Λύκειο Δικαίων: Οι Καθηγητές πήραν βούρτσες και χρώματα και ΜΟΝΟΙ τους διόρθωσαν τις φθορές

Λύκειο Δικαίων: Οι Καθηγητές πήραν βούρτσες και χρώματα και ΜΟΝΟΙ τους διόρθωσαν τις φθορές

Τα σχολεία είναι κλειστά εδώ και έναν μήνα, οι μαθητές κάνουν τηλεκπαίδευση και δεν βρίσκονται στις αίθουσες, οπότε οι Καθηγητές του Λυκείου Δικαίων στο Τρίγωνο Ορεστιάδας, παράλληλα με την εκπλήρωση των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων, δεν… έμειναν με σταυρωμένα χέρια.

Βρήκαν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν κάποιες φθορές και προβλήματα που υπάρχουν σε χώρους του σχολείου τους και πήραν ΜΟΝΟΙ την πρωτοβουλία να το πράξουν. Γιατί αν περίμεναν από την Πολιτεία και την αρμόδια για τις σχολικές εγκαταστάσεις Υπηρεσία ή τον δήμο Ορεστιάδας που πλέον είναι στην αρμοδιότητα του οι σχολικές μονάδες όπως και σε όλους τους δήμους άλλωστε, μάλλον έπρεπε να περιμένουν χρόνια μήπως και κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Με επικεφαλής λοιπόν τους Διευθυντές Δημήτρη Τσάμογλου και Χρυσαφένια Καλαμαρά, οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Δικαίων πήραν τις… βούρτσες, τα πινέλα, τα χρώματα και τις σπάτουλες και διόρθωσαν πολλά από τα προβλήματα στους τοίχους του σχολείου. Οι φθορές αποκαταστάθηκαν, οι τοίχοι βάφτηκαν με νέα χρώματα και πλέον όταν ξανανοίξει το Λύκειο και υποδεχθεί τους μαθητές, σίγουρα μετά τις 7 Ιανουαρίου αφού ως τότε θα παραμείνουν όλα τα σχολεία κλειστά, όλα θα είναι διαφορετικά.

Την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία γνωστοποίησε ο ίδιος ο Διευθυντής Δημήτρης Τσάμογλου, που διετέλεσε μάλιστα και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ορεστιάδας, επισημαίνοντας ότι το… ΜΟΝΟΙ τους οι Καθηγητές προχώρησαν στην βελτίωση των χώρων. ” Το σχολείο μας αλλάζει όψη . . . και ΜΟΝΟΙ θα καταφέρουμε να κάνουμε κάποια πράγματα για τους μαθητές μας”.

Να επισημάνουμε ότι στα ακριτικά Δίκαια και στα σχολεία τους, Γυμνάσιο και Λύκειο, έχουν υπάρξει παρόμοιες εθελοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις αρκετές φορές, αφού και ο επιχειρηματίας Πάνος Ισμαήλος από την Αθήνα που έχει την αντιπροσωπεία της Mercedes, έχει κάνεις σημαντικές προσφορές, μια και “δέθηκε” συναισθηματικά με την περιοχή από τον καιρό που υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία.