών νεκρών, με αυτό τον τρόπο αλλά και πολιτική και ηθική υποχρέωση εκ μέρους των ίδιων των Ευρωπαϊκών χωρών. Οι οποίες θα συμμετάσχουν ως Ε. Ε. στις επόμενες ημέρες, στη Σύνοδο Κορυφής, για τη σχέση της Ευρώπης, με την Τουρκία.

Επιπλέον η ίδια η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όταν τον περασμένο Σεπτέμβρη έκανε λόγο για Τουρκικά εγκλήματα πολέμου στη Συρία, νομιμοποιείται από το ίδιο το καταστατικό του Οργανισμού, να ερευνήσει τα αντίστοιχα Τουρκικά εγκλήματα ειρήνης.

Αν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει σαν ειρήνη, μια πραγματικότητα που είναι χειρότερη ακόμη και από πόλεμο. Η Τουρκική πυρομανία άλλωστε στην Ανατολική Μεσόγειο, πρώτα δοκιμάστηκε στην Τουρκοκρατούμενη Ηπειρωτική Βόρεια Καρδουχία, καθώς και στην ευρύτερη Μεσοποταμία, και κατόπιν έγινε η εξαγωγή της, στην, δια των ενεργειακών εισβολών, θάλασσα.

Υστερόγραφο

Όσον αφορά τα περί λειτουργίας πολιορκητικού κριού, οφείλει κανείς απευθυνόμενος προς τον Τούρκο προκαθήμενο να πει: “Μην  κρίνετε εξ ιδίων τα Ελληνικά. Δυο πολιορκητικοί κριοί made in Turkey, παλαιόθεν είναι εν δράσει στην περιοχή”. Ο ένας είναι οι ήπιες εισβολές προσφύγων στον Έβρο, τους οποίους εσείς όχι μόνο εποπτεύετε αλλά και οργανωμένα διακινείτε και καμαρώνετε για αυτό. Ο δεύτερος είναι οι επίσης αποσταθεροποιητικές διακινήσεις μεταναστών, όσο και προσφύγων στο Αιγαίο, μετά των πνιγμών, για τους οποίους έχετε το θράσος, να ενοχοποιείτε από πάνω την Ελλάδα, πληρώνοντας αδρά, μεταξύ άλλων, ξένα δημοσιεύματα.

___________

Σημείωση

Εικόνα: Αξιωματούχοι και συγγενείς ετοιμάζονται να θάψουν ένα άτομο που πέθανε από τον κοροναϊό καθώς άλλοι νέοι τάφοι προετοιμάζονται σε νεκροταφείο που άνοιξε η κυβέρνηση για θύματα της πανδημίας, Κωνσταντινούπολη, 27 Μαρτίου 2020. Φωτογραφία από τον BULENT KILIC / AFP μέσω της Getty Images…..

{*} Διετέλεσε Βουλευτής Έβρου {1993-2000},                 

xrkipouros@gmail.com,

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*